Seuraa 
Viestejä2

Moi Kaikille

Elikkäs olen tämmönen 15vee kemiasta (muutenkin kuin pommien rakentamisena) kiinnostunut kloppi.

Tahtoisin tietää vähän kokeneneemilta,että muodostuuko kullan erottelu elekrolyysissä,elekrolyyttinä rikkihappo,kullatut pinnit kuparilevyn päällä anodina ja haponkestävä levy katodina.Jotain myrkkykaasuja,esimerkiksi rikkidioksidia,omasta mielesta ei pitäisi muodustua kuin vetyä

Tähän tapaan:

http://www.hardware.fi/artikkelit/artikkeli.cfm/testattua_voitko_kaivaa_kultaa_koneestasi/6

https://www.youtube.com/watch?v=Yxw8AZOsF6M

lyijy Katodi on korvattu haponkestävällä levyllä.koska se on myrkkyä ja toisekseen autotallissa on happonkestävää yllinkyllin

Ajattelin käyttää akkuhappoa elekrolyyttinä,mutta onkohan se turhan laimeaa? (38% rikkihappo)

 

Kommentteja ja neuvoja otetaan vastaan!

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Vomies
Seuraa 
Viestejä2888

Tämä voi olla liikesalaisuus, koska kukaan ei ole vastannut. Itse en jaksanut keskittyä asiaan, enkä tiedä entuudestaan mitään siitä. Mielestäni kannattaa myös keskittyä oikeinkirjoittamiseen, jotta ei vain sen takia kysymys jäisi paitsioon.

Vaka vanha Väinämöinen, tietäjä iänikuinen.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Valitettavasti tulee vain vetyä ja happea, jos on haponkestävät elektrodit. Kulta ei ionisoidu tuossa. Jos on kuparia pinnien alusta, syöpyy kupari ja jossain vaiheessa alkaa kertyä toisen elektrodin pinnalle kuparia. Prosessin kaasukuplat puhjetessaan nostavat ilmaan imelältä tuoksuvan aerosolin. Aerosolissa on rikkihappoa ja kuparisulfaattia.

Mistäkö tiedän? Siitä, että olen ollut kuparia elektrolyyttisesti puhdistavassa laitoksessa. Epäpuhdas kuparilevy syöpyy ja kaikki muu painuu sakaksi altaan pohjalle. Altaan pohjasakasta otetaan kulta talteen toisella tavalla. Tässä ei kerrottu liikesalaisuuksia.

Kullan erotteluun romusta on You-Tube videoitakin. Nuo ovat aivan hyviä. Ei kannata ruutia keksiä uudelleen. Homma on kannattavaa verrattuna siihen, että lähtee Lemmenjoelle vaskoolin kanssa. Happoja joutuu käyttämään, mutta kaasua tuottavat vaiheet voi tehdä ulkona. Idea on typpihapon kanssa se, että kupari saadaan liukenemaan irti ja jäljelle jää lehtikultaa. Lehtikullan käsittely on oma juttunsa. Sillä on jo jauheena kullan arvo.

Kaikissa pinneissä ei ole puhdasta kultaa, josta tulee nyanssi hommaan.

Jatkopuhdistus on tehtävissä liuottamalla kulta kuningasveteen. Kultakloridia kullaksi palautettaessa puhtaus on uudella tasolla. En tiedä kiteytyykö kultakloridi isoina kiteinä. Jos näin tapahtuu, ovat kiteet puhdasta kultakloridia. Kloridit ovat vesiliukoisia eli kiteyttämisessä voi toimia hapottomassa ympäristössä.

Sitä en tiedä myöskään onko kloridimuotoinen kovasti myrkyllistä. Tuossa Wikilinkissä on hyvää tietoa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kulta

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
aloittelia
Seuraa 
Viestejä2

Mitenkäs sitten kullattuja pinnejä pystyisi käyttämään anodina?

Onko lyijykatodi aivan välttämätön?

Pinnit on irrotettu tietokoneiden prossuista,joten ne on melko varmasti kullattuja oikealla kullalla.

Videossa elekrolyytin suodattamisen jälkeen suodattimeen jää kultapinnoite,joka sulatetaan kultapalloksi.En sitten tiedä kuinka puhdasta tuo on,mutta kokeilumielessä.

https://www.youtube.com/watch?v=Yxw8AZOsF6M

James Randi
Seuraa 
Viestejä338

Minä teettäisin pienen sulattamon ja sentrifugin. Ensin elektroniikkaromu sulatetaan liemeksi, joka pannaan sentrifugiin. Linkouksen lopputuloksena kulta on melkein uloimalla kehällä, koska on painava alkuaine.

---Mielestäni seksuaalisesta suuntautumisesta ei ole kysymys vaan Randin taustasta.Toisen maailmansodan aikana Randi tuli persraiskatuksi natsien toimesta jonka seurauksen Randi traumatisoitui ja lähti myöhemmin siitä selvittyään omalle "kostoretkelle" harjoittamalla samanlaista toimintaa alaisiinsa ja lähipiiriin. Randi miljoonan taalan "kostoretki"

---Paljastan matemaattiset valheesi!

Tämän vuoden keskustelluin

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat