Ruokavalion unohdettu herkku: luut

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Nonii, luista saadaan kuulemma makua keittoon. Kalsiumia saisi jos järsisi? Yhä harvemmin syödään elukka niin, että päästään imeskelemään luita...

Kannattaisko palata luuruokakulttuuriin? Mielestäni monessa elukassa paras liha on siinä luun vieressä.

Joo, mä oon palannu ainakin hetkeksi myös lihansyöjäksi.

Kommentit (11)

Paul M
Seuraa 
Viestejä8560
Liittynyt16.3.2005

Lehmän häntä on parasta lajia. Pitää keittää niin pitkään, että liha irtoaa ravistelemalla. Painekeitin on ehdoton väline jos on rustoihin ja luisiin lihoihin addiktoitunut.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Paul M
Seuraa 
Viestejä8560
Liittynyt16.3.2005

Kyllä se on tukevassa lihakeitossa parhaimmillaan, kun lilluskelee siinä pinnalla mäkimeiramin tai persiljan ohessa.

Mutta on olemassa pieni mahdollisuus että kyseessä on makuasia. Voisi nimittäin kuvitella, että pitsan täytteeksi jos viipaloi luuydintä muun sopivan oheen, niin kelvollista tulee niinkin. Joku voisi jopa pitää siitä voinapin tilalla jonkun rupisen entrecoté-pihvin (240 g, medium) päällä. Ja kypsän ytimen rakenne houkuttelee myös sekoittamaan sitä puoliksi voin kanssa. Siihen aivan nimeksi valkosipulia ja persiljaa ja ehkä mineraalisuolaa. Tiedä häntä kävisikö leivän päälle paremman kevytlevitteen puutteessa.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Vierailija
Mummo
Häränhäntäpata eli osso bucco on herkullista. Ainakin kauppahallista saa pikottuja, lihaisia häränhännänpaloja.

Ja sitten reseptin mukaan:
http://www.reseptitaivas.com/reseptit/i ... _bucco.php




Osso bucco on kyllä hyvää, mutta kun ei enää täällä maalle kaupat myy siihen sopivaa lihaa. Toista oli vielä 90-luvun alussa kun osuuskaupassa oli oikein oma lihanleikkaaja ja asiakas sai mitä halusi.

Vierailija

Poron kaulaluukeitto on parasta. Siinä on muhkeasti lihaa ympärillä ja herkkupala luuydin sisuksissa. Pottua vaan joukkoon ja suolaa mausteeksi.

Aivan onnettomia esityksiä myydään kaupoissa pieni lihakimpale ja luuydin siinä mukana makua antamaan. Ei se silti maustu samanlailla kuin kunnon lappilainen luukeitto.

On sitten vielä se poron kynsikeittokin mutta sitä en ole maistanut koskaan vaikka lapissa olen asunutkin suurimman osan elämästäni.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8560
Liittynyt16.3.2005
Mummo
Häränhäntäpata eli osso bucco on herkullista. Ainakin kauppahallista saa pikottuja, lihaisia häränhännänpaloja.

Ja sitten reseptin mukaan:
http://www.reseptitaivas.com/reseptit/i ... _bucco.php




Eikös osso-B ole koivista leikatuista viipaleista tehtävää tavaraa. Ainakin tähän asti. Eli muutaman sentin viipaleita ydinluun kohdalta. Haudutetaan liemessä sisältäen sipulia ja tomaattipyreetä ynnä pippureita.

Mutta tosiasia on kyllä, jotta hännistä jos tekee osso-B-metodilla, niin maku on huomattavasti parempi. Tärkeintä on saada lihat irti luusta ravistelemalla.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Vierailija

Hyvvee kessää,mulla on broileri uunissa ja annan olla sen jälkilämmössä tunnin niin luutkin tulee herkuteltua.Vai saako roileria yleensä kesällä syörä,onko se väärin suomalaisuutta kohtaan.Vittupää Berlusconi haukkui huoralle suomea naimareissulla että rapistunutta kirkkoa näyttivät hänelle,vittupää ei edes käynyt siellä,kehuskeli Italiaa sitten niin saatanan impotentti!Veikkaan että joku hieno suomalainen nainen on purskahtanut nauruun B:n vehkeelle joskus.On saatana katkera mies,ei varmaan saan nukuttua kun on suomi mielessä.Pienimunanen mies sääliks käy!

Vierailija

Perluskooni on ihan normi italialainen. Kaikki ne yhtä mulkkuja on. Katkeria ovat kun ei siellä päin ole yhtä kauniita naisia kuin pohjosessa. Tuonki sedän täytyy käydä huorissa.

Uusimmat

Suosituimmat