Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kuvitellaan että kaksi maata (esim Tanska ja Norja) sotii keskenään, ja ulkomainen lehdistö alkaa kirjoittamaan että Norjalla on nyt ilmaherruus.

Mitä se tarkoittaa? Voiko Norja pysäyttää ilmassa lentävät tykistökranaatit?

Voivatko he välttää maasta ammutut ilmatorjunta-ohjukset tai lyhyen kantaman risteilyohjukset, jotka moukaroivat heidän tukikohtiaan ja huoltokeskuksia?

Voivatko he tarkkailla maanpintaa yöllä tai sumussa, tulematta niin alas että ovat itsekin vaarassa?

Visioidaan sukellusvene, jolla on tasainen kansi, helikoptereille ja VSTOL-koneille sopiva. Se on siis "sukeltava lentotukialus", joka käy terrorisoimassa miehittäjää kerran viikossa sisävesillä, mihin vihollisen laivasto ei pääse. Olisiko se kustannustehokkaampi ase kuin ylläpitää ilmaherruutta 10:llä koneella 24h/vrk ?

Kommentit (5)

Ilma herruus on kait sitä että toisella ei ole mitään millä vastata ja yleensä se jolla on ilmaherruus on vahvoilla koska voi moukaroida vastustajan kohteita melko mielinmäärin ilmasta ilman että maajoukot joutuisivat raivata tietään kokonaan itse.

Finlandes
Seuraa 
Viestejä1399
Liittynyt19.6.2005
mori
Ilmaherruuden saa melko varmasti hernekeitolla, ruisleivällä ja kaalilla

Nyt olet kyllä sekoittanut ilmaherruuden ja joukkotuhoaseet toisiinsa.

Ai että keksitty Ranskassa jo 1930? No mutta tämä seilaisi myös jään alla talvisin. Välillä se öisin pomppaa jään läpi pintaan ja ampuu potkurikäyttöisiä risteilyohjuksia ja ampuu myös halpoja raketteja sekä kranaatteja.

Se houkuttelee monta etsintähelikopteria paikalle ja ampuu IT-ohjuksilla ne kaikki. Siinä meni miehittäjältä taas sata miljoonaa euroa.

Kustannustehokkuus, kustannustehokkuus ja kustannustehokkuus.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat