Seuraa 
Viestejä14

Tiede-lehden verkkosivut siirtyvät uudelle alustalle tiistaina 15.9. Keskustelupalstalle tulee joitakin lisätoimintoja.

Muutos ei edellytä käyttäjiltä toimenpiteitä. Nykyiset nimimerkit ja keskustelut siirtyvät sellaisenaan uudelle alustalle.

Toivomme palautetta uudistuksesta joko suoraan keskusteluketjuun tai toimituksen sähköpostiin tiede@sanoma.com.

Toimitus

Sivut

Kommentit (92)

asdf
Seuraa 
Viestejä11899

Uudistukset nähdään tietysti tiistaina eikä niihin enää voi vaikuttaa, mutta toivottavasti uudistuksiin on otettu huomioon käyttäjien marinoita ja kitinöitä esim. yv-toiminnon puuttumisesta. Saa nähdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
syytinki
Seuraa 
Viestejä9381

Tää on taas niin tätä. Suomi on lamassa ja kalliiden asiantuntijoiden innovaatioaika käytetään nettisivuston uusimiseen. Ei, ai, hyvää päivää.

Ihan hyvinhän tämä on toiminut. Jos ei ole ollut mitään sanomista on voinut narista sivuston huonosta toiminnasta.

käyttäjä-8405
Seuraa 
Viestejä15
syytinki

Tää on taas niin tätä. Suomi on lamassa ja kalliiden asiantuntijoiden innovaatioaika käytetään nettisivuston uusimiseen. Ei, ai, hyvää päivää.

Ei välttämättä kannata tuomita ennakolta. Jos uudistamisen ideana on helpottaa tieteellistä keskustelua, esimerkiksi tekemällä matemaattisen tekstin ladontaa tai mahdollisuus kirjoittaa tai ajaa Matlab- tai Python skriptejä selaimessa, niin uudistus on tervetullutta. Mutta jos uudistus on vaan ulkoasun viilausta, niin ihmettelen tarkoitusta.

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä14302

Kaskustelupalstan toimivuuden kannalta kolme tärkeintä uudistustoivetta tärkeysjärjestyksessä:

1. Haku

2. Haku

3. Haku

Kiitoksia tähänastisesta ja tehkää uudistuksia miten lystäätte. Olisi oikeastaan hienoa jos palstasta tulisi ihan kelvoton. Pääsisi irti tästäkin 

Sensuuri kärjistää yhteiskunnan polarisaatiota.

Harmony
Seuraa 
Viestejä96
Pseudohippi

Kaskustelupalstan toimivuuden kannalta kolme tärkeintä uudistustoivetta tärkeysjärjestyksessä:

1. Haku

2. Haku

3. Haku

Kiitoksia tähänastisesta ja tehkää uudistuksia miten lystäätte. Olisi oikeastaan hienoa jos palstasta tulisi ihan kelvoton. Pääsisi irti tästäkin 

Keskustelupalstan luettavuuden ja siedettävyyden kannalta kolme tärkeintä uudistustoivetta tärkeysjärjestyksessä:

1. Ignore-lista

2. Ignore-lista

3. Ignore-lista

Kiitos. 

optimistx
Seuraa 
Viestejä852
Pseudohippi
...

Mahdollista hakumuutosta odottaessa voi itsekukin kokeilla, kuinka hyvin toimii google-haku

tiede.fi-sivustolla. Tavanomaisen google-haun alkuun lisätään  teksti site:tiede.fi ja sen jälkeen haluttuja hakusanoja.

Lukuisissa muissa keskusteluryhmissä tämä näyttää mielestäni toimivan paremmin kuin sivuston omat viritelmät.

Kokeilin juuri tässä oman nimimerkkini hakua. Ohoh, mikä määrä osumia...

1. Päätä, mikä (tutkimus-)tulos TUNTUISI mukavalta
2. Etsi tulosta tukevia todisteita, hylkää kaikki muut todisteet
3. Pysy kannallasi lopun elämää ja toista sitä kaikille herkeämättä.
4. Valmis!

http://www.tiede.fi/keskustelu/66231/ei_yliopistollinen_tutkimus_taikako...

skinkken
Seuraa 
Viestejä2

Nykyinen sivuston ulkoasu on kyllä erittäin toimiva, ja en usko että paljoa paremmaksi enää saa. Selkeä pääpalsta vasemmalla ja oikeassa reunassa linkkejä, tämä toimii hyvin. En tykkää uudesta palikkatyylitrendistä ollenkaan, varsinkaan silloin kun se usein rajoittaa tiedon asettelua hölmösti. Varsinkin se on hirveää, kun monesti tietokoneella palikat ovat jättikokoisia ja täyttävät koko ruudun, ihan sivusto olisi mieleltään vajaalle suunniteltu. Tällöin sivulle mahtuu vain vähän materiaalia, ja muutenkin otsikot on helpompi lukea listasta, jossa ne ovat pystysuunnassa kohtuullisen lähellä toisiaan, eikä niin että yhdelle tietokoneen ruudulle mahtuu kolme tai neljä otsikkoa. Täytyy valita yksinkertaisuuden ja monipuolisuuden väliltä, ja juuri se on nyt kohdallaan.

Galluppeihin sellainen toivomus, että tulokset voisi katsoa ilman äänestämistä. Nyt käy usein niin, että kun on jo äänestänyt, ja sitten käyttää sivua toisella laitteella ja haluaa katsoa tulokset, niin joutuu äänestämään uudestaan, jolloin tulokset vääristyvät. Toki etuna nykyisessä on se, että lukija todella valitsee itse äänestysvaihtoehtonsa. Tätä voidaan ehkäistä tekemällä äänestysnapista iso ja helposti klikattava ja tulostenkatselunapista pieni teksimuotoinen linkki alle.

Niin, ja kännykälläkin on sivusto kyllä toiminut erittäin hyvin. Ei kannata tehdä mobiilisivusta sellaista, missä on rajoittuneet ominaisuudet ja kaikki yhdessä pötkössä. Kyllä nykyiset kännykät on ihan riittävän hyviä kunnollisten sivustojen selaamiseen. Vaikka mobiilisivussa olisikin kaksi palstaa, aina voi zoomata niin että toinen palsta täyttää koko ruudun - joissakin mobiilisivuissa tätäkin on rajoitettu.

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4819

Kerran täälläkin kälätelty enemmän kuin missään muilla nettipalstoilla niin parit kommentit:

-yksityisviestit

-mobiililaitteille toimivampi alusta, mobiilia taidetaan nyt käyttää jopa enemmän kuin perustietokoneita

-erityisesti se että kommenttia kirjoittaessa ei tule 10-20min jälkeen tule viestiä 404 tms ja bittiavaruuteen meni, joku 2h mokomalle kirjoitusmahdollisuutta, eikä mullakaan muuta

käyttäjä-8405
Seuraa 
Viestejä15
skinkken

Nykyinen sivuston ulkoasu on kyllä erittäin toimiva, ja en usko että paljoa paremmaksi enää saa.

Selkeys on hyvä asia, mutta minusta nykyisessä toteutuksessa ei ole otettu kaikkia asioita huomioon. Mitä jos haluan kirjoittaa kysymyksen, joka liittyy vaikkapa sekä fysiikkaan että historiaan? Nyt minun pitää valita, kirjoitanko palstalle kemia, fysiikka ja matematiikka vai historia, kulttuurit ja yhteiskunta. Joillakin sivuilla, kuten Wikipedia tai Stackexchange, yhteen viestiin voi liittää useita tageja.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Tuo olis kyllä jättikivaylläri jo mainittujen lisäksi, että tuo esikatselu-nappi oikeasti esikatselisi, eli näyttäisi viestin sellaisena kuin se tulee palstalle ilmestymään. Nythän se on vaan tommonen kiva koriste tuolla alareunassa.

Fantsua olis myös se, että kun kirjotuslaatikkoon jotain pasteaa, niin muotoilut joko katoaisivat kokonaan, tai sitten lähetä-nappia painaessa ilmestyisivät palstalle. Tai jos tämä ei ole mahdollista mitenkään tiede.fi-sivulla vuonna 2015, niin sitten tuo toimiva esikatselu.

Hämmentää.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat