Kommentit (3)

käyttäjä-9605
Seuraa 
Viestejä1

Metsien pinta-ala ja puuston tilavuus ovat käsittääkseni paljon tärkeämpiä tietoja kuin puiden lukumäärä, mutta lienee syytä korjata jutussa esitetty Suomen puiden lukumäärää koskeva arvio. Metsäntutkimuslaitoksen (vuoden 2015 alusta Luonnonvarakeskus) tekemän koko maan metsät kattavan tuoreimman Valtakunnan metsien inventoinnin mittausten perusteella vähintään 1,3 metrin mittaisia puita on Suomen metsissä 79 miljardia kappaletta - eli enemmän kuin kaksinkertainen määrä jutussa esitettyyn 31 miljardin puun arvioon verrattuna.

syytinki
Seuraa 
Viestejä9385

Tästä voimme epäillä, että jos oli edellinen arvio epätarkka, on tämä uudempikin.

Onkohan Ruotsin kohdalla samanlainen heitto.

Jatkanpa vielä.

Virhe ei ole merkityksetön. Tuollaisia arvioita käytetään pohjana yhdessä sun toisessa. Esim. Suomen hiilitaseen arvioinnissa. Koska kyse on melkoisesta aliarviosta, voi virhe tulla kalliiksi Suomelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
syytinki
Seuraa 
Viestejä9385

Aihettaa edelleen sivuten.

Tänään oli Hesarissa "tieto", että immeiset ovat tuhonneet helvetillisen määrän maailman metsistä. Taisi mukana olla joku arviokin tuosta määrästä. Tyypillinen tapa heitellä kauhukuvia, joiden oikeellisuutta on mahdotonta edes arvioida.

Ovat varmasti tuhonneet, ei tarvitse epäillä. Välimeren maatkin taisivat joskus olla melkoista metsää. Tuollainen uutinen vain peilaa nykymuotia. Joku heittää arvion tuhon määrästä ja täydestä menee ja menee lisäksi viimeisen 10 vuoden suoritukseksi. Metsät on kuitenkin tuhottu viimeisen 10 000 vuoden aikana. Tahti nykyisin voi kuitenkin olla kiihtymään päin, mutta kuka tuon varmaksi tietää kun metsittämistäkin tapahtuu.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat