Seuraa 
Viestejä45973

Suomea pidetään vähiten korruptoituneena maana. Mutta syvällä saattaakin piillä raskaan sortin korruptiota, josta tiedetään mutta jota ei haluta julkisuuteen. Aika-ajoin näitä on tullut esiin ja niistä on käyty oikeuttakin.
Tänään Turun Sanomissa http://www.ts.fi/online/talous/61684.html

Poliitikkojen haluttomuus kertoa oman vaalirahoituksensa alkuperästä on herättänyt epäilyksiä hämäristä ja epäasiallisista kytköksistä.
Vaalirahoituksen ja ylipäätään poliittisen toiminnan rahoituksen avoimuus on Suomessa selvästi vähäisempää kuin muissa läntisen Euroopan maissa.
Suomalaisen korruption vaikuttavimpana muotona on pidetty hyvä veli -verkostoja. Poliisin tilastoissa ne eivät kuitenkaan näy.
  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

kairamo
Seuraa 
Viestejä1517

"Arkinen suomalainen korruptiokaan ei ole harmitonta puuhastelua. Se vaikeuttaa hallintoa, heikentää demokratiaa ja vääristää markkinataloutta. Reilu kilpailu jää toteutumatta."

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Tutkija+Hyvä+veli+-verkostot+ja+puoluerahoitus+korvaavat+lahjonnan/1135247775854

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
(Axel Oxenstierna)

Eräs tuntemani rakennusalan yrittäjä kerran mainitsi että kyllä siellä "herrojen saunassa" aika pitkälle päätetään että kuka saa rakentaa ja minne.

Olen kyllä hyvin skeptinen kaikille tollaisille mittareille joissa Suomi pärjää hyvin. Kun pelin säännöt ovat selvät niin systeemiä voidaan kyllä kehittää tuottamaan haluttuja tuloksia. En olisi yhtään yllättynyt vaikka Suomen menestys siinä koululaisten osaamisen mittarissa johtuisi siitä että opetussuunnitelmat on laadittu kyseisessä testissä pärjäämistä silmälläpitäen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Paljon syvemmältä kuin luullaankaan. Vai mistä luulette johtuvan, että asiat lopulta menevät aina ison rahan toivomaan suuntaan?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat