Seuraa 
Viestejä45973

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... /07/910351

" Arkkipiispat vetoavat maahanmuuttajien isovanhempien puolesta

Julkaistu 05.07.2009 19:04 (päivitetty 19:37)

Arkkipiispa Jukka Paarma. Kuva: Jori Liimatainen

Arkkipiispa Jukka Paarma ja arkkipiispa Leo vetoavat sekä maahanmuuttoviranomaisiin että poliittisiin päättäjiin, että ydinperheen käsitettä laajennettaisiin käsittämään myös isovanhemmat.

Arkkipiispojen mukaan lainsäädäntöä on Suomessa tulkittu ahtaasti sekä perhekäsitteen kannalta että otettaessa kantaa henkilön kokonaistilanteeseen, joka tekisi myönteisen oleskelulupapäätöksen mahdolliseksi. Perhekäsitteen tulkinta on ollut piispojen mielestä Suomessa muita EU-maita tiukempi eikä se ole myöskään ottanut riittävästi huomioon niiden maitten tilannetta, joista hakijat tulevat.

- Ongelma on lain soveltamisessa ja jonkiverran hallintopäätösten toimeenpanossa. Niissä on tarpeetonta tiukkuutta, joka näkyy jopa kohtuuttomuutena tai epäinhimillisyytenä välillä, sanoo Suomen ekumeenisen neuvoston pääsihteeri Heikki Huttunen.

Maahanmuuttovirasto hylkäsi hiljattain egyptiläisen 64-vuotiaan Eveline Fadayelin oleskelulupa-anomuksen. Fadayelin kaikki kolme lasta ovat asuneet ja työskennelleet Suomessa. Hänen lapsenlapsensa ovat Suomen kansalaisia.

- Kun toivomme Suomeen päteviä työntekijöitä, he tulevat perheet mukanaan. He eivät tule tänne pelkästään tekemään töitä, vaan myös elääkseen ja asuakseen. Enemmän kuin meillä on totuttu, niin tällöin monilla on myös isovanhemmat mukanaan. Se on tällasta monikulttuurista realismi, Huttunen sanoo.
arkkipiispa Leo (LEHTIKUVA)

Arkkipiispat haluavat muistuttaa neljännestä käskystä, joka kehottaa sekä kunnioittamaan esivaltaa että pitämään huolta vanhemmistaan.

- Kun on kyse inhimillisyyteen tai perheeseen liittyvistä asioista, kirkoilla on tarjota näkökulma, mitä ehkä viranomaisilla ei ole, Huttunen selventää.

Fadayel kuuluu Egyptissä vähemmistöön. Kansallisuudeltaan hän on palestiinalainen ja uskonnoltaan ortodoksinen kristitty.

(MTV3) "

Suomessa isovanhemmat elävät yleensä omassa eivätkä lastensa perheessä.

Umpiulkomaalaiset eivät sovellu suomalaiseen laitoshoitoon, jonne osa kuitenkin ilman muuta joutuu.

Katastrofeja seuraa, joissa Suomen kansalaisten lasten ja työikäisten elämä tehdään sietämättömäksi hullujen isovanhempien kanssa.

Nykyinen laki on hyvä, sitä ei pidä ruveta muuttamaan.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (77)

Mie itse antaisin egyptiläisisoäidin jäädä tänne. Ongelmana vaan vois olla kuinka yhä useampi maahanmuuttaja saattaisi ryhtyä roudaamaan jokaista sukulaistaan tänne. Kun ydinperhekäsitys laajentuu iso- ja appivanhempiin niin miksei sitten myös setiin, tätiin, enoihin, lankoihin jne.

Tomreal
Mie itse antaisin egyptiläisisoäidin jäädä tänne. Ongelmana vaan vois olla kuinka yhä useampi maahanmuuttaja saattaisi ryhtyä roudaamaan jokaista sukulaistaan tänne. Kun ydinperhekäsitys laajentuu iso- ja appivanhempiin niin miksei sitten myös setiin, tätiin, enoihin, lankoihin jne.Ydinperhemääritelmää ei pidä muttaa. Pitää tehdä sitten vaan erillispäätöksiä henkilöiden kohdalla, joiden henki vaarantuu ilman sukulaisia, kuten jos ko. maassa ei saa tarvitsemiaan lääkkeitä.

Suomalainenkin perheenjäsen voidaan lykätä sairaalasta kotiin kuolemaan vaikka hän olisi aivan mahdoton potilas ja toisi vielä tuliaisena pakallisen sairaalabakteerivalikoiman kerrostaloympäristöön. Näitä tapauksia on sattunut. Jos ydinperhekäsitystä muutetaan, sieltä lykätään mummut ja isomummut ja vaarit ja sedät ja täditkin lapsiperheisiin (lasten)lasten hoidettavaksi "sivutöikeen", kun vanhemmat puskevat ylitöitä niiden eteen. vanhemmat ja TÄYSI-IKÄISET lapset siis eivät myöskään ole Suomen lain mukaan lähisukulaisia, eikä heitä tarvitse ottaa sairaalasta kotiinsa. Mutta lähisukulaiset on otettava, vaikka niillä olisi AIDS ja hyppykuppa. Tuollaisesta kotihoitoyhteiskunnasta on kerran päästy eroon, eikä siihen pidä missään tapauksessa palata.

Tässä juonessa ei ole kysymys ensi sijaisesti ulkomaalaista, vaan suomalaisista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
Arkkis
Tomreal
Mie itse antaisin egyptiläisisoäidin jäädä tänne. Ongelmana vaan vois olla kuinka yhä useampi maahanmuuttaja saattaisi ryhtyä roudaamaan jokaista sukulaistaan tänne. Kun ydinperhekäsitys laajentuu iso- ja appivanhempiin niin miksei sitten myös setiin, tätiin, enoihin, lankoihin jne.Ydinperhemääritelmää ei pidä muttaa. Pitää tehdä sitten vaan erillispäätöksiä henkilöiden kohdalla, joiden henki vaarantuu ilman sukulaisia, kuten jos ko. maassa ei saa tarvitsemiaan lääkkeitä.

Näin minäkin sen näkisin. Ydinperhemääritelmää ei tule muuttaa, mutta laista tulisi olla mahdollista tehdä tapauskohtaisia poikkeuksia.

Vatkain
Arkkis
Tomreal
Mie itse antaisin egyptiläisisoäidin jäädä tänne. Ongelmana vaan vois olla kuinka yhä useampi maahanmuuttaja saattaisi ryhtyä roudaamaan jokaista sukulaistaan tänne. Kun ydinperhekäsitys laajentuu iso- ja appivanhempiin niin miksei sitten myös setiin, tätiin, enoihin, lankoihin jne.Ydinperhemääritelmää ei pidä muttaa. Pitää tehdä sitten vaan erillispäätöksiä henkilöiden kohdalla, joiden henki vaarantuu ilman sukulaisia, kuten jos ko. maassa ei saa tarvitsemiaan lääkkeitä.Näin minäkin sen näkisin. Ydinperhemääritelmää ei tule muuttaa, mutta laista tulisi olla mahdollista tehdä tapauskohtaisia poikkeuksia.Pahinta on, että EU saattaa muuttaa sitä perhemääritelmää, kun useimmissa EU-maissa eiole sen suuntaistakaan sosiaaliturvaa kuin Suomessa, varsinkaan uusissa EU-maissa:

http://kermen.blogit.uusisuomi.fi/2009/ ... o-ongelma/

Eduskunnan on ratkaistava mummo-ongelma.

4.7.2009 7.58 | Kermen Soitu | Yleinen, Asuminen, vanhukset, ihmisoikeus

Suomessa perheenjäsenen käsite on suppeampi kuin EU:ssa.

Kysymys ulkomaalaislain perhekäsitteen muuttamisesta nousi otsikkoihin egyptilaisen Eveline Fadayelin käännytyspäätöksen takia (HS 1.7). Sitä ennen julkisuudessa on käsitelty ainakin Maria Kirbasovan, Tamara Suzin ja Irina Antonovan tapauksia.

Maahanmuuttoministeri Thors on YLEn haastattelussa viime kesänä luvannut pyytää ministeriöltä selvitystä, onko oikeuskäytäntö ”mummo-ongelmassa” kohtuullinen. Sen jälkeen ulkomaalaislakia on jo muutettu kerran ja uusi muutosprosessi tulossa vireille kesälomien jälkeen.

Ulkomaalaislaki tuntee ainakin neljä kategoriaa perheenkokoajia: Suomessa oleskeluluvalla asuva henkilö, Suomen kansalainen, pakolainen, EU-kansalainen.

Perhekäsitteet ovat samat oleskeluluvan saaneille, Suomen kansalaisille ja pakolaisille. EU:n kansalaisilla on etuoikeus tuoda Suomeen omat ja puolison iäkkäät vanhemmat.

Unionin kansalaisen perheenjäseniä ovat hänen: aviopuolisonsa; alle 21-vuotiaat tai hänen huollettavinaan olevat jälkeläisensä suoraan alenevassa polvessa samoin kuin hänen aviopuolisonsa vastaavat jälkeläiset; huollettavinaan olevat sukulaisensa suoraan ylenevässä polvessa samoin kuin hänen aviopuolisonsa vastaavat sukulaiset.

Julkisuudessa esitetyt vaatimukset tiukentaa perheenkäsitystä koskevat etupäässä pakolaisten oikeuksia.

Ulkomaalaislaki tuntee jo hyvin kirjavan joukon erityyppisiä oleskelulupia ja oleskeluoikeuksia: jatkuva oleskelulupa A, tilapäinen oleskelulupa B, oleskelulupa opiskelua varten, EU:n kansalaisen oleskeluoikeus. On tullut aika luoda oma oleskelumuoto Suomen kansalaisen vanhemmille, jotta Suomen kansalainen tuntisi oikeuden nimittää itsensä ihmiseksi. Ongelma tulee tulevaisuudessa vain kasvamaan maahanmuuton myötä, kun uusien Suomen kansalaisten vanhemmat tulevat jonkun ajan kuluttua tarvitsemaan lastensa huolenpitoa.

Ainakin Ruotsi ja Ranska myöntävät lähiomaisille vuoden viisumeita, joiden turvin lähiomainen voi oleskella maassa koko vuoden. Viisumiin voi hakea jatkoa, vaikka automaattisesti sitä ei luvata. Saksa myöntää iäkkäille vanhemmalle oleskeluluvan, mikäli aikuinen lapsi täyttää tulovaatimukset.

Seuraavaksi luettelen joitakin ehdotuksia Suomen kansalaisen iäkkään vanhemman oleskeluoikeudeksi:

Nykyinen täyden riippuvuuden käytäntö voi säilyä, kun sen sisältö avataan ja selkeytetään.

Sovelletaan B-oleskelulupien käytäntöä, jolloin henkilöllä on oikeus vain välttämättömään kiireelliseen sairaanhoitoon (ensiapu).

Sovelletaan EU-kansalaisen perheenjäsenen oleskeluoikeus toimeentuloedellytyksellä, tai myönnetään pitkäaikainen turistiviisumi. "

Oho
Seuraa 
Viestejä2004
Vatkain

Näin minäkin sen näkisin. Ydinperhemääritelmää ei tule muuttaa, mutta laista tulisi olla mahdollista tehdä tapauskohtaisia poikkeuksia.Tommoset poikkeukset olisivat kyllä aika vaikeat perustella. Lopulta ne kuitenkin luultavasti tehtäisiin äännekkäimpien vaatijoiden pikemmin kuin kipeimmin tarvitsevien kohdalla.

Touhu muistuttaa jo nyt onnettomuuspaikkaa, jolle saapuneet ensihoitoyksiköt jättävät tajuttomat loukkantuneet oman onnensa nojaa ja ryntäävät auttamaan kyntensä katkaisseita...

Oho
Seuraa 
Viestejä2004
Arkkis

Sovelletaan B-oleskelulupien käytäntöä, jolloin henkilöllä on oikeus vain välttämättömään kiireelliseen sairaanhoitoon (ensiapu).Illuusio vanhenevan väestön kohdalla. "Omaiset maksaa" on sillkkaa humpuukia. Heti kun perussairaudet ryhtyvät vaivaamaan siirtyy leijonanosa laskusta muille veronmaksajille.

Oho
Arkkis

Sovelletaan B-oleskelulupien käytäntöä, jolloin henkilöllä on oikeus vain välttämättömään kiireelliseen sairaanhoitoon (ensiapu).Illuusio vanhenevan väestön kohdalla. "Omaiset maksaa" on sillkkaa humpuukia. Heti kun perussairaudet ryhtyvät vaivaamaan siirtyy leijonanosa laskusta muille veronmaksajille.Tasan samaa, ja oman kultuurin keskellä on parempi olla vaikka vieraidenkin hoidossa jossakin lasaretissa kuin umpioutona ja kommunikaatiotaidottomana suomalaisen terveyskeskuksen vuodeosastolla. Tai sitten pitäisi olla tulkkikin koko ajan punkan vieressä. Ja omaiset voi Suomesta siirtää sinne lasarettiin rahaa.

Pian meillä on semmoinen tilanne, että tänne lähetetään ankkurimummoja.

Nuoremmat sukulaiset tulee kylään, eikä heitä voi lähettää takaisin, koska mummu tarvitsee huoltajan, jos vaikka kaavun huppu on kutistunut pesussa, eikä mahdu enää päähän.

SamBody
Vinkki sloganista maabrändityöryhmälle:
Suomi, tuo koko maailman sosiaalitoimisto ja vanhushoitola!http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Maa ... 5247539558

" Maahanmuuttojohtaja: Laajempi perhekäsite toisi Suomeen vanhustulvan

9.7.2009 3:00

Merituuli Saikkonen

Helsingin Sanomat

Maahanmuuttoviraston maahanmuuttoyksikön johtajan Heikki Taskinen mielestä kirkko haukkuu oleskelulupakeskustelussa väärää puuta.

"Päätösten taustalla on eduskunnan säätämä laki, jota me noudatamme. Lain tulkinnat on moneen kertaan haettu korkeimmasta hallinto-oikeudesta."

Taskinen korostaa, että korkeimman hallinto-oikeuden lain tulkinta perustuu hallituksen linjauksiin. Maaliskuussa korkein hallinto-oikeus perusteli, että oleskelulupa voidaan myöntää terveydellisistä syistä, jos hakijan olisi mahdotonta saada sairauteensa kotimaassaan hoitoa tai hoidon taso tai saatavuus uhkaisivat vakavasti hakijan terveyttä.

"Kovaa tekstiähän tämä on, mutta niin kauan kun pykäliä ei muuteta, näillä mennään. Jos lakia halutaan muuttaa, viesti pitäisi suunnata eduskuntaan", Taskinen sanoo.

Arkkipiispat vetosivat sunnuntaina maahanmuuttoviranomaisiin ja poliitikkoihin, jotta ydinperheen käsite laajennettaisiin kattamaan joissain tapauksissa myös isovanhemmat. He epäilivät, että ydinperhe määritellään Suomessa muita EU-maita tiukemmin.

Taskisen mukaan linja on Suomessa tiukka, muttei muita EU-maita tiukempi.

"Linjamme perustuu Euroopan ihmisoikeussopimukseen. Siihen se perustuu muissakin EU-maissa."

Viraston tulkinta ydinperheestä ei kuitenkaan tunnu vastaavan monien suomalaisten oikeustajua. Taskinen uskoo, ettei kansalaismielipide välttämättä ole yhtenäinen.

"Ajatellaan vaikka tilannetta, jossa jonkun kansalaisen omainen on leikkausjonossa, mutta hänen leikkauksensa ei ole akuutti. Sitten henkilön ohittaa ulkomaalainen, jonka leikkaus on kiireellisempi, ja tämä koko ikänsä veroja maksanut joutuu jonon hännille. Siinä voikin mielipide olla vähän erilainen."

Ydinperheen määritelmän voisi muuttaa vain eduskunta. "Ei varmasti kenelläkään maahanmuuttovirastossa olisi mitään sitä vastaan."

Taskinen uskoo, että muutos tietäisi Suomeen satojen tai tuhansien ulkomaalaisten vanhusten tulvaa.

"Esimerkiksi Venäjällä perheissä on usein vain yksi lapsi. Jos Suomessa on 50 000 venäjää äidinkielenään puhuvaa, varmasti siellä on aika monta yksinäistä mummoa myös", Taskinen sanoo.

Hän epäilee, että perhekäsityksen laajentamisen estäisi raha, sillä sairastuessaan ulkomaalaiset vanhukset hoidettaisiin todennäköisesti suomalaisten verorahoilla.

"Kun Suomessa ollaan jo nyt sitä mieltä, että omassakin vanhustenhuollossa olisi kehittämistä, niin enpä tiedä mitä ne esimerkiksi Kuntaliitossa tykkäisivät, jos Suomeen tulisi tuhansia kielitaidottomia vanhuksia."

Jotta vanhuksista koituvat kulut eivät tulisi yhteiskunnan maksettaviksi, Taskinen pohtii, voisiko Suomi ottaa käyttöön niin sanotun kansallisen viisumin. Viisumin saadakseen hakijoilla tulisi olla vakuutus, joka korvaisi myös sairauskulut.

"Joskus tästä on puhuttu. Olisikohan nyt aika keskustella uudelleen?"

Maahanmuuttovirasto voi muuttaa kielteisen oleskelulupapäätöksen myönteiseksi, jos hakijan olosuhteet muuttuvat.

"Joskushan näin käykin, kun asian käsittely pitkittyy. Ja jos näitä mummoparkoja vielä käytetään julkisuudessa välikappaleina, voihan siinä vähän masennusta tulla."

50 vuoden päästä tätä koko maahanmuuttoilmiötä opetetaan kouluissa jälleen yhtenä joukkopsykoosina. Pitääkö näihin hihhulien sekoiluihin aina lähteä mukaan?

Toope
Seuraa 
Viestejä31641
Lektu-Elli
Pian meillä on semmoinen tilanne, että tänne lähetetään ankkurimummoja.

Sitä tässä kai pelätäänkin. Pahaltahan se sinänsä tuntuu heittää egyptiläismummo pihalle, mutta tämä on pitkälti periaatekysymys. Suomi noudattaa perheidenyhdistämiskäytäntöä, joten perheen määritelmä täytyy rajoittaa johonkin. Kymmeniätuhansia venäläisiä ja somalialaisia mummoja on pian täällä, jos käytännöstä aletaan lipsua.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus tai puolue lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Toope
Kymmeniätuhansia venäläisiä ja somalialaisia mummoja on pian täällä, jos käytännöstä aletaan lipsua.

Ei suinkaan kymmeniätuhansia, mutta satoja ja tuhansia ainakin. Joka tapauksessa nykylain perusteella perheenyhdistämiset isovanhempien mukaan ovat perusteetonta maahanmuuttoa. Perusteettomia maahanmuuttajia taas tulee rajoittaa kaikin keinoin.

Lektu-Elli
Pian meillä on semmoinen tilanne, että tänne lähetetään ankkurimummoja.Ankkurimummo, jolla on 50 lasten- ja lastenlastenlasta, siinähän on ideaa! Sillä saadaan maahan taas uusi kirkkokuntakin...ai niin, SITTEN piispat eivät ehkä olekaan huippuinnostuneita ideasta...

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1709264

" Oleskelulupia haettu alkuvuonna ydinperheen ulkopuolisille yli 400

10.07.2009 10:25

Ydinperheeseen kuulumattomille omaisille haetaan Suomessa yhä enemmän oleskelulupia.

Maahanmuuttoviraston mukaan muille omaisille kuin perheenjäsenille haettiin alkuvuonna runsasta 400:aa oleskelulupaa. Tämä oli 15 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Iäkkäät vanhemmat tai isovanhemmat ovat lupaa hakevista vain pieni osa. Lisäksi lupia haetaan esimerkiksi sisaruksille.

Viraston mukaan kasvua selittää osin se, että oleskelulupahakemusten määrä on yleisestikin kasvanut. Esimerkiksi somalialaisten oleskelulupahakemukset ovat lisääntyneet, ja Somaliassa perhekäsitys on usein laajempi kuin Suomessa.

Perhesiteen perusteella oleskeluluvan voi saada Suomessa asuvan puoliso tai alaikäiset lapset sekä alaikäisen huoltaja.

Lisäksi lain mukaan oleskeluluvan voi saada, jos hakija on Suomessa asuvasta täysin riippuvainen ja asianosaiset ovat aiemmin viettäneet yhteistä perhe-elämää.

STT "

Ei perusteluist tavuakaan, mutta sellaiseen "pikkuseikkaan" kuin LAKI tämä ainakaan EI perustu...

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/11/k ... 70185.html

KHO kielsi egyptiläisen isoäidin karkotuksen

julkaistu eilen klo 12:58, päivitetty eilen klo 14:12

Fadayel on asunut poikansa kanssa Vantaalla kaksi vuotta.

Korkein hallinto-oikeus on kieltänyt panemasta täytäntöön egyptiläisen Eveline Fadayelin käännyttämisen. KHO päätti asiasta keskiviikkona.

Vantaan poliisi oli vaatinut naista poistumaan maasta joulukuun 9. päivään mennessä. 64-vuotias Fadayel haki käännyttämisen täytäntöönpanokieltoa korkeimmalta hallinto-oikeudelta asianajajansa Eero Lambergin kanssa.

Fadayel on aiemmin saanut kielteisen päätöksen oleskelulupahakemukseensa Suomessa Maahanmuuttovirastolta ja Helsingin hallinto-oikeudelta. Hän on hakenut valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta.

Käännyttämisen täytäntöönpanokielto on voimassa, kunnes KHO on ratkaissut varsinaisen valituslupa-asian. KHO:n on tarkoitus ratkaista valituslupa ja itse asia mahdollisimman pian, KHO:n viestintäpäällikkö Teuvo Arolainen kertoo.

Fadaeylin tapaus on herättänyt Suomessa paljon julkisuutta. Muun muassa presidentti Martti Ahtisaari sekä arkkipiispat Jukka Paarma ja Leo ovat vedonneet maahanmuuttoviranomaisiin ja poliittisiin päättäjiin, jotta egyptiläinen isoäiti saisi jäädä maahan.

Fadayel on asunut Vantaalla kolmen poikansa kanssa kaksi vuotta. Hän ei ole saanut oleskelulupaa, koska isoäitiä ei Suomessa lasketa ydinperheeseen kuuluvaksi.

Asiasta kertoi torstaina ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

YLE Uutiset "

Arkkis
Ei perusteluist tavuakaan, mutta sellaiseen "pikkuseikkaan" kuin LAKI tämä ainakaan EI perustu...

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/11/k ... 70185.html

KHO kielsi egyptiläisen isoäidin karkotuksen

julkaistu eilen klo 12:58, päivitetty eilen klo 14:12

Fadayel on asunut poikansa kanssa Vantaalla kaksi vuotta.

Korkein hallinto-oikeus on kieltänyt panemasta täytäntöön egyptiläisen Eveline Fadayelin käännyttämisen. KHO päätti asiasta keskiviikkona.

Vantaan poliisi oli vaatinut naista poistumaan maasta joulukuun 9. päivään mennessä. 64-vuotias Fadayel haki käännyttämisen täytäntöönpanokieltoa korkeimmalta hallinto-oikeudelta asianajajansa Eero Lambergin kanssa.

Fadayel on aiemmin saanut kielteisen päätöksen oleskelulupahakemukseensa Suomessa Maahanmuuttovirastolta ja Helsingin hallinto-oikeudelta. Hän on hakenut valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta.

Käännyttämisen täytäntöönpanokielto on voimassa, kunnes KHO on ratkaissut varsinaisen valituslupa-asian. KHO:n on tarkoitus ratkaista valituslupa ja itse asia mahdollisimman pian, KHO:n viestintäpäällikkö Teuvo Arolainen kertoo.

Fadaeylin tapaus on herättänyt Suomessa paljon julkisuutta. Muun muassa presidentti Martti Ahtisaari sekä arkkipiispat Jukka Paarma ja Leo ovat vedonneet maahanmuuttoviranomaisiin ja poliittisiin päättäjiin, jotta egyptiläinen isoäiti saisi jäädä maahan.

Fadayel on asunut Vantaalla kolmen poikansa kanssa kaksi vuotta. Hän ei ole saanut oleskelulupaa, koska isoäitiä ei Suomessa lasketa ydinperheeseen kuuluvaksi.

Asiasta kertoi torstaina ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

YLE Uutiset "
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/03/k ... 13054.html

" KHO hylkäsi kahden isoäidin oleskelulupavalitukset

julkaistu tänään klo 15:35, päivitetty tänään klo 17:11

Kaksi ulkomaalaista isoäitiä eivät saa oleskelulupaa Suomesta. Korkein hallinto-oikeus KHO antoi ratkaisunsa venäläisen Irina Antonovan ja egyptiläisen Evelin Fadailin oleskelulupia koskeviin valituksiin maanantaina.

KHO:n enemmistöpäätöksen mukaan ei ole osoitettu, ettei vuonna 1945 syntynyt egyptiläinen Evelin Fadail saisi sairauksiinsa hoitoa kotimaassa. Hänen ei myöskään katsottu olevan täysin riippuvainen Suomessa asuvista omaisistaan.

KHO otti Fadailin valitusluvan käsittelyyn painavan syyn perusteella ja päätti ratkaisusta kahdeksan tuomarin kokoonpanossa.

Venäläinen Irina Antonova oli hakenut muutosta Helsingin hallinto-oikeuden kielteiseen oleskelulupa- ja käännytyspäätökseen. KHO piti päätöksen voimassa. Nainen on syntynyt vuonna 1928.
Valitus ihmisoikeustuomioistuimeen mahdollinen

Egyptiläisnaisen oikeusavustajan Eero Lambergin mukaan tapauksessa ei ole enää mitään tehtävissä.

- En keksi mitään uusia perusteita, joilla olisi vaikutusta päätökseen, Lamberg toteaa.

Venäläisnaisen oikeusavustajan Leo Herzbergin mukaan päätöksestä on mahdollista valittaa vielä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen.

- Toinen tie on tehdä uusi anomus oleskeluluvasta muuttuneen terveydentilan perusteella, Herzberg kertoo.

Poliisi vastaa jatkossa naisten käännyttämisestä. Vantaan poliisin ulkomaalaisyksikön ylikonstaapelin Juha Hirvosen mukaan käännytyspäätöksen saaneelle annetaan aikaa järjestelyihin kahdesta viikosta kuukauteen.

- Yleensä maasta poistuminen on sujunut ilman ongelmia ja poliisin puuttumista asiaan. Jos henkilö ei itsenäisesti poistu maasta määrätyssä ajassa, poliisi tarvittaessa etsii ja saattaa hänet matkalle kotimaahan, Hirvonen kertoo.

YLE Uutiset "

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Elikkäs... kun Suomessa onnistuu esim. dialyysihoito, tulee Suomeen kuskata kaikki jotka tarvitsevat dialyysihoitoa... eihän siihen tarvita kuin veronkorotus!

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Kyse ei ole enää edes siitä, että tulijat ovat nuoria islamistimiehiä, joiden kotimaa on epäturvallinen (tosin naiset sinne jäävät, toim.huom) , vaan siitä ettei meillä ole varaa hoitaa edes toisiamme ilman miljardien velanottoa joka vuosi.

Meillä on iso valtiovelka.

Kunnat ovat korviaan myöten veloissa, viime kesänä summa oli 12 miljardia, nyt lienee 14.

Sitten on jokaisen omat velat. Laske nämä kolme asiaa yhteen.

Ja työttömyys kasvaa, koska tyhmänä rakensimme Metson ja maanpetturi-Pöyryn toimesta kehitysmaille omat paperikoneet.

Saksa on taas kokonainen ja itsenäinen, mutta Venäjä ei anna edes käsivarresta ryöstämiään alueita takaisin, koska sieltä on Pietariin vain 1200 km. Mannertenvälinen ohjus voisi uhata Pietaria.

Lähestymme ihanneyhteiskuntaa: 1/3 eläkkeellä, 1/3 opiskelee ja 1/3 on työttömänä. Tähän olemme pyrkineet Pekka Kuusen päivistä alkaen.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat