Seuraa 
Viestejä13878

Täällä on puhuttu paljon aiheesta "sielu" tai "mieli" ja siitä kuka sen mitenkin mieltää.
On puhuttu myös paljon painovoimasta ja siitä, että painovoima veti materian henkiin.

Tekeekö huonot elämäntavat tai "synti" sielusta tai mielestä raskaan?
Hyvät, jalot ja oikeudenmukaiset elämäntavat taas sielusta (mielestä) kevyen ja puhtaan?
Siihen ei painovoima vaikuta.

Näinollen puhdas sielu voi liidellä "taivaaseen", kun taas mustan, paatuneen ja raskaan sielun vetää painovoima maan alle "helvettiin".

Sielu, taivas ja helvetti.
Muita selityksiä noille kolmelle fysikaalisesta tai muista näkökulmista?

 

Kommentit (3)

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Taitavat teosofit, gnostilaiset ja ties ketkä lähinnä ajatella että henget ovat vedettynä materiaan, ei niin päin että materia olisi vedettynä henkiin. Mutta lieneekö sillä sitten merkitystä mikä on vedettynä minne.

Itse en ole oikein lämminnyt ajatukselle että materiatasolla eläminen olisi virhe tai lankeamus. En myöskään oikein sillekään että meidät olisi huijattu tänne (mikä ajatus löytyy Carlos Castanedan tuotannosta). Vaikka jälkimmäinen ajatus kyllä on houkuttelevampi kuin se että olisimme jo ilman kehollistumia onnistuneet jotenkin sössimään kaiken niin että vääjäämättä piti alkaa kärsimään täällä materiaalisella tasolla. Sanotaan että ns. lankeamus on sitä että Adam ja Eeva (älli ja tunne, useimmiten kai käännöksenä em. henkilöille) himoitsivat kokemuksia ja se johti siihen että piti ottaa kehot käyttöön (pukeutuminen nahkaan). Mutta en ymmärrä miksi tuota pitää niin kauheasti soimata ja siitä ränkyttää. Kai nyt pikkulapsikin on utelias kokeilemaan kaikenlaista, kun ei seuraamuksista tiedä. Miten ruumiiton sielu voisi tietää että eläminen kehossa on yhtä helvettiä...

Paremminkin näkisin näin että se helvetti kuitenkin on siellä omien korvien välissä. Tapahtui mitä tapahtui ja koki mitä koki, niin ei ole olemassa mitään rangaistusta. On vain seurauksia syille. Jatkumoita. Eikä sitä tarvitse hävetä jos tykkää elää, eikä edes sitäkään jos ei tykkää kärsiä (eikä tämän vuoksi välttämättä edes sitten elääkään).

Tietäisi vain sen miten erinäiset jatkumot keskeytetään, jos niissä ei enää halua olla mukana. Kollektiivisen rangaistuksen suorittaminen ei oikein mene enää minulle läpi. Joo joo on varmaan tullut oltua paska ihminen monta monta kertaa, mutta so what. Kyllä jotain muutakin pitää olla olemassa kuin rääkki ja rähjäys.

Tannu Hanskanen
Seuraa 
Viestejä2134

Ihmismieli tekee huonoja valintoja tietoisesti ja osaksi tiedostamattaan. Sielu on aina puhdas. Mielen valinnoista sitten riippuu joutuuko sielu helvettiin vai elääkö paratiisissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
T Hanskanen
Seuraa 
Viestejä222
Tannu Hanskanen

Ihmismieli tekee huonoja valintoja tietoisesti ja osaksi tiedostamattaan. Sielu on aina puhdas. Mielen valinnoista sitten riippuu joutuuko sielu helvettiin vai elääkö paratiisissa.

Ihmismieli tekee joskus hyviä valintoja, onneksi olkoon omaperäisen nigin luomisesta.

T: T.Hanskanen.

SDP on yhteiskunnan versio tietokoneviruksesta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat