Seuraa 
Viestejä7650

Huomasin yllättävän paikkatiedon kirjautuessani tililleni Googlen paikkapalveluun:

Kirjaudu sisään – Google-tilit

Olin 1. - 2.8.2015 Kuninkuusraveissa Joensuun Linnunlahdella. Kuitenkin Google väittää minun olleen molempina päivinä Mikkelissä Visulahti / Xon -huvipuistossa.

Oliko Sonera lainannut tukiasemansa Visulahdesta Joensuuhun ja jättänyt sen paikkatiedon ennalleen? Miten muuten tuo olisi mahdollista?

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Kommentit (6)

Vierailija
salai
Huomasin yllättävän paikkatiedon kirjautuessani tililleni Googlen paikkapalveluun: Kirjaudu sisään – Google-tilit Olin 1. - 2.8.2015 Kuninkuusraveissa Joensuun Linnunlahdella. Kuitenkin Google väittää minun olleen molempina päivinä Mikkelissä Visulahti / Xon -huvipuistossa. Oliko Sonera lainannut tukiasemansa Visulahdesta Joensuuhun ja jättänyt sen paikkatiedon ennalleen? Miten muuten tuo olisi mahdollista?

Olisko väliaikainen kapasiteetin lisäys raveissa ja missä haardis on ollut aikasemmin niin jäänny vanha tieto.
Voisi olla myös softapäivitys jossa virheellinen paikkatieto. Ensimmäinen vaihtoehto todenäköisempi. Eli niinkuin arvelit.

Tosin googlessa voi olla jotain muutakin häröä vaikka todelliset paikkatiedot olisi oikein. 
Näkyikö sama paikkatieto puhelimen tukiaseman nimessä ilman googlea?

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Googlella ei käsittääkeni ole pääsyä tukiasemien paikkatietoihin - se ku ei käsittääkseni olisi edes laillista - nytkin kiistellään vielä siitä, että miksei sitä tietoa voi saada edes 112-numeroon soitettaessa.

Google arpoo valistuneesti noita paikkatietoja muuten. Tiedossa olevien IP-osoitteiden perusteella. IP-osoitteethan eivät voi pomppia satunnaisesti johtuen reitityksestä, eli niitä pitää allokoida vähintään subnetti kerrallaan jolloin siis samassa fyysisessä paikassa voi olla useita laitteita. Teknisesti IP:n reititys sitten ihan minne tahansa muuallekin on mahdollista - voit siis olla vaikka Visulahdessa IP:n perusteella, vaikka olisitkin siellä, missä et halua kertoa olevasi.

Itsekin tein joskus semmoisen IPtoPosition kannan (vuonna 1998 tms), johon hain kaikki rekisteröidyt IP:t suoraan RIPE:n tietokannasta ja siitä sitten automatisoidulla haulla tietokantaan tarkemmat koordinaatit. Kohtuuhyvin toimii, mutta ei ole läheskään 100-varmaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Miten WLAN-tukiasemista (MAC-osoite?) kerätyt sijaintitiedot vaikuttavat? Yksityiset tukiasemat voivat liikuskella paljonkin pitkän paikallaolon jälkeen ilman, että niiden sijainti päivittyy. Androidit ainakin minulla haluavat käyttää GPS+WLAN paikanmääritystä.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

MAC (Meadia Access Control) -tiedot eivät etene IP-verkossa reittimen jäljeen.

Monet ADSL-purkit, joita kotona, ovat sillattuja ja niissä siis kaikki liikenne menee kaikkialle.

Ja siellkäkin siis vain, että lähettävä osapuoli pyytää ensin - sen jälkeen sitten aukeaa vasta "putki", jos  kättelyt menee ok.  Sillatunkin yhteyden jälkeen on aina reititin ja siinä välissä sitten MAC-osoite ei kulje edemmäs.

Nobelaner
Seuraa 
Viestejä1772

Toi Googlehan näyttää kirjautumistietojakin ihan miten sattuu. Minunkin tilille on välillä kirjauduttu muka jostain Oulusta. En tiedä mistä se noita repii.

T Hanskanen
Seuraa 
Viestejä222
Nobelaner

Toi Googlehan näyttää kirjautumistietojakin ihan miten sattuu. Minunkin tilille on välillä kirjauduttu muka jostain Oulusta. En tiedä mistä se noita repii.

Sehän kysyy, jos kirjautuu paikkakunnalta mistä kirjautuminen sille tilille ei ole kovin yleistä oletko kirjautumassa sijainti Turku.

Joskus vaatii vahvistuksen, jota ulkopuolinen ei tiedä vaikka salasanan olisi jotenkun urkkinut, tulee tekstiviestinä koodi mikä pitää syöttää.

Jaa tämä teisi ollakkin MS tilille kirjautumisessa.

Tämän se tekee kun vieraalta koneelta yrittää omalle tilille.

SDP on yhteiskunnan versio tietokoneviruksesta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat