Seuraa 
Viestejä45973

Näin väittää Iltalehti 17.07.09. :

http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/20 ... 6_pk.shtml

" Pääkirjoitus 17.7.2009:

Nokia avasi vaikean kvartaalin

Perjantai 17.7.2009 klo 04.21

Toisen kvartaalin osavuosikatsaukset ennakoivat, miten synkkä ensi syksystä tulee.

Toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo on pystynyt vakauttamaan Nokian asemat taloustaantuman oloissa. Ratkaisutaistelut käydään kuitenkin uusien sovellusten ja ohjelmien käytöstä.

Toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo on pystynyt vakauttamaan Nokian asemat taloustaantuman oloissa. Ratkaisutaistelut käydään kuitenkin uusien sovellusten ja ohjelmien käytöstä.

Markkinoilla on odoteltu pelonsekaisin tuntein suuryritysten toisen vuosineljänneksen tulosten julkistamisia sen jälkeen kun finanssikriisin seuraukset ovat iskeneet rajulla voimalla Suomeen. Isku on tosin ollut niin nopea, että sitä ei olla vielä kunnolla tiedostettu.

Vaikka Kiinasta, Japanista, Yhdysvalloista ja Saksasta on saatu sellaisia viestejä, että taantuman pohja olisi jo ohitettu, Suomessa valoa ei vielä näy. Saattaakin olla niin, että tänne on syntynyt paljon sellaista tuotantoa, jolla on kysyntää vain silloin kun maailmantalous kasvaa kohisten.

Tämä tarkoittaisi sitä, että teollisissa investoinneissa tarvittavien koneiden ja laitteiden sekä perusmetallien kysyntä pysyy heikkona siihen saakka, kunnes globaali kasvu saavuttaa viime vuoden tason.

Tulosjulkistusten sarjan avannut Nokia on toista maata. Sen päätuote kännykkä on kestokulutushyödyke, jonka menekki riippuu pääosin yksityisten kuluttajien päätöksistä.

Tuloksesta voi päätellä, että Nokia on selviytynyt taantumasta entisen suuruutensa säilyttäen, mutta näkymät eivät lupaa helppoa loppuvuotta. Yhtiö pyrkii säilyttämään markkinaosuutensa, joka on noussut kevään notkahduksesta 39 prosenttiin. Vuoden kokonaismyynti tulee putoamaan 10 prosentilla, kuten verkkoyhtiönkin myynti.

Positiivisinta Nokian osavuosikatsauksessa on älypuhelinten markkinaosuuden nousu 38 prosentista 41 prosenttiin. Käänne on merkittävä pitkän laskun jälkeen, vaikka se perustuukin yhtiön omaan käsitykseen.

Nokia näyttää pitävän varmoin ottein johtavan asemansa laitevalmistajana, mihin myötävaikuttaa teknisen ja logistisen hallinnan lisäksi vahva käteiskassa. Se ei kuitenkaan enää riitä.

Alan ratkaisutaistelut käydään ohjelmistojen ja uusien sovellusten alueella, missä Nokia etenee vielä selvästi amerikkalaisten kilpailijoidensa Applen ja BlackBerryn jäljessä.

Euroopan etumatka kännykkämahtina alkoi haihtua operaattoreiden jo vuosituhannen alussa tekemien suurten umts-kauppojen myötä taivaan tuuliin. EU:n komission suomalainen tietoliikennekomissaari Erkki Liikanen ei tuohon hullutukseen silloin puuttunut. "

Liika-örkki käänsi siis huomion tieteestä ja teknologiankehityksestä "läänitystenjakoon" UMTS-taajuuksissa.

Hän ei varmasti ollut tässä "passiivinen sivustakatsoja" hänen (ministeri Olli-Pekka) Heinosen kavereiden heiluessa "yksityisteyssä" Sonerassa "maailmanvalloitussuunnitelmineen".

Mihin noske koskee, siitä jää pelkkää paskaa kaikkien käteen...

Iltalehdelle 10 pistettä tabun avaamisesta, jonka kaikki tietävät, mutta jota ei ole saanut sanoa ääneen tähän asti!

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Arkkis
Näin väittää Iltalehti 17.07.09. :

" Pääkirjoitus 17.7.2009:... silloin puuttunut. "
Jos Nokialla menee huonosti, niin ei voi syyttää muita kuin itseään ja omia valintoja.

JW
Arkkis
Näin väittää Iltalehti 17.07.09. :

" Pääkirjoitus 17.7.2009:... silloin puuttunut. "
Jos Nokialla menee huonosti, niin ei voi syyttää muita kuin itseään ja omia valintoja.Sikäli kyllä, että se on tukenut ja mahdollisesti jopa ideoinut Suomen hallituksen tiedepoliittisia ja muita hölmöilyjä, vaikka sen olisi pitänyt vislata ne poikki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
JW
Arkkis
Näin väittää Iltalehti 17.07.09. :

" Pääkirjoitus 17.7.2009:... silloin puuttunut. "
Jos Nokialla menee huonosti, niin ei voi syyttää muita kuin itseään ja omia valintoja.Itseään, ja Halosta. Tiede on pantu haistapaskanrallatteluksi:

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Erics ... 5247933429

Ericsson voitti Nokian yllättäen Nortel-huutokaupassa

25.7.2009 7:55 | Päivitetty: 25.7.2009 9:09

Petri Sajari

Helsingin Sanomat
CHRIS WATTIE / REUTERS, PATRICK SORQUIST / SCANPIX

Ericssonin toimitusjohtaja Carl-Henric Svanberg Tukholmassa eilen (oik.) ja Nortelin Carling Campus Ottawassa, Kanadassa.

Ericssonin toimitusjohtaja Carl-Henric Svanberg Tukholmassa eilen (oik.) ja Nortelin Carling Campus Ottawassa, Kanadassa.

Maailman suurin verkkolaitteiden valmistaja Ericsson on voittanut huutokaupan kanadalaisen verkkoyhtiön Nortelin cdma- ja lte-liiketoiminnoista.

Ericsson maksaa Nortelin parhaista osista 1,13 miljardia dollaria eli noin 800 miljoonaa euroa.

"Tämä sopimus ja äskettäin julkistettu palvelusopimus Sprintin kanssa tekee Ericssonista johtavan tietoliikennelaitteiden toimittajan Pohjois-Amerikassa", Ericssonin toimitusjohtaja Carl-Henric Svanberg sanoo tiedotteessa.

Ericssonin kilpailija Nokia Siemens Networks teki juhannuksena Nortelin samoista liiketoiminnoista 650 miljoonan dollarin eli noin 470 miljoonan euron tarjouksen. Ericsson siis maksaa liiketoiminnoista 480 miljoonaa dollaria enemmän kuin Nokia Siemens Networks oli valmis maksamaan.

Nokia Siemens Networksille kauppa olisi ollut tärkeä, koska sen kautta yhtiö olisi saanut tukevan otteen Pohjois-Amerikan verkkomarkkinoista. Nyt yhtiö joutuu tyytymään Pohjois-Amerikassa vain viiden prosentin markkinaosuuteen.

"Viimeinen Nortelin liiketoimintoja koskeva ostotarjouksemme oli järkevä. Emme lähteneet tarjousprosessiin sillä asenteella, että kauppa on voitettava mihin hintaan hyvänsä", Nokia Siemens Networksin asiakastoiminnoista vastaava johtaja Bosco Novak toteaa tiedotteessa.

Nokia Siemens Networks on Nokian ja Siemensin puoliksi omistama yhteisyritys. Sen tulos raportoidaan kuitenkin osana Nokian tulosta, koska Nokialla on yhtiössä muodollinen määräysvalta. Ericsson voitti Nokian yllättäen Nortel-huutokaupassa "

Vierailija

Kirjoitin tuosta kymmenen vuoden takaisesta EU:n telestrategiahölmöilystä tällä palstalla vuosi sitten. Liikasen rooli siinä oli olla saamaton jees-mies, siis typerys. Konna Liikanen ei ole, se rooli asettuu tässä mm. edelliselle tietoliikennekomissaarille, joka esiintyi Liikasen komissaariaikana vahvana vaikuttajana EU:n tietoliikenneasioissa. Suomalaisille poliitikoille osuu typerysten rooli laajemminkin tässä yhteydessä.

Arkkis
Nokia Siemens Networksille kauppa olisi ollut tärkeä, koska sen kautta yhtiö olisi saanut tukevan otteen Pohjois-Amerikan verkkomarkkinoista. Nyt yhtiö joutuu tyytymään Pohjois-Amerikassa vain viiden prosentin markkinaosuuteen.Tämä on vasta kosiskelua, markkinat eivät välttämättä anna vaikka kuinka pyytäisi. Erikoisen suuri oli kyllä ero Nokia-Siemensin ja Ericsonin näkemyksellä Nortelin arvosta. Muutama vuosi sitten Stora-Enson Jukka Härmälä ostaa pamautti jenkkien paperitehtaan päästäkseen kiinni Pohjois-Amerikan markkinoihin ja kävi niin ettei päässyt kun ei annettu, mutta menetti ostamansa tehtaan ja 5 miljardia $.

Manse
Arkkis
Nokia Siemens Networksille kauppa olisi ollut tärkeä, koska sen kautta yhtiö olisi saanut tukevan otteen Pohjois-Amerikan verkkomarkkinoista. Nyt yhtiö joutuu tyytymään Pohjois-Amerikassa vain viiden prosentin markkinaosuuteen.Tämä on vasta kosiskelua, markkinat eivät välttämättä anna vaikka kuinka pyytäisi. Erikoisen suuri oli kyllä ero Nokia-Siemensin ja Ericsonin näkemyksellä Nortelin arvosta. Muutama vuosi sitten Stora-Enson Jukka Härmälä ostaa pamautti jenkkien paperitehtaan päästäkseen kiinni Pohjois-Amerikan markkinoihin ja kävi niin ettei päässyt kun ei annettu, mutta menetti ostamansa tehtaan ja 5 miljardia $.Epäiletkö, että nyt Ericssonille tapahtuu samoin? Tuo kauppa piti jo kertaalleen olla Nokialle selvä, mutta Kanadan viranomaiset pistivät sen huutokauppaan, koska laki vaati niin, kun kyseessä olivat konkkafirman elinkelpoisiksi arvellut osat.

Arkkis
JW
Arkkis
Näin väittää Iltalehti 17.07.09. :

" Pääkirjoitus 17.7.2009:... silloin puuttunut. "
Jos Nokialla menee huonosti, niin ei voi syyttää muita kuin itseään ja omia valintoja.Itseään, ja Halosta. Tiede on pantu haistapaskanrallatteluksi:Suomi yrittää nyt uittaa Uittaa Olli Rehniä "Örkiksi Örkin paikalle" EU:n tietoliikennekomisaariksi, mutta häntä ei valita, kun tieteestä paskaakaan tietämätön Örkki munasi ainakaan hommat:

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politii ... 73377.html

" Vanhanen: Rehnille haetaan painavaa salkkua

julkaistu tänään klo 14:51, päivitetty tänään klo 15:17

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) mukaan Olli Rehnille (kesk.) tavoitellaan nyt painavaa taloussalkkua komissiossa ja mahdollisesti komission varapuheenjohtajuutta.

Vanhanen arvioi Rehnin mahdollisuudet saada vaikutusvaltainen salkku hyviksi.

- Rehnin mahdollisuuksia parantaa se, että hän on jo kahdessa komissiossa hoitanut tehtävänsä erittäin hyvin ja nauttii arvostusta. Toinen seikka joka vahvistaa hänen asemaansa on se, että liberaaleille jäi tässä, kahden päätehtävän jaon jälkeen, odotusvuoro siihen, että tiettyä hyvitystä tulee, Vanhanen sanoi iltapäivällä toimittajille eduskunnassa.

Rehnille mielekäs kokonaisuus

Pääministeri Vanhanen ei nimennyt mitään tiettyä yhtä salkkua Suomen tavoitteeksi.

- Tulee mahdolliseksi saada sellainen komissaarin salkku, jossa on useampia tehtäviä, jotka muodostavat järkevän kokonaisuuden, Vanhanen sanoi.

Väistyvässä komissiossa on kuusi erilaista taloussalkkua, ja Vanhasen mukaan niiden tehtäviä tullaan yhdistelemään. Tästä seuraa, ettei Suomi tavoittele esimerkiksi kauppakomissaarin salkkua, jonka nykyinen haltija Catherine Ashton eilen nimitettiin EU:n uudeksi ulkoministeriksi.

- Suomi pyrkii vaikuttamaan nyt siihen, että yhdisteltävistä taloustehtävistä syntyy mielekäs komissaarikokonaisuus Olli Rehnille, Vanhanen sanoi.
Komission varapuheenjohtajuus kiinnostaa

EU:n tuore ulkoministeri, paronitar Ashton on myös uuden komission varapuheenjohtaja. On mahdollista, että komissiolle nimitetään toinenkin varapuheenjohtaja taloussuhteiden puolelta. Yhtä mahdollista on se, että komission toinen varapuheenjohtajuus menisi liberaaleille. Varapuheenjohtajuus kiinnostaakin Vanhasen mukaan Suomea.

- On aivan luonnollista, että kun komission toinen varapuheenjohtajuus on yhdistettynä johonkin toiseen tehtävään, niin se on aivan ykkösluokan juttu komission sisällä. Totta kai se on yksi osa sitä keskustelua, jota komission puheenjohtajan Barroson kanssa käydään. Hän joutuu ratkaisemaan sen, kenestä tai keistä tulee komission varapuheenjohtaja.

YLE Uutiset / Jarkko Juselius "

Vanhanen juuri uutisia sanoi, että se ei ole talouskomissaarin salkku, joka hallitus tavoittelee Rehnille...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat