Seuraa 
Viestejä1441

Hintojen halpuuttaminen, mistä siinä on perimmiltään kysymys ja mitä se kertoo suomalaisesta yhteiskunnasta laajemminkin?

 

Yksi sisäpiiristä tiivisti asian yhteen sanaan: Lidl

Sivut

Kommentit (21)

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

VOI VITTU ETTÄ VIHAAN SANAA HALPUUTTAMINEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mutta ite asiasta, ehkä Suomessa vihonviimein alkaa olla sen verran kilpailua vähittäiskauppa-alalla, että kaupan pitää alkaa tinkiä katteistaan. Vaikka mahtaa olla toiveajattelua. Venäjän vientipakotteet vaan pakottaa tuottajat tuottaan entistä halvemmalla ja päivittäistavarakaupoilla on varaa siirtää pudonneet tuottajahinnat myös muihin elintarvikkeisiin. Katteet pysyy samana. Koska eihän ne nyt katteitsaan tingi tänä jatkuvan kasvun aikakautena. Vaikka kriittisen pisteen myynti kasvaiskin, niin kvartaalituloshan se on mikä ratkasee edelleen.

Hämmentää.

Goswell
Seuraa 
Viestejä14095
Vatkain

VOI VITTU ETTÄ VIHAAN SANAA HALPUUTTAMINEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mutta ite asiasta, ehkä Suomessa vihonviimein alkaa olla sen verran kilpailua vähittäiskauppa-alalla, että kaupan pitää alkaa tinkiä katteistaan. Vaikka mahtaa olla toiveajattelua. Venäjän vientipakotteet vaan pakottaa tuottajat tuottaan entistä halvemmalla ja päivittäistavarakaupoilla on varaa siirtää pudonneet tuottajahinnat myös muihin elintarvikkeisiin. Katteet pysyy samana. Koska eihän ne nyt katteitsaan tingi tänä jatkuvan kasvun aikakautena. Vaikka kriittisen pisteen myynti kasvaiskin, niin kvartaalituloshan se on mikä ratkasee edelleen.

Kumpa edes pysyisi samana, vaan eipä taida. Katteet aivan pöyristyttäviä.

Tuottaja saa kurkusta 0,12€/kg, kaupassa kuluttaja maksaa 2,59. Tomaatti 0,60/ 2,59. Porkkana 0,74/1,69. Sipulinippu 0,45/1,79. Peruna 0,25/2,99.

Kauppa on suurin perkele maanpäällä, ihan kurapaska koko systeemi.

Minun mielestä noin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
jussipussi
Seuraa 
Viestejä52843
Overlander

Hintojen halpuuttaminen, mistä siinä on perimmiltään kysymys ja mitä se kertoo suomalaisesta yhteiskunnasta laajemminkin?

Yksi sisäpiiristä tiivisti asian yhteen sanaan: Lidl

Puuhaa riittää....

2. Kuluttajahintojen räjähdys

Samaan aikaan myös kuluttajahinnat ovat nousseet Suomessa nopeammin kuin muualla Euroopassa ja Pohjoismaissa. Sorjosen mukaan Suomen inflaatio onkin yksi euroalueen korkeimpia, vaikka se onkin hidastunut selvästi viimeisen vuoden aikana. 

Vuodesta 2008 hinnat ovat nousseet Ruotsissa noin 8 prosenttia ja euroalueella vähän alle 10. Suomessa vastaava määrä on 13–14 prosenttia. 

– Tämä on omituista, koska muu talouskehitys on ollut huonommasta päästä. Meillä on tietysti tehty myös hyödykeveronkorotuksia, mutta etenkin palvelujen hinnat ovat nousseet yllättävän paljon. 

– Palvelut ovat tyypillisesti työvaltaisia ja jos alla on palkankorotuksia useiden vuoden ajan, niin olisiko heikkoa myyntimäärien kehitystä ja kannattavuutta paikattu hintoja nostamalla. Oletettavasti siellä on kuitenkin muutakin: esimerkiksi vuokrien ja sähkön hinnan nousua, Sorjonen pohtii.  

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1438675577608.html

Goswell
Seuraa 
Viestejä14095

Tuli tuossa veroilmoitus teetettyä, täytynee lopettaa tämä maanviljely,. Lyhyesti voi sanoa että tulos romahti ihan huvittavalle tasolle, paitsi ettei juuri naurata.  Kuulemma tuo sama romahdus on ihan yleinen ilmiö, onkohan tämä sitä halpuuttamista. No, onneksi edes tuo kustannuspuoli jatkaa tasaista nousuaan vaikka tulopuoli sakkaakin.

Toisaalta on tietysti hyvä että toisilla on mennyt paremmin, kuten tuolla osuuskaupan johtajallla, + 50 %  miljoonatuloihin on hyvä tulos.

Kysymys kuuluukin, mihin helvettiin on tähtäin asetettu tässä yhteiskunnassa. Oma ruokatuotanto ajataan alas, kakki kansallisomaisuus ja yritykset myydään ulkomaille, "verosuunnittelu" on maan tapa, sitä jopa yritetään yhä helpottaa.  EIHÄN TÄSSÄ jumalauta OLE JÄRJENHÄIVÄÄ.:

Minun mielestä noin.

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä11878

Goswell kirjoitti:
Tuli tuossa veroilmoitus teetettyä, täytynee lopettaa tämä maanviljely,

Tulipa tuossa veroilmoitus tehtyä, kun vastikään viljelyn aloittaneena ei ole varaa ulkoistaa ostopalveluilla yhtään mitään. Lisäksi on sanktioiden uhalla sitouduttu vuosikausiksi viljelemään, joten eipä ole siinä mielessä noita laiskan vaihtoehtoja tarjolla.

Goswell kirjoitti:

. Lyhyesti voi sanoa että tulos romahti ihan huvittavalle tasolle, paitsi ettei juuri naurata.  Kuulemma tuo sama romahdus on ihan yleinen ilmiö, onkohan tämä sitä halpuuttamista. No, onneksi edes tuo kustannuspuoli jatkaa tasaista nousuaan vaikka tulopuoli sakkaakin.

Onhan se kieltämättä erikoista, että Euroopan halvimmilla tuottajahinnoilla kauppa onnistuu myymään Euroopan kalleinta ruokaa.

Siihen on tosin syynsä. Itämeren lisäksi juurikin täkäläinen kilpailun puute. Itämeri-efekti on perverssi yhdistettynä riistokauppaan.

Tuottajahinnat varsinkin viljelykasveille määräytyvät keskieurooppalaisen tason mukaan. Suomalainen viljelijä joutuu tyytymään rahtikulujen verran pienempään myyntituloon, koska ei keskieurooppalainen ostaja maksa mitään Suomi-lisää jos tuote on normaalilaatuinen. Tähän asti kaikki on ihan normaalia. Mutta nyt tuleekin se perverssiys markkinoilla. Oligopolistinen sisämarkkinamme seuraa maailmanmarkkinahintatasoja eikä suostu maksamaan enempää kuin tuo erotus maailmanmarkkinahinta-rahti on. Syynä se, että viljelijän kannalta nuo hintatasot ovat vertailukelpoiset vaihtoehdot. Vienti vain usein on työläämpää kuin tutun keskusliikkeen kanssa asiointi. Niinpä kauppa voi sanella hintatason rahdin verran eurooppaa matalammaksi. Viljelytuotteiden ostajillehan tämä on kultakaivos. Heille vaihtoehtoinen kustannnus eli siis tuontiraaka-aineen hinta olisi keskieurooppalainen hintataso PLUS rahti Itämeren yli. Kilpailun puute siis tarkoittaa että suomalaiset elintarvikkeiden ostajat saavat raaka-aineensa rahtikulujen verran keskieurooppalaisia kilpailijoitaan halvemmalla ja kaksi rahtikustannusta halvemmalla kuin tilanteessa, jossa kotimaista tuotantoa ei olisi. Kaiken kukkuraksi täkäläinen keskittynyt kauppa nyhtää viljelijän tulot, mukaanlukien myös maataloustuet, takaisin omiin taskuihinsa koska maatalouden koneet ja tuotantopanoksetkin myydään hyvin pitkälti samojen korporaatioiden toimesta. Yllättäen siksi ehkä niiden hinta ei ole laskenut maailmanmarkkinoiden tai tuottajahintojen mukana kuten kilpailutalouksissa tapahtuisi.

Erilaisissa eläintuotteissa sama peruslogiikka pätee muuten, mutta tietyin detaljitason poikkeuksin. Koska täällä viljelytuotteiden hintataso on matala, niin kotieläintalous saa siitä aavistuksen etua rehujen ollessa edullisia. Toisaalta täkäläinen tiukempi lainsäädäntö ja käytäntö esim. eläinten suojelussa tasoittaa puntteja merkittävästi. Jopa absurdeilla tavoilla, kuten taannoisen teurastamoiden työväen lakkoilun sekä sianlihatuotannon pienentämisen johtuneen sikaruuhkan kohdalla. Kun suomessa syntyi porsaiden ylituotantoa, niin sitä purettiin viemällä porsaita mm. Puolaan ja muualle Eurooppaan. Ulkomaalaisille oli suuri ihmetys ja riesa, kun Suomi-possuilla oli saparot tallella. Eihän tällaisista ongelmaporsaista nyt voi täyttä hintaa maksaa, joten nekin siis myytiin alennuksella. Suomi kun on poikkeava maa sikäli että täällä esim. possujen saparoita ei typistetä vaan stressin aiheuttama saparoiden pureminen estetään stressittömällä elämällä, siinä missä muu maailma ennaltaehkäisee ongelman kirurgialla.

Maidontuotanto on ollut ainut poikkeus. Siinä täkäläiset tuottajahinnat ovat olleet vertailukepoiset ja jopa hyvät maailmanmarkkinoihin nähden ja tuotteiden hinta kaupassa kuluttajille kohtuullinen. Mutta tokihan tähänkin piti sitten puuttua. Imbesilleistä koottujen kilpailuviranomaisten ansiosta molemmista on jo päästy eroon. Maito maksaa kaupassa enemmän, tuottajalle jää vähemmän, ja ulkomainen jättiläismeijeriyritys Arla sekä kauppojen omat merkit ovat vallanneet myyntihyllyt. Yksinkertaisella matematiikalla mitä ilmeisimmin myös ne kehkeytyneet kate-eurotkin. Hienoa, Suomi.

---

Peli tosin ei ole menetetty. Vastavirtaan voi ja pitääkin uida. Tuottajat eivät mahda pienelle kansalle, ahneilel herroille, lyhytnäköisille kuluttajille taikka maantiteteelle mitään. Sen sijaan keskusliikkeiden kuristusotteesta ja mikseipä myös ahdistavasta byrokratiastakin voi yrittää ainakin osin vapautua ja hakea elantoa myymällä suorempaan kuluttajille ja maailmalle, erikoistumalla, jalostamalla ja kaikin puolin liiketaloudellista isiota ja johtamista tuotantoonsa lisäämällä. Esimerkkejä on paljon. Viljelijöiden yhteenliittymät ovat omatoimisesti rahdanneet viljaa laivalasteittain Baltiaan. Munantuottaja lopetti maataloustukien hakemisen kokonaan ja myy kaiken tuotantonsa suoraan kuluttajille. Lähiruokarinkejä yms. on perustettu ja yhä useammin lihaa myydään isommassa mittakaavassa suoraan kuluttajille. On innovoitu uusiakin tuotteita, kuten esim. kotimaista hernettä tilalla jalostettuna monenlaiseksi elintarvikkeeksi.

Tosin siitä huolimatta perusviljely ja bulkkituotanto teollisuuden raaka-aineiksi tulee jatkossakin ja aina olemaan sitä valtavirtaa. Sen tulisi pysyä hengissä vastaisuudessakin. Jopa oligopolisten keskusliikkeen pitäisi ymmrätää että maatalouden tappaminen suomesta vie samalla siltä elinmahdollisuudet. Kun S ja K menettävät Itämeri-perversionsa hyödyn sekä maatalouden kone- ja tarvikekaupan makeat katteet, niin niiden on sen jälkeen ostettava elintarvikkeet keski-euroopasta sikäläiseen markkinahintaan ja maksettava rahti ihan itse. Eikä aikaakaan, kun naapurikorttelista löytyy Lidlin lisäksi ICA, Tesco ja monta muuta kansainvälistä jättiketjua, joilla volyymietu on ihan eri luokkaa kuin kotikutoisilla vastineillamme.

Goswell
Seuraa 
Viestejä14095

Saako kysyä että miksi pistit pääsi tähän hirttosilmukkaan jossa roikut löysässä, hitaasti kiristyvässä silmukassa kuluttajien räksyttäessä "loisimistasi" ja väliportaiden kääntäessä taskusi yhä uudelleen ja uudelleen.

Olisi kait noin älykkäälle ollut tarjolla muutakin.

Minun mielestä noin.

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä11878

Goswell kirjoitti:
Saako kysyä että miksi pistit pääsi tähän hirttosilmukkaan jossa roikut löysässä, hitaasti kiristyvässä silmukassa kuluttajien räksyttäessä "loisimistasi" ja väliportaiden kääntäessä taskusi yhä uudelleen ja uudelleen.

Olisi kait noin älykkäälle ollut tarjolla muutakin.

Haluan osoittaa että pystyn selvittämään tämänkin haasteen edukseni. Samalla ehkä tuoda vähän toivoa ja esimerkkiä muillekin. Ei ole tapaistani valita helpointa tietä, vaan palkitsevin. Maailma on laboratorioni.

Goswell
Seuraa 
Viestejä14095

Overlander kirjoitti:
Onko "Näillä Mennään" halpuuttajilla jokin vastuu suomalaisten tilojen kuoleman suhteen?

Tilojen kuolemista viis kunhan voittoa tulee. Täällä kaksi nuorta isäntää teki viimeisen päätöksen nyt syksyllä, toivottavasti saatanan kusipäät uni tulee hyvin.

Mikähän helvetti suomalaisia vaivaa, kaikki toiominta on niin lyhytnäköistä, ei ajatella edes huomiseen, eikä toiminnan seurauksista välitetä yhtään mitään.

Kauppojen omat merkit on ulkomaista kuraa jolla painetaan kotimaista tuottajahintaa seurauksista välittämättä.

Minun mielestä noin.

Diam
Seuraa 
Viestejä2946

Ei kun kaikki maksut nousevat, minne katosi kirjoitus, missä vaadittiin näitä korotuksi aiheuttavalle ministerille rangaistusta, mutta ei nyt sentään sellaista munista tapahtuvaa.

Mies kysyi kaiulta: Ostanko Nuhvin vai Majorin? ja kaiku vastasi: VAI MAJORIN!

Windspeed
Seuraa 
Viestejä8411

S-ryhmän rahat ja samoin K-kaupan menee jättihallien rakentamiseen..6-8 metriä korkeat sisätilat ovat kalliita varsinkin yksikerroksisissa taloissa.

If it looks good it will fly good ! -Marcel Dassault

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat