Seuraa 
Viestejä45973

Mie kattelin KELA:n sivuilta, että ne mokomat korvais palvelusvelvolliselle vaikka mitä. Mun mielestä on uskomatonta, että valtio maksaa ilmeisesti myös TV-maksun! En ole koskaan pitänyt sitä normaalin elämän edellytyksenä, mutta kai se sitten on. Onhan se TV varmaan hommattava, kun valtio kerran tarjoaa oikeuden katsella sitä.

author="<a href="http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/300508093821PV?OpenDocument">http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/300508093821PV?OpenDocument</a>" kirjoitti:
Tällaisia omaisen [kai tämä tarkoittaa myös palvelusvelvollista?] jokapäiväiseen toimeentuloon kuuluvia menoja ovat esimerkiksi

*ravinto
*puhtaus
*vaatetus
*vähäiset terveydenhoitomenot, kuten terveyskeskusmaksut ja käsikauppalääkkeet
*lehti-, puhelin-, kännykkä- ja televisiomaksut
*vakuutusmaksut
*kohtuulliset työmatkakustannukset, jotka ovat enintään 500 euroa vuodessa sekä
*virkistys- ja harrastusmenot.
Mitäköhän nämä käytännössä sisältävät? KELA:ssahan virkailijat eivät valtavammin käy neuvomaan, mitä tukia olisi mahdollista saada. Joten olisi mielenkiintoista kuulla, jos joku olisi jo saanut selville, että mitä nuo yllä mainitut kategoriat käytännössä sisältävät. Spekulointia ja käytännön kokemuksia.

Maksaako valtio shampooni? Saanko todella rahaa vaatteiden ostoon? Voinko ostaa kaupasta Spirulinaa valtion piikkiin? Voinko aloittaa Hesarin tilauksen ilmaiseksi? Maksaako valtio todella kännykkälaskuni, ja ovatko kytkyliittymät sallittuja? Korvaako KELA nappikseni, jos harrastan futista? Entä tarjoaako valtio minulle elokuvateatterinäytöksiä? Miten usein? Teoriassahan myös vaimo kuuluu sotilasavustuksen piiriin; maksaako valtio myös hänen nappiksensa ja leffateatterilippunsa?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

Ei.

Tuo luettelo liittyy varusmiehen elatuksesta riippuvaisten (käytännössä työkyvytön vaimo ja lapset) saamaan sotilasavustukseen.

Varusmiehelle itselleen voidaan maksaa palvelusajan vuokra ja sähkölasku, mikäli asuu itekseen, sekä maksuunlankeavien lainojen korot. Ei muuta.

Vierailija

Esmes mä sain aikoinani puolet sotilasavustuksesta, koska sen aikanen avokki oli osa-aikatöissä. Tuo oli silloin muistaakseni 500 mk/kk.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

OK. No mitä nuo kategoriat käytännössä tarkoittavat? Esim. virkistys- ja harrastusmenot? Entä muut?

Erkkimon
OK. No mitä nuo kategoriat käytännössä tarkoittavat? Esim. virkistys- ja harrastusmenot? Entä muut?
Ihan itse saa päättää mihin rahan käyttää. Mainospuhetta noi on. Taulukon mukaan korvaukset myönnetään, vaikka miten kalliita harrastuksia ois.

aes
Seuraa 
Viestejä173

Sama asia kuin toimeentulotuessa. Luetellaan pitkä lista asioita, jotka "sisältyvät toimeentulotuen perusosaan" joka tarkoittaa pelkästään sitä, että niihin ei AINAKAAN myönnetä enää lanttiakaan lisää. Ja perusosa määräytyy taulukon perusteella.

Juu, aivan. Pari kelavirkailijaa oli ihan pihalla, mutta sitten kolmas osasi jo kertoa asiasta jotain. Eli omainen saa sen suunnilleen 500 euroa kuussa joka tapauksessa, ja sillä pitäis kattaa em. jutut. Tämä siltä varalta, että joku muukin ihmettelee samaa ja päätyy vaikka Kääklen kautta lukemaan tätä foorumia.

Sitten tulojen ja sotilasavustuksen suhteesta. Jokainen tienaamani euro vähennetään sotilasavustuksestani, kunnes sitä ei enää voida vähentää. Aivan perseestä. Suomessa ei tueta ahkeruutta, jonka sain todeta jo lukiossa öisin töitä tehdessäni.

Onko Suomessa minkäänlaista mahdollisuutta tehdä fyrkkaa palveluksen aikana? Olisivatko esim. yritystulot tai palkkiot ratkaisu? Voiko saada jotain erityistyölupaa tai jotain?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat