Seuraa 
Viestejä656

En tiedä onko oikee aihealue

Mutta mitä mieltä, kaksi tapaa juoda. 

1) juo kaksi keppanaa 0,33 aivan yhtäkyytiä (2-3 miuuttia)

2) juo kaksi keppanaa tasaisesti 2 tunnin aikana.

kummassako tapauksessa on enempi verissä ?

Mittaus tehdään 2 ½ tunnin päästä aloituksesta.

uskon että ajokunto säilyy kummassakin tapauksessa.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Vierailija

Kakkostapa varmaan. Ykköstapauksessa ne haihtuu kaikki jo 2.5h.

2 tavassa jotain viimesestä pullosta voi olla jäljellä.

Vaikka ykköstavassa saattaa alussa tuntea hetkellisen päähän menon.

MooM
Seuraa 
Viestejä17362

Palamisnopeus on vakio. Jos koko ajan on poltettavaa, ei ole väliä, mitä tahtia juo (jos ei oksenna). Tietyn ajan päästä on sama promillemäärä.

Jos taas tulee niin pitkiä taukoja, että ehtii selvitä (vajaa kaksi tuntia yhden kaljan jälkeen on siinä rajalla, isolla kaverilla voi olla nollassa), silloin kokonaismäärästä on palanut vähemmän ja se jälkimmäinen kalja näkyy isompana promillemääränä.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...
Logiikka on vaikeaa empiristeille ja naisille. https://www.tiede.fi/comment/3147702#comment-3147702

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Jälkimmäisessä tietysti, kun alkoholia syötetään koneeseen tasaisesti, kun se ensimmäisessä tapauksessa taas palaa elimistöstä n. 148min pidempään pois. Yhtälö tietysti muuttuu, jos juomien määrää lisätään.

2367
Seuraa 
Viestejä6960

Oikea aihealue ehkä olisi Lääketiede ja terveys.

Hyviä vastauksia on jo tullut. Nyrkkisääntönä on, että yksi keppanapullo kestää ehkä kaksi tuntia palaa joten Moomin vastaus on lähempänä totuutta kuin SamikoKun.

Miehellä alkoholi palaa nopeammin kuin naisella, koska naisen kehon rasvapitoisuus on suurempi (ja miehen vesipitoisuus puolestaan on suurempi). 40-kiloisella henkilöllä kestää lisäksi kaksi kertaa kauemmin palaa kuin 80-kiloisella. Näin ollen 100-kiloisella miehellä varmaankin palaa sanotaan vaikka (hihasta) kolme kertaa nopeammin kuin 40-kiloisella naisella. Sillä, kuin nopea tarkalleenottaen palaminen on, ei ole kyllä vastauksen kannalta merkitystä, sillä oleellista on, että palaa, ja siksi oikea vastaus on 2)-vaihtoehto.

Nyrkkisääntönä myös on, että yksi alkoholiannos nostaa promillet 0,2:een.

Jos mittaus suoritettaisiin esimerkiksi puolen tunnin kuluttua juomisen aloituksesta, olisi tulos toinen. Veikkaan, että jos pikavautia kiskoo, niin kyllä se keppana nopeasti menee huiviin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat