Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Miniläppärin mokkula katkoi ärsyttävästi yhteyttä tuon tuostakin.
tuli kokeiltua kaikki uudelleenasennukset ja asetukset, mutta vika ei tuntunut asettuvan. Ei edes operaattorin haukkuminen auttanut asiaa.
Yhdistin kuitenkin viimein tuon katkomisen sylimikron pieneen liikkeeseen, joka asentoa korjatessa, tai läppäriä siirtäessä aiheutti yhteyden katkeamisen.
USB:n PIENIKIN "NITKUTTAMINEN" siten aiheutti katkon.
Nyt mokkula on klipsillä kiinni näytön sivussa ja välikaapeli ei pääse liikkumaan, joten yhteys tuntuu pysyvän kunnossa vaikka maailman tappiin.
Ennen operaattorin haukkumista kannattaa siis kokeilla tuo mokkulan usbin liikkumattomuus!

Sivut

Kommentit (20)

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
Liittynyt1.7.2007

sama vika oli täällä... mokkulan matkassa tuli piuha joka oli epäkuranttia laatua. uusi piuha laatikostosta ja johan taas pelaa vaikka roikkuu millloin missäkin. sama ongelma oli myös vaimon koneessa.

mokulan kytkeminen verkkoon on nopeampaa käynnistysvalikon kautta kohdasta yhdistä -> 1,3g. tällöin taustalla ei ole yleensä jossain kohtaa porsiva ohjelmisto. samalla myös sitten pääsee eroon viikottaisesta oletusasetusten palauttamisesta.

toisen polven pilkkuvirhe

Vanhemmillani on kans tuommoinen olikohan se jotain 0.3megan mokkula joka lataa hurjaa 5.5kt/s. Pikkusen kun sitä kopistelee pöytänkulmaan niin saattaaa tuo nopeus vaikka tuplaantua mitälie kylmäjuotoksia nuissakin vehkeissä.

Toope
Seuraa 
Viestejä24878
Liittynyt23.7.2006

Harkitsen mokkulan hankkimista, mutta ehkä kannattaa odottaa vielä ainakin vuosi. Jospa nuo lastentaudit vähitellen katoavat.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
Liittynyt1.7.2007

huawein mokkulat on pelannut moitetta. ainoa ongelma on tuo usbille tyypillinen pätkiminen kun heilahtaa liittimessä. sille ei oikein mitään voi. pitänee katsoa mitä keksivät seuraavaksi.

paras on kyllä wlani boksi johon sim kortti suoraan lykätään ilman mitään irtonaisia tai piuhan kanssa olevia mokkuloita. huawei osaa nähtävästi myös niitä tehdä sillä en juuri moitteita ole kuullut tutuilta joilla sellainen boksi on. hintaa on kyllä lähes 200 euroa.

toisen polven pilkkuvirhe

Remonttimies
Seuraa 
Viestejä477
Liittynyt9.7.2008
sinnipirtti
paras on kyllä wlani boksi johon sim kortti suoraan lykätään ilman mitään irtonaisia tai piuhan kanssa olevia mokkuloita. huawei osaa nähtävästi myös niitä tehdä sillä en juuri moitteita ole kuullut tutuilta joilla sellainen boksi on. hintaa on kyllä lähes 200 euroa.Olen samaa mieltä. Tuo boksi ottaa yhteyden suoraan ja pitää sen auki aina kun sitä tarvin - ei siis erikseen tarvi mistään softasta käydä _joka kerta_ painamassa että "yhdistä" vaan yhteys on aina käytettävissä kun läppärini on auki. Kokemuksia ei ole Huaweistä, itsellä ollut käytössä Optian Globe Surfer II, joka on toiminut hyvin. Ennen käyttöön ottoa se tosin pitää konfata, joskin mitään super vaikeaa se ei ole. Wlan pitää tietty konfata ja laittaa suojaukset ym. Ethernet piuhalla yhdistettynä käyttöön otto suorastaan helppoa. Etuna myös se, että jos taloudessa useampi tietokone, voivat koneet käyttää samaa mokkulaa, jolloin pärjää yhdellä liittymällä. Poropeukaloille en suosittele. Hinta 200 egen mollemmin puolin.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
Liittynyt1.7.2007

d-linkin mokkula wlani-boksin kanssa meni hermot tässä taannoin. ensimmäisessä kappaleessa ei ethernet niin huonostikkaan. toisesessa maanantai kappaleessa pelasi kyllä mutta wlan ei toiminut. löysi kyllä signaalin mutta ei antanut yhdistää. valitteli vajavaista kytkettävyyttä vaikka asetukset olivat oikein. edes linuxilla ei kytkentä onnistunut. boksin päivittelyn myötä hukkui myös sitten mokkulakin joten ei muuta kuin takaisin kauppaan ja d-linkin paska myyntitiskistä läpi kuvainnollisesti.

elli: pätkimisen syy ei ole paska liittimissä vaan että ne eivät kestä liikettä. toleranssit ovat liian suuret jos liitin liikkuu 2mm sivusuunnassa.

toisen polven pilkkuvirhe

Remonttimies
Seuraa 
Viestejä477
Liittynyt9.7.2008
sinnipirtti
boksin päivittelyn myötä hukkui myös sitten mokkulakin joten ei muuta kuin takaisin kauppaan ja d-linkin paska myyntitiskistä läpi kuvainnollisesti.

elli: pätkimisen syy ei ole paska liittimissä vaan että ne eivät kestä liikettä. toleranssit ovat liian suuret jos liitin liikkuu 2mm sivusuunnassa.
Juu, kakkaa ei kannata ostaa muuta varten kuin kukkasten juurelle. Oman boksini ostin tietoisena siitä, että se on laadukas ja vuonna 2006 maksoin siitä 400 egee (se tosin piti käydä ostamassa Ruotsista, kun Suomesta ei saanut). Toimii vieläkin täydellisesti, nopeudet ovat kohdallaan sielläkin, missä USB mokkulat sanovat "GPRS". Suosittelen kaikille sijoittamista kunnon laitteisiin.

sinnipirtti

elli: pätkimisen syy ei ole paska liittimissä vaan että ne eivät kestä liikettä. toleranssit ovat liian suuret jos liitin liikkuu 2mm sivusuunnassa.Juuri näin. Tuolla eri palstoilla näkyvät haukkuvan mokkulaa ja operaattoreita, mutta ainakin omassa huaweissani ei näytä olevan mitään vikaa ja yhteys pelaa hienosti pätkimättä, kunhan vain kiinnittää tuon mokkulan liikkumattomaksi.
"Kyn- silakan" poistoaineita en menisi liittimiin tunkemaan. Vaarana on muoviosien vaurioituminen. Tietääkseni ainakin joissakin kynsilakan poistoaineissa on esim xyleeniä, joka on tehokas muovin liuotin.

JuurikinNiin
Seuraa 
Viestejä1887
Liittynyt4.3.2007

Ksyleeniä saa muovipullossakin.

Riippuu ihan muovista. Minä sanoisin, että voi putsata. (omalla vastuulla)...

Suomen uusriistokapitalismin pääjehu on Sauli Niinistö. -Pirta-

USB-liittimissä on tosiaan joskus "maanantaikappaleita". Minullakin on USB-porttiin liitettävä ulkoinen kovalevy ja siinä oli sama ongelma, eli PC valitti mitä erilaisimmista virheistä levyyn liittyen. Poikki piti piuha laittaa ja tinata tilalle tarvikeliitin. Nyt toimii.

JuurikinNiin
Ksyleeniä saa muovipullossakin.

Riippuu ihan muovista. Minä sanoisin, että voi putsata. (omalla vastuulla)...


Ne muovipullot on polypropeenia, joka kestää monia liuottimia. Kynsilakan poistoaineet sisältävät mm. asetonia, metyylieetteriä, metyylietyyliketonia, xyleeniä, etanolia sekä silikoniöljyä ja glyserolia. Sekoitus riippuu valmistajasta.

Akryyli- ja ABS-muovit liukenevat/pehmenevät kynsilakan poistoaineen vaikutuksesta ikävästi. Lisäksi silikonin ja glyserolin paikka ei ole tietokoneen liittimissä. Voihan sillä puhdistaa liittimiä, mutta ei kannata roiskia muoviosille. Lisäksi putsattu liitin on syytä "kuivata" lopuksi liuottimen öljyistä.

Itse kyllä käytän mieluummin lisäaineettomia liuottimia...

Koeajan tässä juuri mokkulaa. Ei pätki yhteyttä, mutta on aivan uskomattoman hidas reitti nettiin. Hyvä jos viitsii edes tiede-forumia tällä selailla.

kfa
Seuraa 
Viestejä2517
Liittynyt13.3.2008
Shriek
Koeajan tässä juuri mokkulaa. Ei pätki yhteyttä, mutta on aivan uskomattoman hidas reitti nettiin. Hyvä jos viitsii edes tiede-forumia tällä selailla.Tämä tulee DNA Prepaid - mokkulan (Huawei E367) ja A_Link WNAP - lootan läpi ongelmitta, tosin niin myös pitäisikin tulla kuuluvuuskartan mukaan. Ilman tuota WNAP - sovitinta läppärin käyttöjärjestelmä hyytyi täydellisesti noin muutaman tunnin käytön jälkeen ja vaati koneen buuttauksen. Nyt paljon harvemmin tapahtuvat hyytymiset tapahtuvat WNAP:n ja mokkulan välissä ja korjautuvat resetoimalla WNAP.

Kim Fallström kfa+news@iki.fi

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Saunalahti, Huawei E367 ja verkon maksiminopeus. Ei ole pätkinyt koskaan. Leffan lataa aikaan 20 min-2 h, joka on tähän hintaan erittäinkin kohtuullinen aika.

Huomaa kyllä hyvin, miten on ihan vuodessa laajentuneet operaattoreilla mokkulakentät. Esim. viime kesänä ei Saunalahti pelannut porukoilla n. 30 km Oulusta lepikkoon, mutta Sonera pelas. Nyt pelaa Saunalahtikin ja paremmalla kentällä. Rok.

Mulla on Hooteeseessä ja läppärissä sama liittymä. Hyvin pelaa Hooteeseessäkin joka on enemmän käynyt käymättömiä korpimaita kuin läppäri.

Hämmentää.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat