Seuraa 
Viestejä27432

"Suomalaiset haluavat pidentää oppivelvollisuutta
Lauantai 18.7.2009 klo 00.54

Yli puolet suomalaisista haluaisi pidentää oppivelvollisuuden kestoa.

56 prosenttia haluaisi oppivelvollisuuden koskevan myös toisen asteen koulutusta, jotta nuoret saisivat varmasti jatkokoulutuksen perusopetuksen jälkeen, kertoo sanomalehti Kaleva verkkosivuillaan.

Asia selviää viiden maakuntalehden Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä, joka tehtiin viime ja tällä viikolla.

Hieman yli kolmannes vastaajista pitäisi oppivelvollisuuden nykyisellään. Opetusministeri Henna Virkkusen (kok) mukaan hallitus ei ole laajentamassa oppivelvollisuutta.

STT" http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009071 ... 3_uu.shtml

Mitäpä mieltä? Ehkäisisikö syrjäytymistä? Varmaankin... Mutta mistä töitä? Kuinka suuri osa nuorista päättää opiskelunsa peruskouluun?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176

Nykyään Amikseen ei voi mennä jos ei ole riittävät numerot.

Amiksesta saa hyvät valmiudet jatkokoulutuksiin. Esim. Tekniikanalalle.

Tosin se vaihtelee aika paljonkin, mihin pääsee helposti ja mihin ei.

Esim Ravitola-alalle pääsee helposti mihin itsekin hain näin 24-vuotiaana. Eli vein jonkun teinin opiskelupaikan.

heheh.

Kuitenkin 7000 ihmistä jäi ilman opiskelupaikkaa tänä vuonna.

Suomeksi sanottuna noille pitäisi joku opiskelupaikka löytyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
tiäremiäs
Kuitenkin 7000 ihmistä jäi ilman opiskelupaikkaa tänä vuonna.

Niin. Mistä ja millä rahalla nämä 7000 "väkisin" koulutetaan. Koulutus ja koulutuspaikat on kuitenkin perustettu vastaamaan työelämän tarpeita. Toisaalta ei voi myöskään ajatella noista 7000:sta että "voi voi, paska säkä kun et päässyt kouluun." Lykkääkö tuo 7000:n kouluttaminen vain syrjäytymistä kolmella vuodella ja kallein kustannuksin. kouluttaminen ei ole ilmaista.

Vaikea juttu...

Hanttijätkiä/akkoja tarvitaan maailman tappiin saakka ja voin sanoa ettei oppi pysy kaikkien päässä. Ei minkäänlaisin panostuksin, kun se ei sinne edes mene. Hukkaan vain menee ja syö opettajien hermot.

Vatkain
Mitäpä mieltä? Ehkäisisikö syrjäytymistä? Varmaankin... Mutta mistä töitä? Kuinka suuri osa nuorista päättää opiskelunsa peruskouluun?Olisi tietysti suotavaa, että ihmiset pääsisivät työelämään jo alle 50-vuotiaina. Se nyt vain on paljon helpompaa luoda koulutus- kuin työpaikkoja. Sitten (työttömyys)tilastotkin ovat paljon kauniimmat.

Mitenkähän tuokin toimisi? Jos kyseessä on jo masentunut tai/ja syrjäytynyt nuori, niin eihän se sinne kouluun mene vaikka pakolla sinne pitäisikin ilmoittautua. Taitaisi vaan tilastot kaunistua, mutta todellisuus pysyisi samana.

En kannata.

Omalta kouluajaltani muistan vieläkin kuinka peruskoulun ( pakollinen osuus ) aikana kaikki oli paskaa, etenkin yläasteella.

Itse opiskelu sitten jo tuntuikin hauskemmalta, eikä varmasti vähiten siksi että se oli vapaaehtoista.

Veikkaan että pakottaminen jatko-opintoihin lisäisi kyllä opiskelijoita, mutta vähentäisi motivoituneita opiskelijoita suhteessa selvästi enemmän.

Pidentäisin oppivelvollisuutta 18 vuoden ikään. Tehköön sen jälkeen sitten mitä tahansa. Peruskoulun keskeyttäjät laitoshoitoon. Toisen asteen opinnoista lintsarit pakkotyöhön johonkin paskaduuniin ilman palkkaa.

Oppipaikkoja kyllä löytyy, mutta ei vaan kelpaa kaikille saatu paikka. Naapurin kakara yritti amikseen, mutta paikka tuli lukioon. Ei ylpeys kestäny sitä. Aikoo alottaa pössyttelyn.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat