Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Olen ikäni ollut siinä käsityksessä, että metsään tahi muualle luontoon mentäessä ei pidä laittaa parfyymiä, koska se houkuttelee kaiken maailman hyönteisiä. Nyt käly päästi röhönaurun ja väittää, ettei hajuvedellä ole mitään väliä. Hyönteisiä houkuttaa kuulemma ihmisen ominaistuoksu ja vaatteiden väri, ei parfyymi.

Sanokaapa, ötökkätuntijat, kuinka asia oikein ja todellisuudessa on

Kommentit (9)

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Riippuu ötökästä. Medeneläjät (kimalainen, mehiläinen, jne.) eivät ihmisen parfyymista houkutu. Vaikka hajuvesi haisee ihmisen nokkaan hyvälle, haju kuitenkin koostuu sellaisista yhdisteistä, joka ei hyönteisen nokkaan hyvältä haise. Verenimijät taas suunnistavat ihmisen uloshengitysilman hiilidioksiidin ja vaatteiden värin perusteella sekä ihon lämpötilan mukaan. Kälysi on siis oikeassa, vaikka anopilleen ei kuulemma hyvä ole nauraa

Hyönteisten hajuaisti yleensä.

"hyttysnaarasta houkuttelee ihmisen hien, maitohapon ja eräiden muidenkin eritteiden hajut," http://www.oulu.fi/northnature/finnish/ ... utio1.html

Paljastaako hyttynen seksihimosi?

Hämmentää.

Myt, kun Neutronikin on langoilla, nostan tämän kysymykseni ylös. Hyttysistä aina puhutaan, mutta mitens muut öttiäiset, paarmat ja kaikki kärpäskaverinsa?

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30818
Liittynyt16.3.2005
Mummo
Myt, kun Neutronikin on langoilla, nostan tämän kysymykseni ylös. Hyttysistä aina puhutaan, mutta mitens muut öttiäiset, paarmat ja kaikki kärpäskaverinsa?Kyllä kaikkien verenimijöiden strategia on aika yksioikoinen. Siksi oikeasti toimivia kemiallisia verenimijöiden karkoitteita ei ole muualla kuin markkinamiesten puheissa. Isot Hybomitra ja Tabanus -paarmat suosivat tummia pintoja. Sitä voi käyttää hyväkseen joko pukeutumalla vaaleaan, jolloin paarmojen mielenkiinto kohdistuu seurueen muihin jäseniin tai lähistön hirvieläimiin, tai panemalla päälleen mustan paksun vaatekappaleen, josta paarmat eivät saa pistettyä läpi. Ani harvoin iso paarma yrittää pistää ihoon, jos vaihtoehtona on mustat housut. Paarmat eivät pysty imemään vaatteiden läpi, mutta voivat kyllä pistää reikiä ihoon.

Sokkopaarmat (Chrysops) tuntevat vetoa päähän, ja lakin käyttö suojaa osittain niiltä. Haematopotia ei pidättele mikään, ne ovat piruja paarmoiksi, rohkeita, suoraviivaisia, fiksuja, äänettömiä jne.). Useimmat muut kärpäset tulevat imemään hikeä, eivätkä yritä tehdä reikiä ihoon. Niitä, kuin myös paarmoja, voi torjua perhoshaavilla.

Hajuvesissä on kai joitain kukkien hajuyhdisteitä, enkä pitäisi aivan mahdottomana että sellainen houkuttelisi medenimijöitä lähistölle. Lähietäisyydeltä ne paikantavat mesilähteet kuitenkin optisesti, ja kukat eroavat siinä määrin ihmisestä (tai vaatteisiin painetuista kukan kuvista), että eivät ne iholle tunge. Keltainen väri houkuttelee kukkakärpäsiä, mutta pian nekin toteavat ihmisen kiinnostamattomaksi.

Ah, kiitoksia Neutroni. Sinuun voi ains luottaa. Taisi käly olla oikeassa, mutta en siis sittenkään hölvää hipiälleni kölninvettä vaan puen sen paksuun valkoiseen kaapuun. Saan paarmanpuremasta aina nyrkinkokoisen patin, joten kammoan niitä vielä enemmän kuin hämähäkkejä. Ylimääräistä burkhaa kellään?

Vatkaimelle: Kälyllä tarkoitan joko veljeni vaimoa tai miehen veljen vaimoa. Miniää eli pojan vaimoa ei Mummolla ole.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008
Mummo
Vatkaimelle: Kälyllä tarkoitan joko veljeni vaimoa tai miehen veljen vaimoa. Miniää eli pojan vaimoa ei Mummolla ole.

Nii joo Menin sekasi Van eipä tuo haittaa Ja kälyn vastapari on lanko? Mutta kukas se nato sitten on? Miehen sisko? Ja lanko on miehen veli. Käly on oman veljen vaimo... On nää hankalia...

Hämmentää.

Ovatkohan miehet hyttysille arempia, koska veljeni tapasi ainakin pienenä saada melkoiset paukamat hyttysten pistoista ja minun mieheni kiukuttelee hyttysparvessa aina kovastikin (ainakin itseeni verrattuna)... Myöskin muurahaiset tuntuvat olevan mieheni kintuissa jatkuvasti kiinni, minua ne eivät ole purreet vuosiin.

Paarmat ovat kuitenkin oma akilleenkantapääni. Jos huomaan sellaisen säärelläni meinaan saada kohtauksen. Vihaan sitä miten ne onnistuvat joskus ihan hiljaa ilmestymään keholle niin ettei niitä huomaa, ja vihaan sitä miten ne kieppuvat pään ympäri niin että alkaa jännittää koska se peto laskeutuu vai saisiko sen lyötyä sandaalilla hengiltä tai edes loitommalle.

Niin, minähän en juurikaan tuoksuja käyttele koska saan niistä helposti päänsärkyä. Korkeintaan on hajutonta deodoranttia. Mutta ei tällä kai tosiaankaan merkitystä ole, kyllä ne hyttyset taitavat tosiaankin eniten innostua jos oikein huohottaa ja hönkii siellä metsässä hiilidioksidia ympäristöönsä.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30818
Liittynyt16.3.2005
Qadesha
Ovatkohan miehet hyttysille arempia,Tuskin tuossa on eroja. Itse olen melko immuuni hyttysille, tosin viime viikon lomareissulla sain varmaan tuhat pistosta ja loppupäivinä alkoi tulemaan hieman kutinaa.

Paarmat ovat kuitenkin oma akilleenkantapääni. Jos huomaan sellaisen säärelläni meinaan saada kohtauksen. Vihaan sitä miten ne onnistuvat joskus ihan hiljaa ilmestymään keholle niin ettei niitä huomaa,Tämä on Haematopotan työtä. Itselleni ne ovat onneksi paarmoista harmittomimpia. Joskus annan Haematopotan imeä verta ennen kuin annan sen muurahaisten ruuaksi. Se parantaa kuivakan hyönteisen ravintoarvoa.

Tabanus bovinuksenkin voisin antaa pistää ihan hyönteistieteellisestä mielenkiinnosta. Laji on todella isokokoinen ja iso yksilö imee jopa 500 mg verta kerralla. Yleensä ne kuitenkin keskittyvät isompiin elukoihin ja tyytyvät pariin kaarrokseen ihmisen ympärillä.

Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023
Liittynyt27.4.2009

Muistan kuulleeni, että muinoin Neuvostoliiton aikoina suomalaiset suunnistajat hakivat rajan takaa parfyymiä, joka meidän makuumme haisi eikä tuoksunut, mutta toimi hyvänä hyttyskarkotteena metsässä.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat