Seuraa 
Viestejä5161
Liittynyt1.7.2007

Niin monikos on miettinyt että talvella ja keväällä ostetut kotimaiset vihannekset ovat huomattavasti ilmastoa rasittavampia kuin ulkomailta tuodut? Paljon lämmitetään turhaan isoja halleja että ihmiset saavat kotimaista vihannesta. Miksi edes tällaista tuhlausta edes sallitaan? Kuitenkin tuo ilmaston tila on kovasti kasvisten syöjien mielessä tai ainakin tekosyynä pidetään että on ympäristöystävällistä. Jos lihaa ei oteta huomioon niin näin ei ole kuten yllä jo perustelin. Kesäisin asia on eri kun tuo outo valoilmiö hoitaa lämmityksen ja valaistuksen.

Olemmeko tekopyhiä koska suosimme kotimaista ilmaston nimissä?

toisen polven pilkkuvirhe

Kommentit (9)

sinnipirtti

Olemmeko tekopyhiä koska suosimme kotimaista ilmaston nimissä?jaa...
itse luulin että suosimme kotimaista
työpaikkojen takia...

Sen jälkeen kun väki muutti maalta ja vain pieni kepu(li)joukko jäi sinne tukirahoilla, ei maatalous ole ollut terveellä pohjalla. Kuin jotkut veetun inkkarit pyörittämässä kasinoitaan erämaassa ja kuppaamassa avustusrahaa.
Siis on parempi kun tuotetaan poroja, sieniä, marjoja ja muumeja koko maassa ja ruoka ulkomailta. Kepulit voivat leikkiä yhä tuottavansa jotain ja EU maksavansa heille.

Miten olisi muumipaisti joulupukin pajalla Concordella tuodulle porukalle?

Vanha jäärä
Seuraa 
Viestejä1567
Liittynyt12.4.2005
tietää

Siis on parempi kun tuotetaan poroja, sieniä, marjoja ja muumeja koko maassa ja ruoka ulkomailta.

Mutta oletko miettinyt asiaa aivan loppuun saakka? Suomen tuotantorakenne on muutaman viime vuosikymmenen aikana globalisaation myötä supistunut varsin yksipuoliseksi: tuotamme pääasiassa vain investointitavaroita ja pääosa niistäkin on varsin kalliita. Mikäli taloudellinen taantuma tai lama kestää pitkään, meitä loppuvat rahat ulkomailta tuontiin, kun kukaan ei välttämättä tarvitse meidän tuottamiamme hyödykkeitä tai palveluita.

Minä pahoin pelkään, että ensi syksy ja talvi antavat esimakua tilanteesta, jossa vientimme edelleen laskee ja se mukana työllisyys edelleen heikkenee. Millä silloin maksamme välttämättömän tuontimme? Toivon olevani tässä asiassa väärässä, mutta pahalta näyttää.

Tietysti voimme ottaa velkaa, kuten nytkin teemme, mutta rajansa silläkin. Ei persaukiselle valtiolle kukaan lainaa, ei ainakaan hyvillä ehdoilla.

Tietyntasoinen omavaraisuus on kuin vakuutus, maksetaan siltä varalta, ettei tiedetä, mitä voi sattua.

Vanha jäärä

Me olemme nyt EU:ssa. Se tuo vakautta jota me kaipasimmekkin palkintona liittoutumisesta. Me saamme tukea muilta tuon perusteella ja suuremman liittouman vakaampi asema tukee jo itsessään. Maatalouden erityistukialueet esimerkkinä. Se mikä islannille kävi, sen touhutessa liittouman ulkopuolella, kertoo millaista se olisi suomessakin.

Kriisit eivät nykyisin vaadi vuosien omavaraisuutta ja se on yhdyskuntarakenteenkin huomioiden utopiaa. Täällä ei ole maatöihin kuin harvasta ja hekin vain konevoimin. Me tarvitsemme moniosaamista, mutta ei kovaan hintaan.

Muiden syrjäseutujen tapaan saisimme tuloja matkailusta, näiden harvojen teollisuuskeskittymien ulkopuolella. Tämä meidän teollisuustuotanto on maailman mittakaavassa vain nappikauppaa.

Vanha jäärä
Seuraa 
Viestejä1567
Liittynyt12.4.2005
tietää
Tämä meidän teollisuustuotanto on maailman mittakaavassa vain nappikauppaa.

Mutta tällä nappikaupalla meidän on tuontimme maksettava, vai tiedätkö sinä jotakin muuta osapuolta, joka sen meidän puolestamme tekisi?

Vanha jäärä

Kun tulot vähenevät tarkentuu sen käyttö. Aiemmin viittaukseni muumeihin kuvasi tätä ironisesti. Tiukkoina aikoina tingitään huveista ensin ja hyvien aikojen palatessa se kiihtyy entistä kiivaammin esille. Eri alojen suhdanteet vaihtelevat eri rytmissä.
Maailmalla ei ole tapahtunut mitään, globalisaatiota lukuunottamatta mikä uhkaa pysyvästi perustuotantoamme.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
Liittynyt1.7.2007

Vaikka aloitus olikin jossain suhteessa provo niin se ei tarkoita sitä että maatalous pitäisi ajaa alas. Pitäisi vain lopettaa turha energian ja rahan tuhlaaminen kasvihuoneissa kylmänä kautena. On energia tehokkaampaa tuoda kylmänä kautena muualta.

toisen polven pilkkuvirhe

Täälläkin voi kasvattaa talvella erikoistuotantona uusia lajikkeita ja muuten kaukaa tuotavia erikoisuuksia. Mitään bulkkia ei kannata tuottaa, eikä siihen monasti sorrutakaan.

Tuontikin on joskus hassua kun rahtijumbo on täynnä ruukkusalaattia matkalla espanjasta suomeen.

Vanha jäärä
Seuraa 
Viestejä1567
Liittynyt12.4.2005
sinnipirtti
Vaikka aloitus olikin jossain suhteessa provo niin se ei tarkoita sitä että maatalous pitäisi ajaa alas. Pitäisi vain lopettaa turha energian ja rahan tuhlaaminen kasvihuoneissa kylmänä kautena. On energia tehokkaampaa tuoda kylmänä kautena muualta.

Tässä asiassa meillä olisi muutakin mietittävää: onko meidän tarpeellista saada vihanneksia tai hedelmiä Uudesta Seelannista tai edes lähempää; miksi meidän pitää yleensäkään saada tuoreita vihanneksia talvella; onko meidän tarpeellista harrastaa talviurheilua tai -liikuntaa kesällä tai kesäurheilua tai -liikuntaa talvella; pitääkö maanteillä olla talvella täysi kesäkeli jne?

Nykyinen elämäntapamme kokonaisuudessaan pohjautuu halvan energian runsaaseen tuhlailuun, mihin tulee varmaan joskus radikaali muutos. Minä en sitä välttämättä näe, mutta muutama jälkipolvi näkee sen varmasti.

Vanha jäärä

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat