Seuraa 
Viestejä403

Tuore tieteellinen artikkeli rasvoista ja sen terveydellisistä vaikutuksista on julkaistu Yhdysvalloissa. Virallisen tiedotteen mukaan mm läskiä saa ja onkin hyvä syödä. 

Jutun bongasin Antti Heikkilän blogista, jota seuraan säännöllisesti.

 

http://www.anttiheikkila.com/blogi/tayskaannos-usan-ravintosuosituksissa/

 

http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=2338262

 

Oli jo aikakin!

Sivut

Kommentit (18)

Harmony
Seuraa 
Viestejä96
Tuhmeliini

Tuore tieteellinen artikkeli rasvoista ja sen terveydellisistä vaikutuksista on julkaistu Yhdysvalloissa. Virallisen tiedotteen mukaan mm läskiä saa ja onkin hyvä syödä. 

Jutun bongasin Antti Heikkilän blogista, jota seuraan säännöllisesti.

 

http://www.anttiheikkila.com/blogi/tayskaannos-usan-ravintosuosituksissa/

 

http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=2338262

 

Oli jo aikakin!

Onkohan myös virallisesti ok olla "läski"?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
jussipussi
Seuraa 
Viestejä44718
Tuhmeliini

Tuore tieteellinen artikkeli rasvoista ja sen terveydellisistä vaikutuksista on julkaistu Yhdysvalloissa. Virallisen tiedotteen mukaan mm läskiä saa ja onkin hyvä syödä. 

Jutun bongasin Antti Heikkilän blogista, jota seuraan säännöllisesti.

http://www.anttiheikkila.com/blogi/tayskaannos-usan-ravintosuosituksissa/

http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=2338262

Oli jo aikakin!

Otetaan esimerkki tekstistä.

Antti Heikkilä: Nyt kesäkuussa JAMA julkaisi artikkelin jossa todettiin statiinien lisäävän akuuttia muistinmenetystä 340%!

Tässä Abstrakti:

Statin Therapy and Risk of Acute Memory Impairment. Abstract IMPORTANCE:

Reports on the association between statins and memory impairment are inconsistent.

OBJECTIVE:

To assess whether statin users show acute decline in memory compared with nonusers and with users of nonstatin lipid-lowering drugs (LLDs).

DESIGN, SETTING, AND PARTICIPANTS:

Using The Health Improvement Network database during January 13, 1987, through December 16, 2013, a retrospective cohort study compared 482 543 statin users with 2 control groups: 482 543 matched nonusers of any LLDs and all 26 484 users of nonstatin LLDs. A case-crossover study of 68 028 patients with incident acute memory loss evaluated exposure to statins during the period immediately before the outcome vs 3 earlier periods. Analysis was conducted from July 7, 2013, through January 15, 2015.

RESULTS:

When compared with matched nonusers of any LLDs (using odds ratio [95% CI]), a strong association was present between first exposure to statins and incident acute memory loss diagnosed within 30 days immediately following exposure (fully adjusted, 4.40; 3.01-6.41). This association was not reproduced in the comparison of statins vs nonstatin LLDs (fully adjusted, 1.03; 0.63-1.66) but was also present when comparing nonstatin LLDs with matched nonuser controls (adjusted, 3.60; 1.34-9.70). The case-crossover analysis showed little association.

CONCLUSIONS AND RELEVANCE:

Both statin and nonstatin LLDs were strongly associated with acute memory loss in the first 30 days following exposure in users compared with nonusers but not when compared with each other. Thus, either all LLDs cause acute memory loss regardless of drug class or the association is the result of detection bias rather than a causal association.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26054031

Jos nyt maallikkona luen tämän niin huomaan että kyseessä on sekä statiinit että muut lipideja laskevat lääkkeet. Ja kyseessä on molempien kohdalta assosiaatio ei kausalitetti eli syy-seuraus todennus. Tämä on selvästi ilmoitettu Coclusions osassa: 

CONCLUSIONS AND RELEVANCE:

Both statin and nonstatin LLDs were strongly associated with acute memory loss in the first 30 days following exposure in users compared with nonusers but not when compared with each other. Thus, either all LLDs cause acute memory loss regardless of drug class or the association is the result of detection bias rather than a causal association.

Jos Antti Heikkilä käyttää tekstissään termiä "jossa todettiin statiinien lisäävän muistinmenetystä" hän syyllistyy mielestäni väärään tulkintaan enkä usko että hänen koulutuksellaan ja kokemuksellaan tehdään vahingossa näin ämatöörimäistä tulkintavirhettä.

On todettu assosiaatio. Jos halutaan todentaa kausaliteetti eli syy-seuraus se pitää tehdä sitä varten suunnitelluilla tutkimuksilla.

tyy
Seuraa 
Viestejä844
Tuhmeliini

Tuore tieteellinen artikkeli rasvoista ja sen terveydellisistä vaikutuksista on julkaistu Yhdysvalloissa. Virallisen tiedotteen mukaan mm läskiä saa ja onkin hyvä syödä. 

Jutun bongasin Antti Heikkilän blogista, jota seuraan säännöllisesti.

 

http://www.anttiheikkila.com/blogi/tayskaannos-usan-ravintosuosituksissa/

 

http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=2338262

 

Oli jo aikakin!

 

Antti Heikkilä on suomalainen hiilariuskonnon ylipappi, paskahousu, huijari ja valehtelija.

Vierailija

Vanha kansa hyvin tiesi, että läski ei lihota. 

Ruonassuolaista voita, rasvasta maitoa, kananmunia, rasvasta lihaa, pottua, hedelmiä, marjoja ja tuoreita raakoja vihanneksia sekä tummaa leivänkyrsää. Noissa kun pysyy niin pysyy todenäköisesti terveenäkin. Sekä että ruokaa syödään nälkään eikä siksi että ei tulis nälkä niin pysyy painokin normaalin rajoissa.

Nykypellet vetää palkkaria ja energiapatukkaa joka käänteessä. Nykyisillä ravinto-opeilla saadaan kroppa aivan sekaisin.

Tuhmeliini
Seuraa 
Viestejä403

Jenkeissä kansa on läskistynyttä koska syövät hiilaripitoista roskaruokaa. ittellä sokeri paheena josta pitäis päästä. heikkilä on jees tyyppi joka sanoo asiat niin kuin ne on. ihminen on aina syönyt lihaa ja eläinrasvaa mutta sokerit ja liika suola on elimistölle myrkkyä ja on hienoa että joku uhraa uransa sen sijaan että myötäilee saneltuja vääriä dogmia. pikkasen karkkia voi sillon tällön napostella mutta sokeri on kuin huume ja vie helposti koko käden.

Tuhmeliini
Seuraa 
Viestejä403

sokereiden haitat on olleet tiedossa jo hyvän aikaa mutta toimenpiteisiin ei ole ryhdytty koska ruokakatuottajien lobbaus ja virkavallan manipulointi on tehokasta varsinkin jenkeissä missä roskaruoka einesteollisuus on jättibisnes. tilanne on siellä jo niin paha että käytännössä melkein yksi sukupolvi on menetetty sokereiden aiheuttamille terveyshaitoille joka on räjähtämässä käsiin. venäjällä on vodkaongelmansa joka otetaan mieluusti esiin aina kun venäjää halutaan osoitta sormella. jenkeillä on sokeripommi josta ei kovasti puhuta.

 

tää on hyvä dokkari aiheesta https://www.youtube.com/watch?v=X_YxTgePIlY

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28217

Antti Heikkilän ylipaino sijoittuu keskivartalon tienoolle, eli rasva on laadultaan todennäköisesti vieläpä metaboliseen oireyhtymään johtavaa rasvaa. Vaarallista sisäelinrasvaa? Eli jos haluatte elää pitkän terveen elämän, välttäkää Heikkilän ruokavaliota. 

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

z
Seuraa 
Viestejä2918
Tuhmeliini

sokereiden haitat on olleet tiedossa jo hyvän aikaa mutta toimenpiteisiin ei ole ryhdytty koska ruokakatuottajien lobbaus ja virkavallan manipulointi on tehokasta varsinkin jenkeissä missä roskaruoka einesteollisuus on jättibisnes. tilanne on siellä jo niin paha että käytännössä melkein yksi sukupolvi on menetetty sokereiden aiheuttamille terveyshaitoille joka on räjähtämässä käsiin. venäjällä on vodkaongelmansa joka otetaan mieluusti esiin aina kun venäjää halutaan osoitta sormella. jenkeillä on sokeripommi josta ei kovasti puhuta.

Tummelilta on taas shift-nappulla näppiksestä rikki? Onneksi sentään piste vielä toimii - vaikka pilkku näyttääkin hajonneen samalla...

Koko sokerihöpötys täällä Suomessa on näyttää olevan silkka väärinkäsitys amerikkalaisten huolesta isoglukoosin eli modifioidun maissitärkkelyksen käytöstä makeutusaineena tavallisen sokerin eli sakkaroosin sijaan. Modifioitu maissitärkkelys on ongelmallinen ravintoaine siinä mielessä, että se sisältää paljon fruktoosia, joka pitää kierrättää maksan kautta, kun taas glukoosi kelpaa solujen energiaksi suoraan. Em. maksan kautta pyörähtävän fruktoosin metabolismin on taas arveltu olevan aika suoraan yhteydessä metaboliseen oireyhtymään ja lihomiseen.

Tässä mielessä sokerihihhulointi täällä rapakon tällä puolella lienee aika perusteetonta, koska modifioitua maissisiirappia ei EUssa juuri tuoteta eikä elintarviketeollisuus sitä juuri käytä (EUssa ei ole samanlaisia maissinviljelyn tukia kuin USAssa). Joten, jos ruokavalio ei koostu yksinomaan "made in USA" -tuotteista, niin sokerihysteriaan ei liene mitään perusteita.

zz

Tuhmeliini
Seuraa 
Viestejä403
NieVei3a

Koko sokerihöpötys täällä Suomessa on näyttää olevan silkka väärinkäsitys... 

Tässä mielessä sokerihihhulointi täällä rapakon tällä puolella lienee aika perusteetontakoska modifioitua maissisiirappia ei EUssa juuri tuoteta eikä elintarviketeollisuus sitä juuri käytä (EUssa ei ole samanlaisia maissinviljelyn tukia kuin USAssa). Joten, jos ruokavalio ei koostu yksinom,aan "made in USA" -tuotteista, niin sokerihysteriaan ei liene mitään perusteita.

 

Loppupelissä aika sama mitä sokeria mättää itteensä sillä mikä ei mene kehon energiatarpeeseen muuttuu enempi tai vähempi läskiks aineenvaihdunnasta riippuen oli sitten maissista tai sokeriruokosta valmistettua eli suomenlinnassa juotu kokis toimii käytännössä samalla tavalla kuin nykissä jos on yhtä paljon sokeria juomassa. sokerit on siis yhtä huono juttu yliannostettuna täällä kotona kuin ulkomailla.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä44718
NieVei3a

Tässä mielessä sokerihihhulointi täällä rapakon tällä puolella lienee aika perusteetonta, koska modifioitua maissisiirappia ei EUssa juuri tuoteta eikä elintarviketeollisuus sitä juuri käytä (EUssa ei ole samanlaisia maissinviljelyn tukia kuin USAssa). Joten, jos ruokavalio ei koostu yksinomaan "made in USA" -tuotteista, niin sokerihysteriaan ei liene mitään perusteita.

Mitä vähemmän tietää sitä helpompi on kuvitella tietävänsä. Kannattaa ottaa selvää.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä44718

Läski ei ole edellenkään terveellistä. Se  vaan ei ole sillä tavalla epäterveellistä mitä on aiemmin oletettu.

Jos haluaa syödä epäterveellisesti niin silloin läskiä, prosessoitua lihaa, keinotekoisia transrasvoja, kuorittuja hiilihydraatteja ja sokeria. 

Assosiaatioita.

A diet high in refined carbohydrates may lead to an increased risk for new-onset depression in postmenopausal women, according to a study. The study looked at the dietary glycemic index, glycemic load, types of carbohydrates consumed, and depression in data from more than 70,000 postmenopausal women who participated in the National Institutes of Health's Women's Health Initiative Observational Study between 1994 and 1998.

Consumption of carbohydrates increases blood sugar levels to varying degrees, depending on the type of food ingested. The more highly refined the carbohydrate, the higher its score on the glycemic index (GI) scale. The GI scale, which goes from 0-100, measures the amount of sugar found in the blood after eating. Refined foods such as white bread, white rice, and soda trigger a hormonal response in the body to reduce blood sugar levels. This response may also cause or exacerbate mood changes, fatigue and other symptoms of depression.

http://www.sciencedaily.com/releases/2015/08/150805110335.htm

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat