Seuraa 
Viestejä1785

Ei varmaan tullut yllätyksenä

Googlen mukaan avoimeen lähdekoodiin perustuva käyttöjärjestelmä on luonnollinen jatko Chrome-selaimelle, jonka yhtiö esitteli viime syksynä.

Googlen mukaan järjestelmä on suunniteltu minikannettavia silmällä pitäen ja yhtiö käy neuvotteluja useiden valmistajien kanssa.

Chrome OS -käyttöjärjestelmä on kuitenkin käytettävissä myös tavallisilla tietokoneilla.
http://www.digitoday.fi/data/2009/07/08 ... 0915893/66

http://googleblog.blogspot.com/2009/07/ ... me-os.html

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (43)

Kyllä. Todellinen 2010-luvun killeri tulossa. Paras käyttis ikinä. Senhän tietää jo koko IT-väki. Olispa jo alpha jaossa...

http://www.computerworld.com/s/article/ ... y_on_Day_1

Lukekaapa Steven J. Vaughan-Nicholsin tuore kirjoitus ComputerWorldissä niin alatte käsittämään millaiseen puristukseen Microsoft tulee joutumaan lähivuosina.

1. perustuu Linux-ytimeen
2. koko paketti on avoimen lähdekoodin tuotetta
3.Ei ole traditionaalinen käyttöjärjestelmä, vaan perinteisen desktopin ja selaimeen perustuvan käyttöjärjestelmän välimuoto.
4. Se ei ole Android
5. Ilmestyy vuoden 2010 jälkipuoliskolla, mutta bootattava beta-versio ilmestyy JO TÄNÄ SYKSYNÄ.
6. Se on ILMAINEN.

No nyt ynnätkääpä yhteen Googlen tunnettavuus, valtavat varat, hyvä maine verkkojättiläisenä, Linuxin vakaus ja turvallisuus, hinta (0 €/ 0$) sekä se tosiasia että LAITEVALMISTAJAT OVAT JO PITEMMÄN AIKAA TEHNEET YHTEISTYÖTÄ tulevan Google OS:n parissa.

Sanoisin - Microsoft on nyt joutumassa todelliseen puristukseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jokohan siirrymme pysyvästi aikakauteen, jolloin tietokoneen perusjutuista tärkein- käyttöjärjestelmä - olisi ILMAINEN?

Tehkää itse taloudellinen analyysi siitä mitä miljoonien käyttöjärjestelmien muuttuminen ilmaiseksi merkitsisi Microsoftille? Esim. Windows 7 Home Editionin hinta Euroopassa kerrotaan olevan 199 €. Kuka taulapäätonttu haluaa maksaa vielä käyttöjärjestelmästä, jonka laatukin on kyseenalainen?

Kuinkahan tehokkaasti tämä uusi ilmainen käyttis tulee keräämään tietoja käyttäjistään?

Mikään pörssiyhtiö ei anna mitään ilmaiseksi.

Siitähän soppa syntyi, kun Google unohti Chromen EULAan rivit:

Googlen lisenssistä kopsattua

Lähettämällä, liittämällä tai esittämällä sisältöä asiakas myöntää Googlelle pysyvän, peruuttamattoman, maailmanlaajuisen, rojaltivapaan ja ei-yksinomaisen oikeuden jäljentää, mukauttaa, muokata, kääntää, julkaista, esittää ja levittää julkisesti mitä tahansa asiakkaan Palveluissa tai niiden kautta lähettämää, liittämää tai esittämää Sisältöä.En usko hetkeäkään, etteikö sama rivi löytyisi Chrome OS:stä.

Pertinax
Seuraa 
Viestejä1785

Hakukonejätti Googlen päätös tuoda markkinoille oma käyttöjärjestelmä voi laskea uutistoimisto Reutersin mukaan rajusti tietokoneiden hintoja. Näin tämä hanke jatkaisi sitä kehitystä, joka alkoi minikannettavien markkinoille tulosta.

Google lupasi alkuviikosta, että yhtiö laittaa uuden Chrome OS -käyttöjärjestelmän ilmaiseen jakeluun. Chromen on määrä olla valmis vuoden 22010 toisella puoliskolla, siis ehkä jo vuoden kuluttua.

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uu ... 9/07/23988

ronko7eus
Kuinkahan tehokkaasti tämä uusi ilmainen käyttis tulee keräämään tietoja käyttäjistään?

Mikään pörssiyhtiö ei anna mitään ilmaiseksi.
Mietin kanssa että onko joka toinen klikki mainosikkunan sulkeminen, tai sitten vaihtoehtoisesti maksaa 150 euroa niin niitä mainoksia ei hypi silmille.

Hubsu
En usko hetkeäkään, etteikö sama rivi löytyisi Chrome OS:stä.Kiinnostuin heti Chrome-selaimesta, mutta innostus lopahti (ja hiiren osoitin siirtyi Cancel-nappulan päälle), kun tutustuin Googlen tietojenkeräilypolitiikkaan. Minä olen niitä kalkkiksia, jotka eivät halua "parempaa palvelua" jotain epämääräisen laajoja yksityisyyden rajoituksia vastaan. Samasta syystä en halua koneelleni niitä Adobe AIRiin perustuvia sovelmia (mm. erilaiset Twitter-klientit), joille täytyy antaa valtuudet möyriä kovalevyn tiedostoissa (esim. kuvien jakamista varten). Niille kun antaa pikkusormen, niin lopulta saattaa tulla asentaneeksi ohjelman, joka tekee vähän muutakin kuin mitä yksityisyystiedoissa mainitaan.

Toisaalta kukaan ei näytä tietävän miten kattavia profiileja netin käyttäjistä jo kerätään. Googlella ja Microsoftilla tuntuu olevan hyvinkin yksityiskohtaista ja henkilöivää tietoa ihmisistä, ainakin jos yksittäisten propellihattujen juttuja on uskominen. Intelin uusissa prossuissa on kuulemma jotain valmiuksia kopyraitin kyttäämiseen, samoin uudessa Windowsissa. Olisi myös hyvin mielenkiintoista tietää onko niissä huhuissa mitään perää, että MS Word ja Adobe Reader lähettää tietoja tiedostojen sisällöstä. Ei kai nyt sentään!? Toivoisin lisää keskustelua aiheesta, koska en tiedä mihin lähteisiin voi luottaa.

ralf64
Jokohan siirrymme pysyvästi aikakauteen, jolloin tietokoneen perusjutuista tärkein- käyttöjärjestelmä - olisi ILMAINEN?

Tehkää itse taloudellinen analyysi siitä mitä miljoonien käyttöjärjestelmien muuttuminen ilmaiseksi merkitsisi Microsoftille? Esim. Windows 7 Home Editionin hinta Euroopassa kerrotaan olevan 199 €. Kuka taulapäätonttu haluaa maksaa vielä käyttöjärjestelmästä, jonka laatukin on kyseenalainen?


Tiesittekö, että Mikkisoftan pomojen yhteenlaskettu varallisuus on noin euroBiljoona taalaa; jos vain Mikkipomot eivät olisi olleet ahneita, niin MS-Windowsien myyntihinta olisi ollut muutama dollari, jolloin ne olisivat suunnilleen kaikissa koneissa...

En voi tuntea sääliä kteään ahnetta kohtaan; senkus menköön konkkaan, tai osoittakoon, mikä on ahneiden todellisuuden perusta; kerjäävät valtiota apuun.

Ilmateur
Kiinnostuin heti Chrome-selaimesta, mutta innostus lopahti (ja hiiren osoitin siirtyi Cancel-nappulan päälle), kun tutustuin Googlen tietojenkeräilypolitiikkaan. Minä olen niitä kalkkiksia, jotka eivät halua "parempaa palvelua" jotain epämääräisen laajoja yksityisyyden rajoituksia vastaan. Samasta syystä en halua koneelleni niitä Adobe AIRiin perustuvia sovelmia (mm. erilaiset Twitter-klientit), joille täytyy antaa valtuudet möyriä kovalevyn tiedostoissa (esim. kuvien jakamista varten). Niille...

Minä taasen nautin julkisuudesta; ei haittaa tippaakaan, vaikka mun koneeni tiedot päättyisivät rikkaiden paskiaisten tietoisuuteen. Kaikki rikkaat ovat poikkeuksetta pelkkiä paskiaisia; kaikki ne, jotka haluavat ehdoikkaiksi politiikkaan, ovat ahneita paskiaisia.

Mieti sinäkin vähän, että mitä pornokuvia siulla onkaan nyt koneella, jos te halua kenenkään niitä näkevän; toisaalta, jos sulla on hyviä kuvia, niin eikös se ole kunniaksi, jos joku hakuropotti veisi niistä kopiot rikkaille?

On myös se mahdollisuus, että hakuropotit eivät tunnista rikkaita, ja niin ne vievät myös rikkaiden koneilta kaikkein salaisimmat tiedot...

Minua tässä kiinnostaa lähinnä se, että kuinka suljetuksi Gookeli saa sen avoimen softansa.
Ettei Q vain pyri uudeksi Appleksi tekemällä oman *x-pohjaisen systeemin ja sitten virittele siitä pelkästään määrättyjen laitevalmistajien systeemissä toimivaa käyttistä.

Kuinkahan standardina Q pitää ratkaisunsa? Pelkään pahinta!

Onkohan esimerkiksi ko. erityislaitteille tehdyt driverit (koodi) jatkossa avointa? Eli voiko ko. koodia käyttää muiden linux-jakeluiden kehittämisessä tukemaan näiden laitevalmistajien minikannettavia.... ??? Kysynpähän vaan.

Minä ainakin haluan, että tulevaisuudessakin saan _valita_ minikannettavan (ja muidenkin koneiden) käyttiksen. Toistaiseksi valintani on ollut Linux Fedora.

mensaani
ei haittaa tippaakaan, vaikka mun koneeni tiedot päättyisivät rikkaiden paskiaisten tietoisuuteen.Taidat kuulua siihen vähemmistöön, jonka mielestä tehdystä työstä ei kuulu saada korvauksia.

Niiden menettämistähän tuollaiset lisenssipökäleet meinaavat.

Hmm... tuleekohan käyttiksessä mukana kohdennetut mainokset käyttöhistorian ja paikannuksen perusteella. Se auttaisi elämää.

Hubsu
mensaani
ei haittaa tippaakaan, vaikka mun koneeni tiedot päättyisivät rikkaiden paskiaisten tietoisuuteen.

Taidat kuulua siihen vähemmistöön, jonka mielestä tehdystä työstä ei kuulu saada korvauksia.

Niiden menettämistähän tuollaiset lisenssipökäleet meinaavat.


Kohtuullinen korvaus, kyllä.
Esim Mikkisoftan johtajien palkat ovat kaukana kohtuullisuudesta. Juuri siksi meillä on köyhyyttä, kurjuutta, terrorismia, kidutusta, väkivaltaa, sotia, kallista energiaa, .. koska ahneiden annetaan johtaa...

Stubbilla jättimäinen asuntolaina
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009070 ... 3_uu.shtml

Joka ikinen ahne, joka pääsee valtaan, alkaa välittömästi elää yli varojensa. Ja tiedättekö mitä? Jokainen poliitikko perustelee suuret tulonsa suurilla menoillaan; Mää mää tartten etuisuudet, kulukorvaukset, palkkiot, jättipalkan, koska mulla on suuret menot....

Ja grynderit voivat luottaa siihen, että joka ikinen poliitikko elää yli varojensa, eli poliitikot ja muut rikkaat ovat valmiita maksamaan asunnosta mitä tahansa, mitä ahneet grynderit kehtaavat pyytää, ja se nostaa joka ikisen elinkustannuksia.

Mutta auta armias, jos poliitikon pitäisi maksaa jostakin tavallisesta, niin he kehtaavat tinkiä, jos eivät saa sitä ilmaiseksi. Kaikessa muussa poliitikot (rikkaat) vaativat halpuuttta paitsi siitä yhdestä, joka nostaa kaikkien elinkustannuksia; asumisesta.

Jyrki Kasvi huristeli 5500e edestä
historia-kulttuurit-ja-yhteiskunta-f13/jyrki-kasvi-huristeli-5500e-edesta-t40091.html

En ole vielä milloinkaan nähnyt viisasta poliitikkoa/rikasta.

Sitä paitsi, jos otan valokuvan digikameralla, niin se ei ole työtä. Se on onnea, jos kuvasta sattuu tulemaan hieno.
Jos kirjoitan hienon lauseen, niin sekään ei ole työtä, koska luovuus vaatii ilmituloa; Luovuuden estäminen vaatii työtä ja sen palkkana on sairas ihminen.

Ihan sama asia, kun ihminen liikkuu, niin sekään ei ole työtä, eikä siitä pidä mitään maksaa, koska liikkumisen palkkana on terve elämä; ajattelu on itsessään palkitsevaa.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Mikä siinä toimii? Siinä ei toimi mikkään, niinku ei linuxeissakaan. Ei niissä oikeasti mikään toimi. Itkun kanssa voi vähän nettiä selata ja jotain surkeaa ilmaisohjelmaa käpistellä.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Marssilainen
Mikä siinä toimii? Siinä ei toimi mikkään, niinku ei linuxeissakaan.
Google Earth, Gmail, Google Calendar, Google Aps, Google Haku, Google Chrome, Google Talk, Google-dokumentit (tekstinkäsittely, taulukot ja esitykset), Google-sivustot ja Google Video... Vaikka mitä!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat