Seuraa 
Viestejä9177

Mie se pöljyyttäni ajattelin aukassa uuven puhhenaihhen.
Sitäkö on tullu nuitten toellisten tieteilijöitten kans, puhuttua makamas viishaita. Eli non puhunhet viishaita ,mie vain höpertäny.
Mie arvelin , jos se kiinnostas muitaki että: MIKKÄ OLIS MAAILMAN 10
SUURINTA ARVOTUSTA.
Enkä mie meinaakhan tuommosija höpöjä , niinko kuka kaato jenkkien tornit.
Tai miksikä se aamulla seisoo, tai mitä ne ufot täältä hakevat .
Tärkeitähän non nekki.
Mutta mie se meinaan ihan oikeita arvotuksia, tiethelle tavallans mystteerejä.
Elikkä ensmäinen arvotus olis GRAVITAATIO. Sen pohjimaista olemusta ei tunneta, mutta sen vaikutukset kyllä.( Herra Tohtoria mukkaillen.)
Minua itteä kiinnostas tietää enämpi entropiasta, onko sen olemus selvitetty?
Liittyykö siihen mithän tuntematonta ? Voihanko sitä pittää nykysin ennää Gravitaation kaltasena arvotuksena ?
Vai miten olis arvotus , tyhjiöporeilu ?? Olisko siinä aineksia 10 listalle ?
Olisko teillä viishailla muita ehotuksija ?

(Olis vain pieni pyyntö, voitasko mahollisimman paljon hyppiä matematiikkaa yli ? Aslakki ku ei ole koskhan oppinu laskemhan kirjaimilla. Mutta tuntuu toisinhan siltä ku , taasen Tet että muilla ossaiskhan laskea.)

Pyytäsin kaikkia osallistumhan keskustelhun, tehhän yhessä lista maailman arvoituksista 10 kärjessä.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (22)

Tuo on helppo, tietysti NAINEN. Freud sanoi tuskastuneena myöhemmällä urallaan että on 30 vuotta on yrittänyt tutkia ihmisten aivojen toimintaa mutta ei vieläkään kykene ymmärtämään mitä naiset oikeasti haluavat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuin telepatiasta ajattelin Pohjolan Aslakkia ja erästä uskontoa jo ennen sanomasi kirjoittamista.

Väitetään tai ennustetaan islaminuskon leviävän joskus (?) jopa Aslakin jänkhien perukoille. Kuinkahan tuo uskonto istuisi Aslakin pipoon ottaen huomioon mm. seuraavaa:

1. Riisut kenkäsi ja peset jalkasi ja käsivartesi -45 asteen pakkasessa vedellä keskellä jänkhää ja ryhdyt pokkaamaan ilman lapikkaita lumihangessa kohti Mekkaa.....ja viisi kertaa päivässä.

2. Ramadanin satuttua kesän aurinkoiseen aikaan, et voi syödä mitään "herran aikoihin" paastotessasi 24 tuntia vuorokaudessa. Otaksuakseni saat syödä vain auringon laskun ja nousun välillä, mutta siellä se 'mollikka' roikkuu horisontin yllä keskiyön taivaalla koko yön.

3. Samalla voinet uhohtaa tuon Rovaniemen viinakaupan tyhjät hyllyt.

4. Vastineeksi toki saat juridisen oikeuden neljään vaimoon, jos vain sinulla on tarpeeksi poroja.

Tätä ei suinkaan pidä ottaa hervottomana huulena, mutta kuinkahan tuo uskonto ylipäätänsä sopisi lappalaisille? Aslakkihan se olisi oikea tyyppi tuohon vastaamaan, kunhan saa nuo kaikki arvoitusniput hyppysiinsä.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Tämä aihe pääsi kuivaamhan ku, ei oikeasthan kukhan oikhein
Baltsia ja Katjaa lukhunottamatta, ottanhet sitä tosishans.
Mieki jouvvuin teholle joksiki aikaa , eikä se tuo yläkoppa vieläkhän oikhein pellaa.

Hyväksythän nyt kuitenki Katjan esitys, aineen evoluutio sille tasolle ,että tietoisen mielen kehitys on mahdollinen.
Tämä on toellaki iso arvotus, jota tietekhän ei niin vain ole ryhtyny selittelemhän. Selittelyt on jätetty erillaisten uskontojen hartheille.
Sitten kun uskontojen tahoilta on tullut selityksiä, niille on tiedemaailma porukalla nauranut. Sanotaanko tyhmyyttään.
Baltsia en jaksa ," käsitellä " kunto loppuu, tähän kertaa.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Pallosalamaa ei ole vielä kai kyetty selvittämään - on vain erilaisia teorioita sen olemuksesta - eikä sellaista ole kyetty tuottamaan tai pyydystämään tutkittavaksi.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Aslak:

Vai miten olis arvotus , tyhjiöporeilu ?? Olisko siinä aineksia 10 listalle ?

Mikä ihmeen "tyhjiöporeilu"? Nesteet tietenkin kiehuvat herkemmin ilmanpaineen vähenemisen ansiosta. Painekattilassa taas kuumempina. Höyrykuplat irtoavat, vaikkapa vedestä, sitä helpommin, mitä pienempi paine ympärillä on. En tiedä tarkoititko tuota? Ilmapallon puhaltaminen on tunturinlaella periaatteessa kevyempää, kuin juurella . Taisit tuon tietääkin.

Lierikki Riikonen

Nuohan olivat kaikki ihan hyviä ehdokkaita, mutta henkilökohtaisestihan mä olen aina salaakin mielessäni ihmetellyt tämmöistä täysin tieteelistä arvoitusta: nytkinhän onpi hyvinkin pitkälti niin, että teorian mukaisestihan on kiistatta niin, että valon nopeushan se on suurin mahdollinen nopeus, mutta se, millä perusteella se onpi voitu käytännössäkin mitata eli saada sille nopeudelle hirveän monella desimaalilla ilmaistavissa oleva likiarvo, vaikka se nopeus onpi siis teoriassakin suurin mahdollinen nopeus, onpi minulle suuri mysteeri. Mikäli tieteelisessä mielessä täysinkin analogisesti ajattelemme mitä tahansa muuta suurinta mahdollista kuin nimenomaisesti nopeutta, havaitsemme, että kaikkialla muualla suurin mahdollinenhan on ääretön, jolle ei yrityksistä huolimatta ole onnistuttu mittaamaan tahi teoriassakaan laskemaan minkäänlaista likiarvoa, koska meillä ei ole sitä pidenpää mittaa... Ja vastaavasti asetelma täysinkin päälaellensa kääntäen meillä ei ole suoranaista täysin tieteelistä aavistustakaan siittä, kuinka pieni pienin mahdollinen itseasiassa on, vaikka kutsummekin sitä tuttavallisesti äärettömästä poiketen nollaksi, koska meillä ei ole niin pientä mittaa, että voisimme sen mitata. Jos meillä oliskin käytössämme niin pieni mitta, niin tokihan silloin ymmärtäisin, myöskin sen, millä perusteella joku henkilö voisi väittää täysin tieteelisesti kestävältä pohjalta mitanneensa valon nopeuden.

Todellisia mysteerejä, ensin ajattelin, että miksi viina maistuu hyvältä, vaikka oikeasti onkin pahaa, tai että miksi kahvi tuoksuu paremmalta kuin maistuu, mutta sitten tajusin että kysymykseni ovat höpöjä.

Joten: miksi me kuolemme? Miksi eliön säilymiselle on aikaraja, jos kuitenkin koko ajan korjaa itseään?

Pohtija
Seuraa 
Viestejä901

Tässä minun listani. Tieteelliset arvoitukset top 10: (Paljon lisääkin olisi kyllä...)
(Järjestys suunnilleen tärkeysjärjestyksessä moni on kyllä oikeastaan yhtäläisen tärkeitä.)

1. Mistä energia ja ulottuvuudet ovat tulleet ?

2. Onko todella olemassa äärettömyys ?

3. Miten jokin voi todella olla loputon/päättymätön ?

4. (Jos ei ääretön niin...) Miten suuren ja pienen jana edes voisi loppua/päättyä kummassakaan suunnassa ? Ja mihin ?

5. Jos olemme "keskellä" ääretöntä, niin miten äärettömän voi jakaa osiin ja olla vain yhdessä osassa ääretöntä ? Jolloin oikeastaan kaiken olisi pakko olla ääretöntä... Ja miten se taas olisi mahdollista ?

6. Jos suuren ja pienen jana on äärellinen, niin mihin me ihmiset ja meidän käsityskykymme rajat siinä sijoitumme ?

7. Miten tietoisuus on syntynyt ja mikä tekee tietoiseksi ? Kuinka moni olento on tietoinen itsestään ?

8. Miten elämä (niin kuin sen ymmärrämme) on syntynyt ? Mikä tai mitkä tekijät sen ovat synnyttäneet ja mitä tekijöitä tai asioita (aineksia) elämän synty vaatii ?

9. Kumpi oli ensin "muna vai kana" ?

10. Olemmeko yksin maailmankaikkeudessa ? (Elämä maapallolla, varsinkin ihmiskunta)

"Perhosten liihottelu voi näyttää epämääräiseltä haahuilulta, mutta se on harhaa. Ne tietävät tarkkaan, mitä tekevät."

Hmm,maailmahan on täynnä kaikkea selvittämätöntä.Itse oon pohtinut aika paljon,että mistä luonnon 4 perusvoimaa saa energiansa.Eli siis ydinvoimat,sähkömagneettinen voima ja painovoima.Ne vain ovat olemassa.Miksi?

lierik
Aslak:

Vai miten olis arvotus , tyhjiöporeilu ?? Olisko siinä aineksia 10 listalle ?Mikä ihmeen "tyhjiöporeilu"? Nesteet tietenkin kiehuvat herkemmin ilmanpaineen vähenemisen ansiosta. Painekattilassa taas kuumempina. Höyrykuplat irtoavat, vaikkapa vedestä, sitä helpommin, mitä pienempi paine ympärillä on. En tiedä tarkoititko tuota? Ilmapallon puhaltaminen on tunturinlaella periaatteessa kevyempää, kuin juurella . Taisit tuon tietääkin.

Ei välttämättä ole helpompaa. Vaikka palloa kokoonpuristava paine onkin laella pienempi, niin ilma on myöskin ohuempaa. Hengittäminen käy raskaammaksi joka ehdottomasti vaikeuttaa pallon puhaltamista. Myöskään keuhkosi eivät vedä sisäänsä niin paljoa ilmaa jolloin joudut puhaltamaan useamman kerran.

Ratkaisu: happilaitteet nenään ja suulla puhalletaan.

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
Volitans
Pohtija

9. Kumpi oli ensin "muna vai kana" ?
Tämä on helppo: Oikea vastaus on muna.

Kiitos, Volitans, päivän parhaasta jutusta! Empä ole aikoihin nauranut näin makeasti. Kuinka pitkään tämäkin mysteeri on askarruttanut ihmismieliä, vuosia ja kukaties vuosisatoja! Ja nyt, viimeinkin on löytynyt joku joka tietää oikean vastauksen.

Tämä olisi pitänyt laittaa tuonne huumorin perimmäistä olemusta käsittelevään säikeeseen. Ah miten pienestä ihminen voikaan saada ilonsa.

Pohtija
Seuraa 
Viestejä901

Koska ja miten, aika, tapahtumien ketjuuntuminen, on tullut mukaan kuvioihin ? Vai onko sitä edes mieltä kysyä... Onko aika vain aina ollut olemassa ? Että tapahtumat vain ovat aina kulkeneet eteenpäin. Muutoinhan mitään ei olisi koskaan tapahtunutkaan, jos mikään ei voisi liikkua ja tapahtua. Täytyihän kaikkeuden syntymisenkin tapahtua eli kulkea eteenpäin ajassa... Vai eikö ? ...Ja jatkuuko ajan kulkeminen, tapahtumien tapahtuminen ikuisesti ?

Toisin sanoen... Onko aika yhtä ääretön kuin kaikki olevainenkin vaiko eikö ?

Kylläpä taas pohdituttaa. Syyttäkää Aslakkia.

"Perhosten liihottelu voi näyttää epämääräiseltä haahuilulta, mutta se on harhaa. Ne tietävät tarkkaan, mitä tekevät."

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613
Heksu
Volitans
Pohtija

9. Kumpi oli ensin "muna vai kana" ?
Tämä on helppo: Oikea vastaus on muna.Kiitos, Volitans, päivän parhaasta jutusta! Empä ole aikoihin nauranut näin makeasti. Kuinka pitkään tämäkin mysteeri on askarruttanut ihmismieliä, vuosia ja kukaties vuosisatoja! Ja nyt, viimeinkin on löytynyt joku joka tietää oikean vastauksen.

Tämä olisi pitänyt laittaa tuonne huumorin perimmäistä olemusta käsittelevään säikeeseen. Ah miten pienestä ihminen voikaan saada ilonsa.

Höh, tuohan nyt on itsestäänselvyys - jos emme turhaan oleta että laji kana on luotu kerralla. Jos oletetaan että kana on evoluution tuotos, niin jossakin vaiheessa on syntynyt geenimutaatioiden seurauksena ensimmäinen kanan kriteerit täyttävä kanalintu, ja sen on muninut silloin lintu, joka ei vielä täytä kanan kriteerejä. Tällöin ensimmäinen kana on alun perin ollut muna, joten muna tuli ensin.

Tosin on eri asia, kelpaako selitys kaikille. Jos kaikkien todennäköisyyksien vastaisesti onkin niin, että Jokin (kuten esimerkiksi Jumala/God/Allah, Suuri Cthulhu, Lentävä Spagettihirviö, Älykäs Suunnittelija tai jokin muu vastaava olento) on vastuussa maailmankaikkeudesta ja lajien synnystä maapallolla, niin meillä on kaksi vaihtoehtoa.

a. Jokin rakensi valmiin aikuisen kanapopulaation, jolloin kana tuli ensin

b. Jokin rakensi joukon kananmunia ja antoi niiden kehittyä aikuisiksi kanoiksi - ongelma on se, että tällöin sen Jonkin olisi pitänyt huolehtia niistä munista muun muassa hautomalla ne ja sitten vielä katsoa ettei aiemmin rakennellut pedot syö kananpoikia päivälliseksi - tällöin muna tuli ensin.

Koska Jonkin olemassaolon olettavat esitykset ovat muutenkin melko epäloogisia, en näe mitään syytä, miksei tuo Jokin olisi sitten voinut tehdä asioita mahdollisimman hankalalla tavalla, joka tässä tapauksessa on b. Tällöinkin muna tuli ensin.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Rakastelun jälkeen kana ja muna makoilivat sängyssä.
Kana murjotti mutta muna poltti onnellisena tupakkaa.

Muna tuli ensin.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
tupakka
lierik

Ilmapallon puhaltaminen on tunturinlaella periaatteessa kevyempää, kuin juurella .
Ei välttämättä ole helpompaa. Vaikka palloa kokoonpuristava paine onkin laella pienempi, niin ilma on myöskin ohuempaa. Hengittäminen käy raskaammaksi joka ehdottomasti vaikeuttaa pallon puhaltamista. Myöskään keuhkosi eivät vedä sisäänsä niin paljoa ilmaa jolloin joudut puhaltamaan useamman kerran.

Ratkaisu: happilaitteet nenään ja suulla puhalletaan.

Miten jos imaisisi letkulla laakson pohjalta sitä raskaampaa ilmaa, ja sitä sitten puhaltelisi? Oheneeko se matkalla putkea ylös? Jollei virtausvastuksia huomioida, niin senhän pitäisi "puhaltaa" painerosta johtuen. Oho, savupiiputhan toimivat juuri noin. Laitan kuitenkin, jollen huomioinut kaikkea.

Lierikki Riikonen

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat