Seuraa 
Viestejä16844

Tässähän ei tietenkään ole mitään uutta taaskaan, joten pliis, älkää tulko ynseilemään että etkös tuota vielä tiennyt. Onpahan nyt vain juuri ajankohtainen asia oman elämäni puitteissa.

Eilen oli mielenosoitus hallituksen kaavailemia leikkauksia kohtaan. Ryhmä joka mielenosoitusta koko kesän suunnitteli ja innostuneena paikalle kokoontui on sitä mieltä että heitä oli ehkä joku 14.000 läsnä.

Median mukaan (Yle, mm.) väittää että paikalla oli 5000 ihmistä. Ja sitten tehdään suuri uutinen siitä että poliisi pidätti yhdeksän ihmistä. Sehän se luonnollisesti olikin tärkeintä koko asiassa. Eikä se miten monen ihmisen elämä tulee jatkossa kurjistumaan kaikkien leikkausten vuoksi. 

En nyt ole kiinnostunut kuulemaan jäkätystä miten ne muka ovat tuikitarpeellisia (eivät tunnu olevan muutamankin talousasiantuntijan mielestä). Ihmettelen vain että onko Suomi vielä länsimainen maa jossa oikeasti on sananvapaus, lehdistö rehtiä (jos se nyt koskaan on ollut) ja uutisvälitys tasapuolista ja faktoihin perustuvaa. Alkaa tuntua että apinoiden maa. Yksi laittaa kädet korville, yksi suun eteen, ja mihinkä se yksi sitten laittoikaan, en muista. Voisi tietysti vaikka puristaa nenäänsä kiinni, koska alkaa niin paska haista tässä kaikessa. 

Sivut

Kommentit (197)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31264
Rousseau
Ihmettelen vain että onko Suomi vielä länsimainen maa jossa oikeasti on sananvapaus,

On. Vai oletko kuullut, että valtio olisi uhkaillut toimittajia, sulkenut lehtiä tai muuta vastaavaa?

lehdistö rehtiä (jos se nyt koskaan on ollut) ja uutisvälitys tasapuolista ja faktoihin perustuvaa.

Ei tietenkään. Lehdistö ajaa aina omistajiensa etuja. Suuret lehdet ovat juuri niiden raharikkaiden omistuksessa, ovat aina olleet. Pienempien omistajilla on omat agendansa, useimmilla silmissä siintää kasvu ja pääsy rahaeliittiin, joillakin on ideologisemmat motiivit, jotka eivät kunnioita totuutta yhtään enempää.

Alkaa tuntua että apinoiden maa.

Tervetuloa apinoiden planeetalle. Jos löydät maan, jossa ihmiset ovat fiksuja ja hallinto rehellistä, vinkkaa ihmeessä. Sai sama se, jos tuollainen maa olisi olemassa, eivät ne päästäisi meitä apinoita lähellekään rajojaan.

Tuhmeliini
Seuraa 
Viestejä403

rehellinen ja media eivät välttämäti sovi samaan lauseeseen ilman muita sanoja jotka niitä erottaa. juu jopa suomessa on lehdistöllä omat agendansa politiikka ehkä päällimmäisenä. samaa mieltä rousseaun kanssa että on ikävä huomata miten jutut väännetään välillä sillai että jutun fokus on ihan jossain muussa kuin mitä oikeastaan haluaisi asiasta tietää hyvänä esimerkkinä onnettomuusuutisointi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
SamBody
Seuraa 
Viestejä6317

Sen lauluija laulat kenen leipää syöt, tapasi vanha kansa sanoa. Pätee edelleenkin ja eritoten toimittajiin, heidän nimenomainen hommansa kun on "laulaminen". Jossakin Voima-lehdessä tekijäkunta ryhtyi ihan oikeasti uskomaan julistamaansa riippumattomuuteen. Tulos: potkut päätoimittajalle ja muukin toimituskunta sai lähteä: http://yle.fi/uutiset/voima-lehden_toimitus_irtisanoutui__ei_ollut_muuta_vaihtoehtoa_kuin_kavella_pois/7535501

Ja YLEn ylin pomohan on nyt kokkare eli YLE laulaa nyt kokoomuslaisella nuotilla, puisto-osastonsa säestämänä.

http://www.vapaakielivalinta.fi/
http://www.sananvapaudenpuolesta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

Tuhmeliini
Seuraa 
Viestejä403

vois vielä lisätä että kivinen on nyt ensimmäisenä ylen historiassa palkattu johtajaksi vakituiseen työsuhteeseen joka tarkoittaa aika varmasti sitä että hyväveliseura on ollut asiaa ajamassa.

Tannu Hanskanen
Seuraa 
Viestejä2134

Ja, jos joku alamainen saa kerättyä kuulijoita älyllisen ylimystön edessä rauhanomaisessa mielenosoituksessa, tai nälkälakkoilemalle tulee paikalle poliisi lopettamaan mielenilmauksen, tai kaupungin rakennustoimi viemään sähköt. Ei Suomessa koskaan ole ollutkaan todellista sananvapautta.

asdf
Seuraa 
Viestejä11906
Tuhmeliini
...on ikävä huomata miten jutut väännetään välillä sillai että jutun fokus on ihan jossain muussa kuin mitä oikeastaan haluaisi asiasta tietää hyvänä esimerkkinä onnettomuusuutisointi.

Miten niin? Tämä on esimerkki tyypillisestä onnettomuusuutisoinnista: Ulosajo Kuutostiellä – nuori kuljettaja loukkaantui vakavasti. Miten tuossa on fokus pielessä tai mitä haluaisit asiasta tietää? Vai millaista onnettomuusuutisointia tarkoitat?

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31264
SamBody
Sen lauluija laulat kenen leipää syöt, tapasi vanha kansa sanoa. Pätee edelleenkin ja eritoten toimittajiin, heidän nimenomainen hommansa kun on "laulaminen".

Toimittajat tekevät mitä käsketään. Medioiden omistajat ovat se päättävä taho, jota voi arvostella.

Anomalia
Seuraa 
Viestejä1784

Onneksi on kuitenkin blogit, lehtien kommenttiosiot, some ja erilaiset keskustelufoorumit, joista voi ihminen saada tasapuolista ja luotettavaa tietoa ilman toimittajien vääristelyä.

Uudistunut virkamies: jokainen päivä on samankaltainen.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31264
Anomalia++
Onneksi on kuitenkin blogit, lehtien kommenttiosiot, some ja erilaiset keskustelufoorumit, joista voi ihminen saada tasapuolista ja luotettavaa tietoa ilman toimittajien vääristelyä.

Oletko varma, ettei joukkoon joskus eksy vähän ideologiselta pohjalta tapahtuvaa vääristelyä? Ei toki tahallista, mutta ihan vahingossa tulee valituksi tapahtumia ja näkökulmia sopivasti. Kai olet kuullut, että pari vuotta sitten yksi amerikkalainen löysi Internetistä virheen?

Harmony
Seuraa 
Viestejä96

Tässä on nyt muutamien viime vuosien aikana kuulunut alati voimistuvaa ulinaa siitä, että media lauleskelee vaan punavihreitä lauluja.

Jotenkin epäilen, etteivät ne kaikki raharikkaat kuitenkaan ole kovinkaan punavihreitä. Agendansa saattavat tietysti joiltain osin osua yksiin.

Reiska
Seuraa 
Viestejä5335

Tai sitten ketään ei kiinnosta rauhallinen mielenosoitus, se että joku epäilee siellä olevan 14 000 osallistujaa, ei tarkoita että siellä oikeasti olis 5000. Jos olis olemassa joku salaliitto, että päätoimittajat sanois toimittajille, ettei jostain sitten tehdä juttua, niin eikös siitä puskaradion kautta sais aika äkkiä tiedon..

 

Media on vaan yks kasvoton raato, jota kuka tahansa saa läiskiä ihan vaan koska ne ei sanonu just niinko itse ajattelee.

Per se

z
Seuraa 
Viestejä2918

Kuuleman mukaan siellä marssittiin Neuvostoliiton lippujen alla, banderolleissa kehotettiin työntämään innovaatiot perseseen jne. - ja mitä uutissa näkyi joidenkin osallistujen haastatteluja, niin kyllähän se taas näytti vähän siltä, että paikalle oli haalittu kaikki kylähullut ja maakuntien avohoitotapaukset. Joten miksi kukaan järkevä ihminen ottaisi moisen apinalauman mekastusta tosissaaan?

Mitä tulee median käyttäytymiseen, niin aika vaikea kuvitella sen olevan jotekin "ison rahan" ohjauksessa - eihän joka tuutista tule mitään muuta kuin populistista, kateutta lietsovaa panettelua siitä, miten suurituloiset sitä, vuorineuvokset tätä, johtajat kolmatta jne. Suomessa suurin synti on yrittää menestyä ja vaurastua - jos vähänkin pää nousee paskan pinnalta ylös, niin kyllä kansa on heti toimittajien kiihottamana repimässä moista epattoa takaisin pinnan alle kaikkien muiden seuraan.

Eipä siis ihme, että kaikki jotka suinkin kykenevät ovat lähdössä maasta. Siinähän sitten nämä "ei saa leikata mistään" -hourut miettivät keskenään mistä löytyisi se taikaseinä, josta repiä eurot elättien kuluihin...

zz

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Eiköhän se "ei saa leikata mistään" -hourailu ole kuitenkin aivan järjellistä toimintaa, koska kysymys on nimenomaan siitä että ihminen joutuisi taloudelliseen helvettiin. Jos ei ole aikeissa ryhtyä buddhalaiseksi munkiksi ja jatkossa kerjätä ruokansa (mitä tuskin Suomessa katsottaisiin hyvällä ja kerjuumatkat voisivat talvisin olla perin ikäviä jalkapatikassa - jos enää koskaan tulee lähemmä 30 asteen pakkasia siis), niin ihminenhän on houru jos hän suostuu noin vain siihen että talous heikkenee. 

Olivatko duunarit houruja kun eivät suostuneet palkanalennukseen?

Entä miksi näiden ihmisten palkoista ei koskaan leikata:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1440134972226.html

Kentältä kuuluu että lukuisissa töissä jos kolme tekee samaa työtä ja heistä yksi jää pois, ei kahden jäljelle jäävän palkka millään tavalla nouse vaikka he joutuvat jatkossa tekemään sen kadonneen kolmannen ihmisen duunin.

Voihan sitä tietysti korostaa että johtajilla on paljon vastuuta. Niin on esim. sairaanhoitajillakin, eikä heillä silti ole huippupalkkoja, vaikka toisinaan ihmishenget ovat heidän käsissään.

Hourailua siis kaikenkaikkiaan on se että köyhä ei halua menettää vähästään, mutta ei se että rikas haluaa vielä ekstraa nykyisten rahojensa päälle.

z
Seuraa 
Viestejä2918

Saahan sitä tietysti itseensä kohdistuvia leikkauksia arvostella, mutta jos tilalle ei ole ehdottaa ensimmäistäkään todellista vaihtoehtoista säästökohdeta tai lisärahan lähdettä, niin kyse on lähinnä pelkästä itkupotkuraivarista. Ja, joo - säästettävää olisi ihan oikeasti luokkaa 10 mrd eli millään "laitetaan hyvätuloisille vielä 5%-yksikköä lisää raippaveroa" -ideoilla ei päästä edes alkuun.

Rousseau

Olivatko duunarit houruja kun eivät suostuneet palkanalennukseen?

Anteeksi, mutta mihin ihmeen palkanalennukseen? Eiköhän jokaisen tilinauhassa olisi edelleen lukenut palkkapäivänä ihan sama summa kuin ennenkin - tai itseasiassa "maksetaan tilille" kohdassa olisi voinut jopa näkyä enemmän, jos veronkevennyksiä ei olisi pitänyt ay-mafian jääräpäisyyden vuoksi perua.

Voin myös omasta kokemuksesta kertoa, ettei työajan pidennyksiin kuole - oman uran aikana työaika on pidentynyt kahdesti ilman mitään erillisiä rahallisia korvauksia ja reilu 3,5% molemmilla kerroilla. (Tosin useimmat meillä tekevät yli 10% "normiaikaa" pidempää työviikkoa muutenkin - ja ilman mitään ylityökorvauksia...)

zz

Prossimo Treno
Seuraa 
Viestejä1408
Rousseau
Ihmettelen vain että onko Suomi vielä länsimainen maa jossa oikeasti on sananvapaus, lehdistö rehtiä (jos se nyt koskaan on ollut) ja uutisvälitys tasapuolista ja faktoihin perustuvaa.

Ei ole koskaan ollut. Nyt media otsikoi kohahduttavimmilla asioilla: rieheumisista ja kiinniotoista mielenosoituksessa. Leikkausten vastustaminen ei sinänsä ole mikään uutinen vaikka siitä toki tulee keskustella. Ja paljon on keskusteltukin. 

TOIJALA. Katse josta huomaa toisen olevan aivan liian päissään, jotta hän ymmärtäisi mitään mitä hänelle on sanottu viimeisen 20 min. aikana. "Junassa yritin puhua hänelle, mutta hän oli jo toijalassa." — Antti Hyry (Kokkilan kakkakääpiö, Hömpönkeinaa, Hirvi Akuniemi, Artsiitti Höti Pörtsiitti, Iina Viinatossu).

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat