Seuraa 
Viestejä1

Alla vanhoja ja uudempia linkkejä netissä olevaan uutisointiin, joissa osa tiedeyhteisöstä varoittaa mustista aukoita ja CERN taas tyynnyttelee.

http://www.digitoday.fi/yhteiskunta/2008/03/31/ydintutkija-pelkaa-hiukkaskiihdyttimen-synnyttavan-mustia-aukkoja/20088975/66

http://www.tekniikkatalous.fi/tiede/avaruus/2010-02-05/Musta-aukko-syntyykin-pienemm%C3%A4ll%C3%A4-energialla-kuin-kuviteltiin-3284524.html

http://nyt.fi/a1305941779535

Todellisuus taitaa kuitenkin olla, että kukaan ei tiedä oikeasti mitä on odotettavissa. On teorioita, joiden mukaan on olemassa supersymmetria sekä ulottuvuudet, joita ei tiedetä vielä olevan.

2013 kuitenkin löydettiin Higgsin bosoni, joka oli suuri saavutus tiedeyhteisölle. Kaikkia kiinnosti suuresti mikä sen massa on. Supersymmetria pitäisi paikkansa ja massa olisi 115 GeV ja taas rinnakkainen maailmankaikkeus, jos massa olisi 140 GeV.

Kun tulokset julkistettiin Higgsin bosonin massa oli 126.5 GeV. Tämä johtaa siihen, että teoriat eivät sellaisenaan toimi ja kukaan ei oikeasti tiedä mitään, ennen kuin uusi todisteita on saatu. Ja niitä nyt kuumeisesti etsitään.

2013 hiukkaskiihdytin toimi maksimissaan 7 GeV teholla, nyt laitteisto on päivitetty ja teho on kaksinkertainen verratuna edelliseen eli 14 GeV. 

CERN:in palvelimelta voi seurata reaaliaikaisesti kokeita. Nyt on menossa vaihe, missä laitteistoa testataan ja usein koe keskeytetään johonkin ongelmaan. Muutaman kerran säde on laitettu liikkeelle

13 GeV teholla, mutta törmäys ei ole osunut juuri kohdalleen. Säätöä, säätöä, säätöä, kyseessä ei ole mikääm yksinkertainen kone.

Juuri nyt "sector 23 and 34 tripped. Water problem in point 2. Preparing access". Eilen "earth fault sector 31".

Mutta asiaan mustista aukoista. Kovasti on sekuloitu mitä tapahtuu, jos musta aukko muodostuu kokeiden tuloksena. Syntyvät aukot ovat niin pieniä, että ne säteilevät ja katoavat nopeasti. Tarvittaisiin tähtitieteellisiä energioita synnyttämään iso musta aukko. Toiset taas ennustavat, että niiden muodostamiseen oikeissa olosuhteissa ei tarvittaisikaan niin suuria energoita. Eli taaskaan kukaan ei oikeasti tiedä mitään.

Jos kuviteltaisiin tennispallon kokoinen musta aukko, sen paino olisi jotain käsittämättömän suurta. Musta aukko ei itsessään olisi vaarallinen, jos sen tapahtumahorisonttia ei ylitä. Tapahtumahorisontti on mustan aukon pinta. Siis jos laittaisit sormen mustaan aukkoon, se häviäisi, koska mustasta aukosta ei mikään pääse takaisin ulos. Joten miksoskooppisen pienet mustat aukot eivät ole vaarallisia, ne häviävät hyvin nopeasti. Kuinka nopeasti?

ATLAS on yksi CERN:in koneista, jolla tutkitaan törmäystä. Se on valtavan suuri, mutta ensimmäiset sensorit sijatsevat vain muutaman sentin päässä törmäyskohdasta. Mitä jos syntyy mikroskooppinen musta aukko, joka ei häviä heti, vaan säilyy vaikka 0.2 sekuntia? Eihän se ole vaarallinen, jos siihen ei koske. Se ei jää kuitenkaan leijumaan kuten pölyhiukkanen, se painaa todella paljon ja tipahtaa välittömästi fysiikan lakien mukaan. Kun tapahtumahorisontti koskettaa johonkin, se vetää sisään kaiken materian. Eli ATLAS koneeseen jää elektronimikroskooppinen reikä, joka suuntautuu alaspäin. Kohtisuoraan maan vetovoimaa kohti, ja kukaan ei huomaa mitään. Musta aukko jatkaa matkaansa kohti maan keskikohtaa ja vetää sisäänsä kaiken tielleen osuvan, kasvaen samalla. Kuten tiedämme, maapallo on sulaa magmaa ja pieni musta aukko lopulta vetää sisäänsä kaiken magman kasvaen samalla. Samalla maapallo menettää magneettikenttänsä ja auringonsäteily muuttu tappavaksi. Lopulta maan kuori pettää ja romahtaa kasaan. 

Jäljelle jää vain nuppineulanpään kokoinen musta aukko.

Tämä on siis kuvittelua, mutta voi pitää yhtä paljon paikkansa kuin nykyiset teoriat.

Nostradamus on ennustanut paljon, mutta yleensä ennustukset löydetään vasta jälkeenpäin. Alla ote kirjoituksista.

 

"Leave, leave Geneva every last one of you,

Saturn will be converted from gold to iron,

Raypoz will exterminate all who oppose him,

Before the coming the sky will show signs.

 

Migrés, migrés de Geneue trestous,

Saturne d'or en fer se changera,

Le contre Raypoz exteriminera tous,

Auvant l'aruent le ciel signes fera."

 

Siis tämä on kirjoitettu satoja vuosia sitten. Siinä puhutaan Genevestä, aineen muuttumisesta toiseen muotoon ja säteestä.

Tarkastelkaa myös CERN:in logoa ja patsasta on CERN:in pihassa.

CERN:in logosta löytyy numerot 666 ja 99. Patsas on taas Shiva "Maailmojen tuhoaja".

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä40833

Jaaha, taas tuo hönöily alkoi. Kukaan tutkija ei kirjoita tutkijana tuollaisia idioottimaisuuksia. Se johtaa käytännössä uran loppumiseen. Toki taitava tarinoija tekee populaarihuuhaalla paljon enemmän rahaa, joten se voi olla harkittu valinta.

No, oli miten oli, kosmiset säteet ovat pommittaneet Maata miljardeja kertoja Cernin energiaa korkeammilla energioilla miljardeja vuosia. Jos ei se ole muuttanut planeettaamme mustaksi aukoksi, joku tyhjänpäiväinen koe luonnon mittakaavassa mitättömällä pilipalienergialla ei tule sitä tekemään.

 

NotYet
Seuraa 
Viestejä4142

Kyllä fiksu hankkii ajoissa taskulampun ja riittävästi paristoja, mustassa aukossa tarpeellisia.

ps. niillä havuilla tuskin tekee mustassa aukossa yhtikäs mitään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Eusa
Seuraa 
Viestejä20432

Onhan se Cern tuottanut mustia aukkoja jo vaikka kuin paljon. Jokaista alkeishiukkasta voi pitää mustana aukkona, eikä välttämättä muunlaisia mustia aukkoja oikeasti olekaan.

Hienorakennevakio vapausasteista: (1+2¹+3²+5³+1/2¹*3²/5³)⁻¹ = 137,036⁻¹

JPI
Seuraa 
Viestejä32895
Eusa

Onhan se Cern tuottanut mustia aukkoja jo vaikka kuin paljon. Jokaista alkeishiukkasta voi pitää mustana aukkona, eikä välttämättä muunlaisia mustia aukkoja oikeasti olekaan.

Niin ja on niissä törmäyksissä takuulla syntynyt puolukoita ja mustikoitakin, mutta ei niitä näy koska Sylvester tallo ne ja John vei ne.

(n-1)³ + n³ + (n+1)³ = (3n/2)³, n∈Z = ?

Viimeaikojen keskustelluin

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat