Seuraa 
Viestejä1517
Liittynyt13.12.2006

Vakava veneonnettomuus Porvoon saaristossa

Kuusi ihmistä on loukkaantunut veneonnettomuudessa Porvoon edustalla Tirmon itäpuolella. Loukkaantuneista kaksi on saanut vakavia vammoja. Osittain katettu moottorivene törmäsi rantakivikkoon sunnuntain vastaisena yönä puoli yhden jälkeen.

Matkustajat loukkaantuivat veneen sisätiloissa kaatuessaan törmäyksen voimasta. Kukaan ei joutunut veden varaan. Kaikki loukkaantuneet evakuoitiin mantereelle, josta heidät kuljetettiin jatkohoitoon. Vakavimmin loukkaantui veneen kuljettaja, joka kuljetettiin helikopterilla jatkohoitoon Meilahden sairaalaan.
Veneessä oli kaksi keski-ikäistä pariskuntaa ja kaksi nuorehkoa aikuista.
Onnettomuuspaikalla ei Meripelastuskeskuksen mukaan ollut erityisen tuulista. Alueella on kuitenkin satanut rankasti ja näkyvyys oli heikko.
Poliisin mukaan veneen kuljettaja epäillään ruorijuopumuksesta. Noin 50-vuotias mieskuljettaja puhalsi 1,5 promillen lukemat.
YLE Uutiset
Onko aivan korrektia julkaista onnettomuusveneestä kuva rekisterinumeroineen valtakunnallisessa uutislähetyksessä, kun on kyse vasta ruorijuopumusepäilystä?

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
(Axel Oxenstierna)

Kommentit (3)

kairamo
Kuva unohtui:Aika jännästi on hypännyt kiville, se kai siitä uutisesta mielenkiintoisen teki.

Ehkäpä ei ollut korrektia... mutta mediasta on tullut yhä pahempi ja pahempi... skandaalihakuinensempi ja sempi... valitettavasti.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Uutisessa ei ollut pääpointtina ruorijuopumus, vaan onnettomuus. Ruorijuopumusepäily mainittiin muiden tietojen ohella. Aivan kuin jos tapahtumahetkellä olisi vallinnut huonot olosuhteet tai veneeseen olisi tullut tekninen vika. Jos pääpaino olisi ollut ruorijuopumuksessa uutinen olisi otsikoitu vaikkapa "Ruorijuoppo törmäili Timrossa, 6 sairaalaan!!!" Á la keltainen lehdistö.

Hämmentää.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat