Seuraa 
Viestejä45973

Vaatteeton kalamies huusi apua puolitoista tuntia
Perjantai 17.7.2009 klo 21.22

Iäkkään miehen kalareissu oli päättyä surullisesti Kuhmossa.

- Joku huutaa jossain lähistöllä apua. Selvästi kuuluu, mutta ei saa paikallistettua.

Näin kuului Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun hätäkeskukseen perjantaina puolenpäivän jälkeen Kuhmosta soitettu hätäviesti.

Avunhuutajaksi osoittautui iäkäs kuhmolaismies, joka oli kalastelemassa mökkivesillä soutuveneellä. Hän ankkuroi veneen suvantoon, joka sijaitsi kosken yläpuolella. Veneen ankkuri juuttui pohjaan, eikä irronnut miehen vetäessä sen köydestä. Kalastaja riisui vaatteensa veneeseen ja hyppäsi veteen irrottamaan ankkuriaan.

Hypyn aikana vene kuitenkin karkasi tuulen ja virran vuoksi kauemmaksi. Mies ei enää pystynyt kipuamaan sinne takaisin, koska pohja oli vaikeakulkuinen eikä hänen uimataitonsa ollut kehuttava. Hänelle ei siis jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin jäädä kiven päälle seisomaan ja huutamaan apua.

Huusi apua puolitoista tuntia

Mies ehti huutaa apua kiven päällä puolentoista tunnin ajan. Vasta sitten läheisen talon emäntä sattui tulemaan ulkotöihin, ja kuuli huudot. Nainen ei ollut varma kuulemastaan ja kutsui paikalle sukulaismiehen varmistamaan havaintonsa. Tämä mies sitten kutsui pelastuslaitoksen paikalle.

Kainuun pelastuslaitos lähetti Kuhmosta paikalle pelastusyksiköitä sekä pintapelastusveneen sekä sairaankuljetusyksikön. Pelastusmiehistön saapuessa onnettomuuspaikalle oli epäonnekas kalamies ehtinyt saada avukseen myös ulkomaalaisen melojaryhmän. Melojat olivat hinanneet karanneen veneen miehen viereen, mutta uupunut onkija ei enää jaksanut nousta siihen. Pelastuslaitoksen pintapelastaja löysi hänet kellumasta veneen vierestä sen laidasta pidellen.

- Mies oli uupunut mutta reippaan oloinen, kuvailtiin Kainuun pelastuslaitokselta.

Mies pääsi pintapelastajan avustamana rantaan, missä hän sai ylleen vaatteet ja lisälämmikkeeksi huopia. Selvästi kylmettynyt, mutta muuten pahemmilta vammoilta säästynyt kalamies vietiin Kuhmon terveysasemalle tarkkailuun.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009071 ... 1_uu.shtml
Biltema 2,99 euroa,

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Olisiko mitään ideoita ankkurin irrottamiseksi heille, jolla ei ole varaa sijoittaa tarvittaessa paria euroa uuteen?

Olakko vai ei
Seuraa 
Viestejä404

Kahdella eurolla saa toisen nostonarun ankkurin piikien alle, kakkosnaru voi olla ohuempi kuin varsinainen ankkurinaru ja sitä tarvitaan vain silloin kun ankkuri jäänyt jumiin esim. kivien väliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Koskipaikassa kannattaa ankkuroida köydellä rantaan ja ankkurilla pohjaan. Kun nostaa ankkurin niin virta vie rantaan automaattisesti köyden säteisellä kaarella. Kovan virran ylitys köydellä onnistuu samoin.

Olisiko helpompaa joko repiä ankkuri kiinnitysköysi irti tai katkaista se jos puukko löytyy? Sen ankkuriköyden kun voi kiinnittää vaikka vetosolmulla.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat