Kommentit (5)

Vierailija

Tuo Laibsonin yhtälö on hieno kuvaus mutta lukuarvojen määritttelykriteerit eivät auenneet.

Kuntosalikäynnillä on kustannus eli sen vaatima ponnistus ja siihen kuluva aika. Oletetaan sen arvoksi kuusi, ja tämä kulu on maksettava heti. Kuntoilusta koituisi kuitenkin terveyshyötyä kahdeksaisen verran. Hyöty tosin korjataan vasta tulevaisuudessa, mikä tarkoittaa sitä, että se tuntuu nyt vain puolikkaalta todellisesta arvostaan. Näin saamme yhtälön, joka kertoo, miksi Laibson ei mene salille tänään : –6 + 4 = –2.

Entä menisikö Laibson huomenna? Yhtälö näyttää kuin näyttääkin seuraavalle päivälle erilaista summaa: –3 + 4 = 1. Tulos on plussan puolella.

– Kun tämän mallin mukaan päätän, kuinka monta kertaa kuntoilen vuoden aikana, vastaus on 364 kertaa. Vain tänään en treenaa, Laibson totesi ja nauratti kuulijoitaan.

Puttosen ratkaisu on helpompi ymmärtää:

Terveytensä takia lenkkeilevä juoksee tavallaan kuolemaa pakoon, vaikka kisa on toivoton. Kun itse etenee kaksi askelta karkuun, kuolema lähestyy kolme. Onko tämä kovin motivoivaa? Lenkkeilyä kannattaakin katsoa välittömän hyödyn kannalta: mikä ilo kropassa lenkin jälkeen!

 

jussipussi
Seuraa 
Viestejä70500

Jäitä hattuun sen reuhtomisesta maksamisen kanssa.

Professori: Monet tutkimukset liioittelevat liikunnan terveyshyötyjä

Liikunnan vaikutukset terveyteen eivät ehkä ole niin suuria kuin luullaan. Perimä selittää ihmisen fyysisestä kunnosta jopa puolet.

Huomattava osa tieteellisistä tutkimuksista antaa liikunnan terveyshyödyistä liian valoisan kuvan, arvioi Jyväskylän yliopiston liikuntalääketieteen professori Urho Kujala. 

...Toistaiseksi ei ole osoitettu keski-ikäisen tai iäkkään ihmisen terveydelle parempaa liikuntamuotoa kuin lähteä kotiovelta hyvän kaverin kanssa reippaalle kävelylle metsäpolulle. Siinä luultavasti saa kaiken sen hyödyn terveydelle, mitä liikunnasta on saatavissa.

http://yle.fi/uutiset/professori_monet_tutkimukset_liioittelevat_liikunnan_terveyshyotyja/8255216

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Reuhtominen on kivaa. Omia tuloksia ja kehitystä on mielenkiintoista seurata.
Eli ainakin salireeni on heti plussanpuolella ja jos sillä jotain terveyshyötyjäkin on niin aina parempi.

Salilta sain aikanaan myös tyttöystävän. Se on siis myös sosiaalista toimintaa.
Jos käy salilla niin myöskään suklaapatukka ei haittaa.

Avainkysymys kai onkin, kuinka saada epämielyttävät, mutta hyödylliset asia maistumaan hyvältä ja kuinka karttaa hetkellisiä houkutuksia jonka hyödyt on minimaaliset.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä70500
SamikoKu

Avainkysymys kai onkin, kuinka saada epämielyttävät, mutta hyödylliset asia maistumaan hyvältä ja kuinka karttaa hetkellisiä houkutuksia jonka hyödyt on minimaaliset.

Ensin pitäisi henkilön tiedostaa asiat jotka ovat hyödyllisi ja tai haitallisia sekä minkä verran, siihenhän se yleensä jo tökkää. Ajattelemattomuus ottaa tässä hetkessä vähemmän energiaa.

Tämän vuoden keskustelluin

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat