Seuraa 
Viestejä45973

Rajoitukset täytyy uudistaa.
Nykyisen esim. 80 km/h rajoituksen sijaan olisi 75-85 tai 80-90 km/h.
Siis tuollainen haarukka. Sen ylittäviä rangaistaisiin nykyistä paljon kovemmin ja sen alittavat velvoitettaisiin väistämään esim. pysäkille ja päästämään muut ohi.
Haarukassa olisi helppoa ja mukavaa ajella, nopeusmittarin tuijottelu jäisi vähemmälle.
Liikenteestä tulisi sujuvampaa.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (12)

Tuon seurauksena ohitustilanteet ja sitä myötä vaaratilanteet lisääntyisivät, sillä autoilijoiden nopeuserot olisivat suuremmat. Kaikki 75 km/h ajavat olisivat tien tukkeita 85 km/h ajaville ja "pakottaisivat" ohituksiin.

Ja jotta kenenkään ei tarvitse nähdä vaivaa kirjoittaakseen kommentin, että kyllä nytkin on liikenteessä hitaasti ja huomattavasti nopeammin ajavia, niin vastattakoon, että oletan kuitenkin suurimman osan ihmisistä ajavan nykyisten nopeusrajoitusten mukaan.

ymmärrän täysin että taajamissa ollaan siirrytty suurimmaksi osaksi 40km/h rajoituksiin 50 sijasta mutta ai että ottaa päähän kun 80km/h maanteille tehdään sinne sun tänne kuudenkympin rajoituksia oikein urakalla ilman että kyseisellä tieosuudella olisi sattunut edes "ylimääräisiä" onnettomuuksia. parin kilsan välein saa vaihtaa nopeutta..
Jos liikennemerkkien asentajilla ei ole muuta tekemistä niin pistäkää vaikkapa enempi niitä 120 rajoituksia valtateille kesäisin. Kyllä suomessakin tuolle rajoitukselle sopivia suoria riittää.. ..ja rupeis suomen autokantaki vaihtumaa uudempaan ku ihmiset haluais sellasen auton mikä kulkiski sen 120

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uskomattominta liikenteessä on mielestäni se, että varsinkin nyt viime viikolla ja tän viikon alussa kun sää on ollut armottoman surkea, ihmiset ajavat entistä enemmän MINÄMINÄMINÄ asenteella. Moottoritiellä 100 rajoitusalueella olen oikeanpuoleisella kaistalla kiltisti pienessä letkassa "körötellyt" 80 km/h kun yksinkertaisesti näkyvyys on ollut vesisateen ja pimeän sekä räntäisen sään vuoksi surkea.
Sitten siinä vasemmalla painellaan ohitse 120 km/h tuntivauhdilla, ohitellaan mitensattuu ilman vilkkuja, ja ajetaan kuin pullopersesiat!

Tänäänkin esimerkkinä helsingin puolella aamulla 7 aikaan oli vesikeli, mutta vantaan puolell oli tiet mustassa jäässä. Kummasti rauhoitti omaa ajamista, mutta osa kuskeista tuntui vain lisäävän vauhtia...

viimeisen 2 päivän aikana olen pelkästään edes-takas työmatkallani nähnyt 3 peltikolaria per suunta... Jossain taitaa olla vikaa...

T: Suivaantunut autoilija.. "akka ratissa"

Yleensä muuten mitä hienompi (=kalliimpi) auto, sitä "parempi" kuski... Ainakin omasta mielestään ovat. Kovaa ajaminen ei ole taitoa, kuka tahansa osaa painaa kaasua. Kyllä sitä tuli itsekin nuorena hurjasteltua, ihme etten tappanut itseäni tai muita. Nuorille miehiille pitäisi laittaa nopeusrajoittimet kun nyt alkolukkojakin puuhaillaan. Tytöt ajavat paljon fiksummin. Toinen vaihtoehto olisi ajokortin myöntäminen vasta 20-vuotiaana, mutta ei sekään olisi kovin hyvä idea. Moni nuori turhaantuisi kun ei saisi ajaa.

Tästähän on jo keskusteltu joskus. Mitään asialle ei olla kuitenkaan tehty viranomaisten taholta. Onko 80-lätkääkään enää?

Minusta nopeusrajoitukset ovat aika hyviä. Niiden alentaminen lisää liikennettejä koska matka A:sta B:hen kestää kauemmin hitaammin ajettuna ja sehän lisää saastetta. Liikenne on pahin pienhiukkasten tuottaja. Auton moottori polttaa optimaalisesti polttoainetta 110 km paikkeilla.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

No joo. Taas on se aika vuodesta, kun osa autoilijoista on ylivarovaisia näillä alkavilla liukkailla. Sitten taas kunnon talven tullen osa näistä samoista autoilijoista ovat niin itsevarmoja että, kunnes löytävät itsensä ja autonsa penkasta.

Tänään sitten tuli keskellä Lahtea viereisellä kaistalla ajava lähes oikeaan kylkeen kiinni, kun väisteli ilmeisesti tien märkiä ajouria, joita luuli varmaan mustaksi jääksi. Kuuleehan sen jo korvallakin onko alla mustaa jäätä vai vettä!

Sitten ovat nämä kyyditettävät, jotka eivät tiedä autoilusta mitään: Esimerkkinä oma äitini, jota nyt pari kertaa olen kyydittänyt uusilla talvirenkailla. Hirveä valitus, kun sopivan liukkaan kohdan havaitessani olen kiihdyttänyt ja jarruttanut testatakseni renkaiden käyttäytymistä. Yritä nyt siinä selittää, että on parempi tietää kuin arvata.

Hyvin muuten toimivat nuo Nokian SRi:t.

Entäpä jos kiellettäisiin ohitukset kokonaan, kun ajellaan em. haarukan sisällä?
Onnettomuudet vähenisivät murto-osaan.

Miksi ohitella, jos ajellaan laillista nopeutta?

mskomu
Seuraa 
Viestejä672

Yleensä nämä nuoret hurjastelijat ovat hyvin varmoja omista taidoistaan, tai ainakin itse olen saanut tällaisen kuvan. Tiedä sitten auttaisiko se palautumaan maan pinnalle, jos kyseinen ryhmä pääsisi joskus katsomaan vaikkapa mm-luokan rallikuskin ajoa parkkihallissa. Mitään ongelmaa tällä(kään) tavalla tuskin poistettaisi, mutta saattaisi joissain tilanteissa auttaa.

Mutta yleisestikin onnettomuudet eivät johtu puutteellisista liikennesäännöistä, vaan niistä kuljettajista, jotka eivät niitä noudata. Tai sitten kuskeista, jotka eivät osaa käsitellä autoa liukkaalla.

Ajovakaudenhallintajärjestelmä ja lukkiutumattomat jarrut kaikkiin autoihin. Tällä hetkellä suomessa useampi ottaa uuteen autoonsa alumiinivanteet kuin ESP:n, vaikka ESP olisi halvemi.

Vierailija

mää täällä kerran kerroin miksi, ne minun mielestäni ajaa ylinopeutta.

mutta en kyllä itte muista mitä kerroin.

Mikäli rajoituksia lisätään, rikkomukset lisääntyvät. Sehän on päivän selvää. Autojen turvallisuusominaisuudet kuitenkin kehittyvät kokoajan ja vanhoja malleja poistuu käytöstä kaiken aikaa, joten mielestäni se on se osa-alue, johon pitää panostaa.

Jokaisella asialla on kääntöpuolensa, sillä mikäli liikennenopeuksia pyritään laskemaan, niin tehokkuus laskee ja aikataulut venyvät. Työntekijällä meneekin työmatkassa yhtäkkiä 25 minuutin sijasta 45 minuuttia ja hän joutuu heräämään aikaisemmin. Kuljetukset kulkevat hitaammin, posti viipyy ja rekkamies istuu entistä kauemmin tien päällä. Mikäli nopeusrajoituksia tiukennetaan menee yhteiskunnan kehitys takapakkia. Se ei poista ongelmaa, vaan siirtää sen eri osa-alueelle.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Tässä aiheeseen täysin sopimaton runo, joka siitä huolimatta tulee aina mieleeni nopeuksista keskustellessa:

Mirri voitti Kirrin ladulla sekunnilla.
Mörö joka töllötti toosaa ja samalla luki proosaa
(ja näin sai sivistystä kaksin verroin)
hörönaurun päästi ja kikatti kaksinkerroin:
Mitä Mirri teki sekunnilla jonka hän näin säästi?
Mietti hienon ajatuksen? Tai katkaisi suksen?
Tai sotki korttipakan? Tai teki mahtavan kakan?

(Eeva-Liisa Manner)

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Rajoitusten uudistamisesta olen aivan samaa mieltä.
Yleisrajoitus pitäisi nostaa 100 km/h nopeuteen ja moottoritierajoitukset jonnekin 160 paikkeille.

Omia ongelmia tuokin aiheuttaisi, mutta tuskin sentään pahempia kuin mitä liikenteessä nykyään on (siis osa nykyisistä ongelmista poistuisi).

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat