Kommentit (6)

Overlander
Seuraa 
Viestejä1441

Onneksi maamme johto katsoi parhaaksi tehdä kaupat Putinin kanssa

Ehkä vastavuoroisesti saamme "suvun tilukset" takaisin Karjalasta?

Vodkaa ja suolakurkkuja sitten?

1579456
Seuraa 
Viestejä72

Ei siinä maassa lie mitään uutta taivaan alla, vai onko muutosta tapahtunut?  Ajatukseni pohjautuvat vaan historian tuijottamiseen ja nykytapahtumien seuraamiseen. Ihmettelyn voisi pohjata venäläisten omiin käsityksiin kansanluonteessa ilmenevästä valheellisuudesta ja sen hyväksymisestä ja puolustamisesta ”Tuttu asia, vaikka niin täysin käsittämätön: venäläiset ihmiset ovat suurimpia valehtelijoita koko maailmassa, vaan mitään muuta eivät kunnioita niin paljon kuin totuutta eivätkä millekään muulle ole niin myötämielisiä kuin sille.” -Ivan  Segejevits Turgenjev-

 

Suuri mielipidekysely vuodelta 2011 osoittaa, että nuoret ja vanhemmat ikäluokat ajattelevat hämmästyttävän samoin maansa ja kansansa roolista. Taustalla on edelleen ilmeisesti ajatus Venäjän suurvaltahegemoniasta.

1,) Venäjä on kansojen puolustaja, 77% vastaajista

2,) Venäjän kansa on vapauttajakansa , 74% vastaajista

3,) Venäjä on suuren kulttuurin rakentaja, 65% vastaajista

 (Esa  Seppäsen kirjasta Venäjä tienhaarassa, 2014)

 

Mietin van, että miten Venäjä on kunnostautunut kansojen puolustajana Tsetseniassa, Syyriassa, Ukrainassa tai vapauttajakansana Viro, Latvia ja Liettuan osalla sekä yrittipä Suomeakin vapauttaa.  Ja tuohon totuuteen vielä sen verran, että HS 9.8. oli mielenkiintoinen kirjoitus Pekka Hakalalta  Venäjä – tilkkutäkki vai sulatusuuni, jossa loppuhuipentumana käsiteltiin lapsiasiamies  Pavel Astahovin kommenttia ja Venäjän lakien noudattamista soveltaen tilanteeseen. Ohessa linkki. Se vieköön ajatuksiin.

 

http://www.hs.fi/paivanlehti/09082015/a1438917145290

 

 

Minä en toivo saavani ostaa vanhoja tiluksia. Niiden ihmisten kärsimyksen voin ymmärtää, jotka jättivät kotinsa ja maisemansa eivätkä ole voineet koskaan sinne palata.Minun sukuni on sieltä kotoisin, mutta rajaa en ylitä sinne päin ja toivottavasti en ole ikinä "samaa maata".

Jostakin luin, että Karjalassa asuneet  -vits –loppuiset sukunimet ovat venäläisiä ja  –ff- ja –ov/-ow-loppuiset suomensukuisia sukuja.  Liekö näin?

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Chiara
Seuraa 
Viestejä1125

Länsieurooppalaiset ovat enimmäkseen rationalisteja mutta itäeurooppalaiset toimivat enempikin tunteen ja aistien perusteella. Näsitä kahdesta eri tavasta tai tottumuksesta on rationalismi evolution kannalta nähtynä modernimpi tapa, kun taas tunteilla ja vaistoilla toimiva on enempi primitiivinen tapa toimia. Mutta molempia tarvitaan. Riippuu hieman tilanteestakin. Tasapainoinen ihminen käyttää niin tunnetta/aisteja kuin järkeään tasapainoittaakseen mielipiteitään, ajatuksiaan ja myös toimintaansa. Näin kyseinen henkilö kykenee näkemään asioita useammasta vinkkelistä. Ensin tunteella ja sitten järjellä ja näin tulos on se paras mahdollien.

Ykispuolinen käyttö johata melkein aina ongelmiin. Hän joka joutuu tunteittensa vietäväksi on hätääntynyt, palokas, arka ja varovainen. Hänellä ei ole itsekontrollia juuri lainkaan tuossa tilanteessa. Hän voi tunnepuuskassaan jopa olla väkivaltainen tai röyhkeä, koska järki ei tule avuksi aivan heti tai ei lainkaan.

Ikvävä kyllä suomalaistekin parissa on hyvin tavallista käyttää enempi tunteita/aisteja kuin järkeä. Aivan liian moni suomalainen joutuu tunteidensa vietäväksi ja tulos on sekava. Sen huomaa nykyään hyvin helposti suomalaisten suhteesta maahanmuuttajiin tai ulkomaalaisiin ylipäätään. 

 

Reifengas
Seuraa 
Viestejä4840

Höpö-höpö- juttua koko alustus.

Venäläiset valehtelevat aina sen, minkä ennättävät, jos heiltä jotain kysytään.

Tämän takia Jungin persoonallisuusanalyysiakaan ei voi sovaltaa venäläisiin.

Eli, jos minulta kysytään, että kuinka venäläiset ajattelevat, niin vastaus on yksinkertainen: he valehtelevat aina, minkä voivat, ja omaksi edukseen.

Rinnan rikkahat ajavat,
käsityksin köyhät käyvät.

Vierailija

Olen asunut entisessä Neuvostoliitossa 7 vuotta. Sielukasta porukkaa on venäläiset ja suhtautuvat piereskelyyn epäsuopesti, kun se taas suomessa on kansallishuvi.

Tämän vuoden keskustelluin

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat