Kommentit (6)

Vierailija

"Tutkimuksen päätekijä Kevin Hall NIH:sta ei johda käytännön suosituksia tutkimuksestaan. Hän kehottaa laihduttajaa noudattamaan dieettiä, jota tämä pystyy noudattamaan."

Varmasti järkevää olla vetämättä mitään suosituksia. 19 ihmistä on vähän. Oma veikkaus on myös että ihmisten rasvan katoaminen saattaa hyvinkin vaihdella riippuen siitä kuinka paljon ylipainoa on. Jos joku kohtalaisen timmi yrittää paremman ulkonäön toivossa tiristää viimeistä kolmea kiloa niin kroppa todennäköisesti reagoi eri tavalla kuin runsaasti ylipainoisen henkilön kolmeen ekaan pudotettavaan kiloon.

Vierailija

 

Viimeiset sentit pois rasvaimulla

Rasvaimu on radikaali tapa päästä eroon ylimääräisistä senteistä. Aina ei kuitenkaan tarvita kirurgin apua.

Viimeisten senttien karistaminen ei aina onnistu oikeasta ruokavaliosta ja riittävästä liikunnasta huolimatta. Aikuisilla rasvasolut eivät enää lisäänny, joten rasvanpoistoissa tuhotut rasvasolut eivät palaa. Toimenpiteet ovat kosmeettisia. Plastiikkakirurgiset palvelut eivät ole laihdutuskeinoja, eivätkä ne sovellu reilusti ylipainoisille. Ne eivät myöskään vähennä diabeteksen, metabolisen oireyhtymän tai sydän- ja verisuonitautien riskiä tai auta niihin. Lääkärin konsultaatiossa selvitetään mahdolliset riskit ja esteet toimenpiteille sekä kullekin parhaiten sopiva tapa. Terveet elintavat ovat tärkeät, sillä lihoessa ylimääräinen rasva kerääntyy jäljelle jääviin rasvasoluihin.

Perinteinen rasvaimu
 

Mikä: Perinteinen rasvaimu eli kehon muotoilu on yksi yleisimmistä esteettisen kirurgian toimenpiteistä. Siinä vartaloa muokataan imemällä ylimääräistä ja muotoilemalla jäljelle jäävää rasvaa toimenpiteeseen kehitetyillä välineillä, jotka jättävät pienen ”imureiän”. Toimenpide tehdään laajuudesta riippuen joko paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa. Kerralla voidaan poistaa 3–4 kiloa rasvaa, vaikka suurempiakin määriä on otettu. Lopullinen tulos näkyy muutaman kuukauden kuluttua, kun arpi on kypsynyt.
Riskit: Leikkaukseen liittyy aina riskejä. Oikein tehtynä vakavat komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia, mutta mahdollisia ovat verenvuoto, tulehdus, käsitellyn alueen tuntohäiriö ja arpikudoksen muodostuminen sekä nukutuksenaikaiset ongelmat. Myös rasvaembolia on mahdollinen mutta harvinainen.
Toipumisaika: Toipuminen riippuu toimenpiteen laajuudesta mutta voi kestää viikkoja. Käsitelty alue tuetaan elastisilla tukivaatteilla ja -sidoksilla, jotka estävät nesteen kerääntymisen ja pitävät kudokset halutussa paikassa.
Mihin: Menetelmä sopii pienten ja suurten alueiden käsittelyyn. Erityisesti sitä käytetään reisien ja lanteiden ongelmakohtiin sekä vatsaan, leuan alapuolelle, olkavarsiin ja polvien sisäpinnoille kerääntyneen rasvan poistoon.
Kenelle: Yleisterveille potilaille, joilla on kimmoisa iho ja tarpeeksi rasvaa käsiteltävällä alueella.
Missä ja mihin hintaan: Plastiikkakirurgisissa ja muissa plastiikkakirurgiaa tarjoavissa sairaaloissa. Hinta riippuu hoidon laajuudesta ja toimenpidepaikasta, esimerkiksi Plastiikkakirurginen Sairaala KL alkaen 800 €, Professori Nordströmin Plastiikkakirurginen Sairaala alkaen 2 915 € ja Sairaala Siluetti alkaen 2 200 €. Lisäksi tulee yleensä lääkärin konsultaatiomaksu.
Kesto: Riippuu hoidon laajuudesta.
Tiedustelut www.sairaalakl.fi , www.nordstromhospital.fi ja www.siluetti.fi

Ultraääni
 

Mikä: UltraShapessa käytetään ultraääntä ihon läpi. Kivuton hoito ei vahingoita hermoja tai verisuonia eikä vaadi puudutusta tai nukutusta. Ultraäänipulssit kohdistetaan anturilla suunnitellusti ja tarkasti halutulle alueelle, jolla ne ulottuvat noin 1,5 sentin syvyyteen hajottaen rasvasolujen seinämät. Soluista vapautunut rasva poistuu kehosta luonnollisesti. Hoitoja ennen ja niiden jälkeen suositellaan vähäkalorista ja -hiilihydraattista ruokavaliota, joka tehostaa hoitojen vaikutusta. Myös liikunta parantaa lopputulosta. Poistetut rasvasolut eivät palaa.
Riskit: Tunnettuja riskejä tai komplikaatioita ei ole.
Toipumisaika: Ei ole.
Mihin: Menetelmä ei korvaa laajoja rasvaimuja eikä ole laihdutuskeino. Parhaiten se sopii selkeisiin ongelmakohtiin, joita ovat tyypillisesti vatsan, sisä- ja ulkoreisien sekä lantion seutu. Tällöin myös tulokset ovat selkeimpiä. Kerralla voidaan saada ympärysmitasta pois jopa kaksi senttiä. Ei sovellu selluliitin poistoon.
Kenelle: Potilaille, joiden painoindeksi on alle 30 ja joilla on kimmoisa iho. Hoito ei sovi alle 18-vuotiaille, raskaana oleville, vaikeasti sairaille tai huonomaksaisille. Myös odotusten on oltava realistiset.
Missä ja mihin hintaan: Eiran Sairaala alkaen 1 850 €/kolme kertaa ja Plastiikkakirurginen Sairaala KL 1 900 €/ kolme kertaa
Kesto: Suosituksena on kolme noin tunnin kestävää hoitokertaa kuukauden välein.
Tiedustelut www.eiransairaala.fi ja www.sairaalakl.fi

Rasvanpoisto laserilla
 

Mikä: SmartLipossa käytetään tehokasta laseria. Potilaan ihon läpi laitetaan 1–2 millimetrinen kanyyli, jonka sisällä on laserkuitua ja jota liikutetaan edestakaisin halutulla alueella. Laite tuhoaa rasvasoluja. Toimenpiteen seurauksena syntynyt rasvainen neste poistuu kehosta luonnollisesti tai se poistetaan pienestä ihoon tehdystä viillosta. Se aiheuttaa vähemmän turvotusta, verenvuotoa, mustelmia sekä kipua toipumisaikana kuin perinteinen rasvaimu. Laserin ansiosta iho kiristyy samanaikaisesti. Toimenpide suoritetaan paikallispuudutuksessa.
Riskit: Seurauksena on ollut joskus harvoin tulehdus, hematooma, toispuoleinen tulos tai vähäistä arpikudosta.
Toipumisaika: Suosituksena on 1–2 lepopäivää, mutta jotkut palaavat heti töihin. Siteet poistetaan 1–2 viikon kuluttua. Toimenpiteen jäljet katoavat lähes kokonaan kolmessa kuukaudessa.
Mihin: Alueille, joiden ongelmista potilas ei pääse eroon hyvistä elintavoista huolimatta ja joista hän haluaa eroon lopullisesti. Sopivia alueita ovat muun muassa kasvot, niska, käsivarret, selkä, rinnat, häpykumpu, nilkat ja löysäihoiset alueet. Se tehoaa jonkin verran myös selluliittiin.
Kenelle: Ihanteellinen potilas on hyväkuntoinen, harrastaa säännöllistä liikuntaa ja on korkeintaan 12 kiloa ylipainoinen. Odotusten on oltava realistiset. Ei sovellu henkilöille, joilla on diabetes, ihosairaus tai maksa-, munuais- tai sydänongelmia.
Missä ja mihin hintaan: Toistaiseksi Suomessa ei ole SmartLipo-laitteita. Toimenpide onnistuu muun muassa Isossa- Britanniassa, Tsekissä, Sveitsissä, Saksassa ja USA:ssa. Hinta riippuu toimenpiteen suuruudesta ja käsiteltävien alueiden lukumäärästä, valuuttakurssista sekä tekomaasta, esimerkiksi Isossa-Britanniassa alkaen noin 2 500 € ja USA:ssa alkaen noin 1 300 €.
Kesto: Yhden alueen käsittely kestää noin 20–60 minuuttia. Yleensä yksi käsittelykerta riittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
MooM
Seuraa 
Viestejä7535

Nuo rasvaimut ovat lähinnä viimeistä trimmausta niille, jotka pyrkivät täydellisyyteen. Plus rikkaille lihaville, jotka silloin väärinkäyttävät tekniikkaa ("Kerralla voidaan poistaa 3–4 kiloa rasvaa, vaikka suurempiakin määriä on otettu. ").

Kyllä minä ymmärrän, että jos on treenannut ja puunannut kroppaansa vimpan päälle ja sitten joku sisäreisi tai polven päällys sitkeästi pysyy löllönä, sen haluaa käydä laittamassa kuntoon. Tai jos rahaa on kuin roskaa, mutta itsekuri ei riitä laihtumiseen, niin sitten maksetaan isosta rasvaimusta.

Itse en millään pysty näkemään operaatiota hintansa (ja perinteisessä rasvaimussa riskiensä) arvoisena, mutta joku varmasti näkee.

 

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

19 ihmistä on tosi vähän, ja voiko lievästi ylipainoinen tai normaalipainoinen joka haluaa hoikemmaksi välttämättä olettaa että hänen aineenvaihduntansa toimii samalla tavalla kuin raskaasti ylipainoisten?

Omat kokemukseni viittaisivat ennemminkin hiilareiden vähentämisen ensisijaisuuteen (pullalla ja leivällä olen aina lihonut ja melko nopeaankin), mutta toisaalta voi tietty merkata sekin että jos ei pullaa korvaa millään, niin pointtina onkin kokonaisenergian määrän väheneminen, ei se mistä ravinnosta on kyse.

Vierailija

Rasvaimusta mulle tulee mieleen kehon balanssi. Eli jos normaalipainoinen ihminen parantelee ulkonäköään rasvaimula 3-5kgn verran niin sisäpuolelle jää kuitenkin rasvamäärä joka on epäbalanssissa ulkoisen rasvan kanssa.

Luulisi että elimistö yrittää tasapainottaa ulkoisen ja sisäisen rasvan suhdetta prhaaksi mahdolliseksi.

Käsittääkseni rasvakudos varastoi myös joitain vitamiineja, onko näin?

Rasvaliukoiset vitamiinit sitoutuvat rasvaan ennen elimistöön imeytymistä, mutta minulla on käsitys että rasvakudos olisi myös vitamiinivarasto tai käytettävissä vitamiinien imeyttämiseen silloin kuin rasvaa ei ravinnosta tule?

Onko totta että aikuisen ihmisen rasvasolut ei lisäänny?

Itsellä on ollut käsitys että rasvasolu kasvaa tiettyyn pisteeseen ja jakautuu kasvettuaan riittävän suureksi.

JPI
Seuraa 
Viestejä26804

Rasvan välttely hoikistaa nopeammin kuin hiilihydraatin.

Tuo on täysin ymmärrettävää, nimittäin mahat haluavat olla lihavia samoin kuin koko kehokin. Jos syödään sekä hiilihydraatteja että rasvaa, niin maha funtsii: Kummastakos ottaisin energiaa kropan tarpeisiin...hmmm..? Ahaa!, tietenkin hiilihydrateista, niistä se ottaminen on helpompaa ja nopeampaa ja rasva saa rauhassa kasvattaa massaa. Lisäksi kun täytän kropan energiavarastoja muuttamalla pöperöt lihaksille ja aivoile käyttökelpoiseen muotoon vain hissukseen ja säästellen, niin jo suht. pienenkin liikunnan ja ajatelutyön jälkeen kroppa ja nuppi tuntevat tarvitsevansa lisää energiaa. Tällöin sitä tekee mieli syödä lisää, vaikka mahassa on vielä entistäkin ja paino senkun kasvaa.

3³+4³+5³=6³

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat