Seuraa 
Viestejä45973

Ottamatta sinänsä kantaa henkilökohtaisesti itse pääasiaan - Microsoftin kritisoiminen - olen toisaalta ollut jo vuosia hämmästynyt Greenpeacen epäjohdonmukaisuutesta.

Tämä järjestö sanoo taistelevansa luonnon saastumista mm. turhan kulutuksen takia. Mikäpäs siinä. Sen sijaan ainakaan Suomen yleisimmässä medialähteissä ei juurikaan näy järjestön kannanottoja tietokonejätteen yhdestä merkittävästä taustatekijästä. Onhan tiedetty jo pitemmän aikaa, että hyvin monet panevat jopa vain reilu kolme vuotta vanhat juntturaan menneet tietokoneensa ongelmajätteisiin käyttöjärjestelmäongelmiensa takia. Osasyynä on tietysti jatkuva ohjelmisto-laitteistokehitys sekä yleinen mediakiihoitus, jolla pyritään lisäämään yleisön tyytymättömyyttä nykylaitteistoaan kohtaan. Ja kuitenkin - oikea valinta käyttöjärjestelmässä sekä tervehenkinen kohtuullisuus - saattaisi pidentää tietokoneen elinkaarta merkittävästi, vähentää ongelmajätekustannuksia sekä säästää luontoa.

Greenpeace näyttää kuitenkin olevan kummallisella tavalla hiljaa tietokoneiden kilpavarustelun edessä. Ainakaan kissan (Microsoftin) nostaminen pöydälle ei näytä kiinnostavan. Mistäs moinen asiantila johtuu?

Alla oleva linkki sivuaa asiaa mutta keskittyy pääasian sijasta lillukanvarsiin...

http://news.filefront.com/greenpeace-sa ... vironment/

"2.7 - Microsoft - New to the guide - long timeline for toxic chemicals elimination (2011) and poor takeback policy and practice. "

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Greenpeace on sen verran epäjohdonmukainen järjestö hämärine taustavoimineen ja rahakirstuineen että ei mikään ihme. Heitä ei ole ns. aate vähään aikaan ohjannut. Enemmänkin raha ja politiikka.

Hyvä pointti tuo elinkaaren pidentäminen käyttöjärjestelmää vaihtamalla.

Silti en usko (enkä haluaisi), että joku terroristijärjestöön verrattavissa oleva taho alkaisi kritisoimaan edes M$:a. Se johtaa helposti siihen, että mikkisoftakin saa kärsiä "minkkitarhaaja-ilmiöstä" eli elinkeinonharjoittajan liiketoimintaa vahingoitetaan laittomin keinoin..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Se että Ladaan saadaan uusi ratti, ei paljoa auta. Varsinkin jos kyse on vähämuistisesta koneesta.

Olli V
Se että Ladaan saadaan uusi ratti, ei paljoa auta. Varsinkin jos kyse on vähämuistisesta koneesta.Mutta jos Ladaan saadaan uusi kone; Se yleensä auttaa.

Siksi siis Linukka vanhempaankin rautaan ja tehoa piisaa taas muutamaksi vuodeksi eteenpäin.

Jos kyse on vähämuistisesta koneesta (1GB tai alle) on usea linukka yhä varsin liukas; reipasta "puhtaan" XP:n luokkaa muistimäärällä 512-1024. Sitten kun se XP on ollut käytössä pari kuukautta, niin linukat pesee sen helposti. Visvathan on sitten oma tarinansa kun ne ei pelitä 2G:lläkään kunnolla.

Itse ajelen noin 7 vuotta vanhalla 3.2GHz Intel HT/32:llä, muistia 2GB DDR1/400, levyt IDE ja hyvin pelaa kun moottorina on F11. Tämä benchmarkkaa monilta osin mennetullen alle vuoden vanhan HP:n, jossa 2.7GHz Intel DualCore/64, 2GB DDR2/667, levyt SATA jne, mutta käyttiksenä Vista..

En tiedä oikeiin mitä kritisoimista tämän asian suhteen on itse Microsoftissa. Windows XP on kuitenkin yli 7 vuotta vanha systeemi ja sellaisenaan vie ihan yhtä paljon tehoa kuin silloinkin, Vista floppasi ja Seiska vie taas suurinpiirtein saman verran tehoa kuin XP.

Ne muut ohjelmistot ovat pääpiruna viemässä enemmän ja enemmän muistia. Ei tarvi kuin katsoa minkälainen muistirohmu esim. Firefox, Office tai Open Office on, saati sitten F-securen viruksentorjunnat ja muu turha tauhka jota koneisiin tungetaan ihan mainosmielessä (googlen, yahoon, yms. kikkareet). Jos ostaa vaikka ihan yksinkertaisen siirrettävän USB kiintolevyn niin senkin mukana tulee joku turhanpäiväinen varmuuskopiointiohjelma joka iskostuu käyttöjärjestelmään kiinni heti startista, ja muistitikkujen mukana tulee kaikenlaista U3 softaa.

Yksi hyvä tapa saada vanha tietokone täysin polvilleen on asentaa siihen F-securen uusi virustorjunta. Kokemuksesta voin sanoa että sillä ei tee sen jälkeen enää yhtään mitään, vaikka edellisellä versiolla hommat toimivat ihan hyvin ja konetta on aiemmin käytetty menestyksellä vuosia.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat