Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Miten voin suojautua vaikka avaimenperälasereita vastaan? Tai järeämpiä lasereita?

Kommentit (4)

petsku
Seuraa 
Viestejä1473
Liittynyt6.6.2009

Aurinkolaseilla.
Infrapunalaserille käynevät arskat myös, varmaan silmälasitkin...
Kasvihuone ei päästä lämpösäteilyä pois (=läpi) — siispä tarpeeksi paksut lasi/muovipullonpohjat silmillä suojannevat. UV(/röntgen/gamma)-laserit ovat vielä keksimättä?

kfa
Seuraa 
Viestejä2517
Liittynyt13.3.2008
Olli V
Miten voin suojautua vaikka avaimenperälasereita vastaan? Tai järeämpiä lasereita?

Googlelle hakusanaksi laser goggles.

http://www.google.com/search?hl=en&safe ... oq=&aqi=g4

Avaimenperälaserit ovat yleensä punaisia diodilasereita (red diode, 690 ... 620 nm). Ne järeämmät ovat halpoja kiinalaisia DPSS (diode pumped solid state) pointtereita joiden valosta löytyy IR - alueelta 1064 nm (NdYV) ja varsinainen vihreä taajuudeltaan tuplattu 532 nm.

Lasersuojalasit ovat selektiivisiä aurinkolaseja, jotka vaimentavat tiettyjä aallonpittuuksia muita voimakkaammin. Perussuojaksi joutuisit käytännössä suodattamaan pois kaikki punaisen valon ja osan vihreästäkin. Noilla spekseillä varustetuista laseista ei olisi hyötyä, jos joku suuntaisi silmiäsi kohti esimerkiksi keltaisen (oranssin) laserin

http://www.dragonlasers.com/catalog/Ora ... c-267.html

tai 60 mW sinisen laserin (blueray - asemissa)

http://www.wickedlasers.com/lasers/SONA ... 73-24.html

Mitä enemmän aallonpituuksia suojalasit blokkavat sitä vähemmän näet niiden läpi. Ohje aurinkolasien käytöstä ei ole vitsi, sillä jos aurinkolasien linssi blokkaa esimerkiksi kolme neljäsosaa silmiisi osuvasta valosta niin niiden läpi kulkevan lasersäteen teho putoaa myös neljäsosaan alkuperäisestä.

Kim Fallström kfa+news@iki.fi

Vanha jäärä
Seuraa 
Viestejä1567
Liittynyt12.4.2005

Täällä laserturvallisuuden perusteita.

Ei kannattaisi mennä sohimaan ketään silmiin heikollakaan laserilla. Vielä tyhmempää on sohia jonkin ajoneuvon kuljettajaa laserilla, koska hän voi todella häikäistyä, vaikka mitään silmävaurioita ei tulisikaan. Onko sohija sitten valmis korvaamaan aiheuttamansa vahingot, epäilen vain?

Lisäksi jos lasersohimisesta tulee muoti, niin joku voi todellakin kyllästyä tilanteeseen sekä hankkia vähän jämerämmän (≥ 500 mW) IR-laserin ja sohia takaisin. Silloin voi tehdä ihan oikeasti silmissä kipeää. Mutta todistapas tapahtuma jälkikäteen millään tavalla.

Vanha jäärä

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat