Kommentit (4)

BCK
Seuraa 
Viestejä6960

"Perimän rakenne tukee ajatusta, että mustekala erkaantui evoluutiossa tursaasta ja kalmarista noin 270 miljoonaa vuotta sitten."

Pitääkö tuo ymmärtää siten, että tursaat ja kalmarit eivät ole mustekaloja? Onko siis wikipediassa virhe, kun sen mukaan sekä tursaat että kalmarit (ja mm. postitorvet, seepiat jne.) ovat mustekaloja?

https://fi.wikipedia.org/wiki/Mustekalat

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

"Mustekalan genomi on siis hieman pienempi kuin ihmisen, mutta siinä on enemmän geenejä. Mustekalassa on erityisesti paljon geenejä, jotka vaikuttavat mustekalan hermoston neuronien vuorovaikutukseen. Niitä on kymmenen kertaa enemmän kuin muilla selkärangattomilla ja yli kaksi kertaa enemmän kuin nisäkkäillä."

 

Niin, onhan se vähän eri juttu hanskata kahdeksaa luutonta lonkeroa ja mieletöntä määrää imukuppeja kun neljää luustollista raajaa sormien ja varpaiden kera. Eli ei minusta mitenkään epäloogista tai ihmeellistä vaan loogista.

 

BCK
Seuraa 
Viestejä6960

Totta, ehkä aivokapasiteettia tarvitaan lonkeroiden liikutteluun, mutta kyllä mustekalat ovat myös epätavallisen nokkelia ja oppivaisia otuksia, selkärangattomien neroja. Niillä on aivojen koon suhde kehon kokoon suurempi kuin millään selkärangattomalla.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat