Seuraa 
Viestejä88

 Iso yritys voisi napata alan ykköspaikan avaamalla verkkopalvelun, johon asiakas voi syöttää kaikki terveyden ja hyvinvoinnin tietonsa. Palveluun liittyjän perimä selvitetään edullisesti tai jopa ilmaiseksi. Avataan liittymät kaikille henkilökohtaisille hyvinvoinnin sovelluksille. Tutkimukset ja laboratoriotestit siirtyvät palveluun automaattisesti käyttäjän niin halutessa. Tietoja voi syöttää myös manuaalisesti. Kansainvälinen palvelu helpottaa elämää toiseen maahan muuttaville. Kaikki tieto on yhteensopivasti käytettävissä maasta riippumatta.

Vaikka luotetaankin auktoriteetteihin, halutaan tutkia myös itse ja kuunnella muita samasta ongelmasta kärsiviä. Laajan käyttäjäjoukon myötä saadaan toimivat vertaisryhmät. Käyttäjä voi luoda itselleen monta profiilia, pysyviä tai kertaluonteisia. Omaa perimää, oireita, ravintoa, harjoittelua ja tuloksia voi verrata profiilin viiteryhmään. Jos itsellä on enemmän oireita kuin vertaisryhmällä, voi heidän tiedoistaan etsiä siihen yksittäisiä syitä. Palvelu toimisi myös hakukoneena, se hakisi näitä eroja ja korjausehdotuksia vertaisryhmän tiedoista. Vertaisryhmän jäsenet voivat antaa vinkkejä, hyvästä vinkistä palkitaan. Kansainvälisyys on palvelun valtti. Jokin syy pitää olla, jos itseä vastaavalla profiililla jossain maassa oireillaan vähemmän. Eksoottisetkin luonnonmukaiset korjauskeinot kiinnostavat.

Vertaisryhmistä saa parhaan hyödyn, kun kirjaa kaiken mahdollisimman tarkasti. Aktiivisuusranneke kertoo päivän rytmin ja liikunnan. Kirjaamista helpotetaan apuvälineillä kuten kamera, muistuttaja ja sensorit. Erityisen tärkeä on ravinto ja nautitut valmisteet. Akuutissa vaiheessa kirjataan pikkutarkasti. Muuten kirjataan suurpiirteisesti tai kirjaamisesta luovutaan jopa kokonaan.

Yritys palkkaa lääkäreitä ja tutkijoita halvan palkkatason maihin. He kehittävät uusia lääkkeitä ja terveysvalmisteita kannan tietojen pohjalta. Uusien valmisteiden kenttätestaus on dynaamista. Tutkimusvalmisteita annetaan veloituksetta vapaaehtoisille, jotka kirjaavat niiden vaikutuksen palveluun. Koko käyttäjäkunta ja erityisesti vertaisryhmä voi seurata testin etenemistä. Seuraavassa vaiheessa valmistetta myydään alennuksella. Jos tulokset ovat edelleen hyviä, valmistetta aletaan myydä. Verkkoapteekki toimii luonnollisesti lainsäädännöltään sallivassa maassa.

Uuden kilpailijan on vaikea nousta haastajaksi. Kaikki kilpailijan parannukset voitaisiin lisätä myös omaan palveluun. Halvempaan hintaan vastataan heti. Koko kantaa ei tarvitse kilpailijalle luovuttaa, jokaisen käyttäjän olisi siirrettävä itse omat tietonsa. Miksi siirtyä, uudella palvelulla ei olisi pitkään aikaan tarjota toimivia vertaisryhmiä.

Toiminta aloitetaan poimimalla rusinoita pullasta. Mukaan halutaan aktiivisia henkilöitä, jotka näkevät vaivaa hyvinvointinsa eteen. He ovat valmiita käyttämään siihen myös rahaa. Aloitetaan helpoista ja riskittömistä volyymivaivoista. Kalliit ja monimutkaiset hoidot jätetään muiden tehtäväksi. Samoin pitkään kehitettävät ja testattavat lääkkeet jätetään suosiolla lääketehtaille.

Malevitsh Malevitshista: Olisin itse tehnyt tämän paremmin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat