Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Hei,
Miten olisi, jos tässä juonteessa opetettaisiin, pohdittaisiin ja keskusteltaisiin sähkömekaniikan peruspiireistä, joita piti olla kolme...

Nyt joku tyyppi Mendeleevin hengessä on nähnyt, että pitäisi olla vielä yksi...
http://www.newscientist.com/article/mg2 ... ?full=true

Mulle on vielä epäselvää ja paljon unhoituksessakin, mitä nämä kaikki ovat, miten ne toimii ja mihin niitä käytetään...

Esimerkiksi memristori

Kommentit (3)

Viinankylväjä
Seuraa 
Viestejä476
Liittynyt15.1.2009

Enpä ollut kuullutkaan memristorista, vaikka syksyllä alkaa neljäs vuosi sähkötekniikkaa Tamkissa. Ehkäpä tästä syystä:


Ensimmäisen memristorin valmistaminen raportoitiin huhtikuussa 2008 tiedelehti Naturessa.[1] Memristorin teorian esitti nuori Leon O. Chua jo vuonna 1971, jolloin hän oli töissä virtapiirien suunnittelijana Kalifornian yliopistossa.[2] Memristorin tekeminen osoittautui kuitenkin vaikeaksi, sillä se toimii vain nanomittakaavassa. Mahdollisia sovellutuksia memristoreille olisivat muun muassa tietokoneet, jotka uudelleen käynnistettäessä palautuisivat täsmälleen samaan tilaan kuin ennen sammuttamista(Wikipedia)Tulevaisuuden koneissa ei siis sähkökatkot haittaa. Uskoisin kyllä, että koneisiin tulee UPS järjestelmät ennen tuota.

Viinankylväjä

Tulevaisuuden koneissa ei siis sähkökatkot haittaa. Uskoisin kyllä, että koneisiin tulee UPS järjestelmät ennen tuota.Luulenpa että idea on enemmänkin siinä, että kone voi jatkaa työskentelyään välittömästi kun virta kytketään takaisin ilman mitään sen kummempia valmisteluita.

Esim. läppäri olisi päällä välittömästi kun kannen avaa, ja kiinni välittömästi kun sen sulkee.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat