Kommentit (5)

jussipussi
Seuraa 
Viestejä44832

Jos nyt mainitaan että tutkimus oli assosiaatiotutkimus, syy-seuraussuhdetta ei ole todennettu ja P arvot eivät saavuttaneet tilastollisen luotettavuuden rajaa.  

 Tilastollisesti luotettavan tuloksen rajana pidetään usein p-arvoa 0.05
Artikkelin otsikolle ei tarkasti ottaen ole oikein katetta.

Tilastollisessa hypoteesin testauksessa, p-arvo on todennäköisyys, jolla vähintäänkin yhtä merkittävä ero tuloksessa saadaan aikaan käyttämällä nollahypoteesia.Määritelmä ei todellakaan ole kovin itseselitteinen. Tieteen kielestä tuttu sana hypoteesi tarkoittaa yksinkertaisesti olettamusta tai oletusta. Esimerkkitapauksessamme huomasimme, että tutkituilla miehillä esiintyi vähemmän rintasyöpää. Tämän pohjalta loimme yleistyksen (hypoteesin), että "rintasyöpä on kaikilla naisilla 10-kertaa yleisempää".P-arvossa mainittu nollahypoteesi on keino, jonka avulla voimme testata, kuinka oikeutettu tällainen yleistys (hypoteesi) on. Nollahypoteesi tarkoittaa sitä, että oletammekin, että samanlaisen tuloksen kun meidän yleistyksessä, voisi saada aikaan sattumalta.Todennäköisyyttä, että nollahypoteesi pitääkin paikkansa, sanotaan p-arvoksi. P-arvo on siis todennäköisyys, jolla saman tuloksen saa aikaan sattumalta. Jos tuloksen p-arvo on esimerkiksi 0.50, se tarkoittaa sitä, että arpomalla puolet tuloksista saadaan näyttämään samanlaisita. Tulokseen, jossa p-arvo on pienempi, on taas vaikeampi päästä mäihällä. Jos p-arvo on taas 0.10, vain joka kymmenes arpomalla saatu tulos on sama.Siis mitä pienempi p-arvo on, sitä varmemmin tulos on luotettava. Tilastollisesti luotettavan tuloksen rajana pidetään usein p-arvoa 0.05, eli vain noin yksi kahdestakymennestä arpomalla saadusta tuloksesta päätyy vähintään yhtäsuureen eroon. Jos siis saamme väitteelle "rintasyöpä on kymmenen kertaa yleisempi naisilla" p-arvoksi 0.04, voidaan tulosta pitää "tilastollisesti merkittävänä". Vastaavasti p:n arvolla 0.1, tulos ei ole tilastollisesti merkittävä, eikä siten kovin luotettava.
http://blite.iki.fi/artikkelit/p-arvo/

Results 19 269 and 7571 (excluding non-advanced prostate cancers) incident cancers were documented among women and men, respectively, over 3 144 853 person years. Compared with non-drinkers, light to moderate drinkers had relative risks of total cancer of 1.02 (95% confidence interval 0.98 to 1.06) and 1.04 (1.00 to 1.09; Ptrend=0.12) for alcohol intake of 0.1-4.9 and 5-14.9 g/day among women, respectively. Corresponding values for men were 1.03 (0.96 to 1.11), 1.05 (0.97 to 1.12), and 1.06 (0.98 to 1.15; Ptrend=0.31) for alcohol intake of 0.1-4.9, 5-14.9, and 15-29.9 g/day, respectively. Associations for light to moderate drinking and total cancer were similar among ever or never smokers, although alcohol consumption above moderate levels (in particular ≥30 g/day) was more strongly associated with risk of total cancer among ever smokers than never smokers. For a priori defined alcohol related cancers in men, risk was not appreciably increased for light and moderate drinkers who never smoked (Ptrend=0.18). However, for women, even an alcohol consumption of 5-14.9 g/day was associated with increased risk of alcohol related cancer (relative risk 1.13 (95% confidence interval 1.06 to 1.20)), driven by breast cancer. More frequent and heavy episodic drinking was not further associated with risk of total cancer after adjusting for total alcohol intake.

http://www.bmj.com/content/351/bmj.h4238

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Häxpi
Seuraa 
Viestejä1334

"Alkoholin kohtuukäyttö lisää syöpäriskiä."

Vältetään siis sitä.

Islamismi nojaa islamin arvovaltaisiin lähteisiin: Koraaniin, sunnaan, Muhammedin esimerkkiin ja sharia-lakiin. Islamismi on islamin hartainta harjoittamista.

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Alkoholin nauttiminen kohtuullisena ilmeisesti pidentää ikää absolutisteihin nähden. Nyt havaitsemme, että kohtuukäyttö lisää syöpäriskiä ja täten pudottanee eliniän odotetta (myönnetään: riippuu paljolti syövän tyypistä). Johtopäätös: Korkki auki!

tai siten:

Älä usko yksittäisiin tutkimuksiin ja analysoi vaihtoehtoja sekä tuloksia.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat