Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tuntuu vahvasti siltä, että Bob Geldofin jälkeen ns. julkkikset ovat hyvin vähän tehneet julkista - tai edes epäjulkista duunia - maailman köyhyyden poistamiseksi.
Vaikka Bob Geldof on itse rikas mies, niin hänen tekonsa ovat merkittäviä ja aikaansaanokset rohkaisevia.
Ketkä mielestänne ovat esimerkkejä julkkiksista, jotka ovat
aikaansaanneet jotain merkittävää maailman köyhyyden poistossa viime aikoina, vai onko apu pelkästäänvain "ruohonjuuritason "ihmisten varassa?
Jokainen voi tietysi tehdä osansa, mutta suuret aloitteet
tuottavat paremman lopputuloksen.
Elävätkö taiteilaijat vain itsellen ?

Sivut

Kommentit (49)

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008
Javert
Hyvä, että autetaan. Auttamisen kuitenkin tulisi tapahtua kaikessa hiljaisuudessa, silloin se tulee suoraan sydämestä.

Sama kai se autetaanko rumpujen ja symbaalien soidessa, kuhan autetaan. Tuskin ne avun tarvitsijat ja saajat paskaakaan välittäjät jos auttaja vaikka paistatteleekin julkisuudessa. Apuhan on kuitenkin tärkein, eikä se miten sitä annetaan. Jalointahan tietenkin olisi auttaa hiljaisuudessa. Ja nöyrintä.

Hämmentää.

Oprah esimerkiksi on siirtynyt taikinakulhon nuolemisesta hyväntekeväisyyspisteiden nuolemiseen yleisöltä. Joka jaksossa annetaan jollekin "vähäosaiselle" jotain, yleensä koko yleisö saa pikkulahjan. Kirjan, kasvovoidetta tai auton.

Minähän en siis tietenkään Oprahia katso, mutta yhdessä jaksossa huvitti, kun rahapulassa oleva naikkonen pääsi kokeilemaan Cash Grabia (kopperossa lentelee seteleitä ja niitä saa tietyn ajan kerätä).

Jenkkityyliin nainen oli onnesta soikeana ja saikin kerättyä ilmeisesti jonkinlaisen potin. Ajan loputtua naista piti muutaman kerran pyytää tulemaan kopista ulos, ennen kuin hän lopetti seteleiden keräämisen.

Aviomiestä pyydettiin myös kameran eteen, kun naista haastateltiin. Miespä ei tullutkaan vaimonsa rinnalle, vaan lampsi suoraan koppiin keräämään lattialle jääneitä seteleitä.

En tiedä Oprah show'n käytäntöä, mutta tilanne näytti siltä, ettei kukaan vaan kehdannut kieltää miestä keräämästä loppuja rahoja. Ehkäpä Oprah ei enää tässä vaiheessa niitä muutamia seteleitä tarvitse muutenkaan.

Vatkain
Sama kai se autetaanko rumpujen ja symbaalien soidessa, kuhan autetaan.Jaa, auttajaa sitten ylistetään ja glorifioidaan sen tähden, että sattuu vain olemaan rahaa, jota jakaa. Huomio kääntyy avuntarvitsijoista auttajiin, jotka näkyvällä ja kuuluvalla auttamisella pönkittävät vain omaa statustaan.

Eiköhän olisi vain niin, että jos Bill Gatesin kaltaiset osakemiljardöörit kuppaisivat vähemmän köyhiltä rahaa, niin ei tarvittaisi niin paljon avustuksiakaan?

Viinankylväjä
Seuraa 
Viestejä476
Liittynyt15.1.2009

Auttajien kannattaisi tarkkaan miettiä, miten rahat sijoitetaan.

Miksi yli puolet maailman köyhistä asuu Saharan eteläpuolisessa Afrikassa?

Sambialainen nuoren polven taloustieteilijä Dambisa Moyo tarjoaa kaikkiin kysymyksiin vastauksen teoksessaan Dead Aid, jonka nimi on väännelmä kehitysapukonsertti Live Aidista ja tarkoittaa kirjaimellisesti kuolinapua.

Siksi, että kehitysapu on turmellut alueen talouskasvun.

http://www.aamulehti.fi/sunnuntai/teema/asiat_paajutut/9051020.shtml

Cubemon
Minähän en siis tietenkään Oprahia katso, mutta yhdessä jaksossa huvitti, kun rahapulassa oleva naikkonen pääsi kokeilemaan Cash Grabia (kopperossa lentelee seteleitä ja niitä saa tietyn ajan kerätä).

Jenkkityyliin nainen oli onnesta soikeana ja saikin kerättyä ilmeisesti jonkinlaisen potin. Ajan loputtua naista piti muutaman kerran pyytää tulemaan kopista ulos, ennen kuin hän lopetti seteleiden keräämisen.
Joo, rahasta tehdään tuossa jumalaa köyhää alentavalla tavalla tyyliin "kahmi sitä niin paljon kuin pystyt", kansa katsoo..

Eikös tämä yhdysvaltalaisten rikkaiden hyväntekeväisyys liity jotenkin verohelpotuksiin, vai onko minulla aivan väärää tietoa?

agent082
Eikös tämä yhdysvaltalaisten rikkaiden hyväntekeväisyys liity jotenkin verohelpotuksiinItsekin haluaisin tietää. Ymmärtääkseni USA:kin joissakin osavaltioissa on sosiaalihuolto, pääosin köyhät ihmiset elävät siellä rikkaiden ja seurakuntien almujen varassa.

Väkiluku tuplaantuu apua saavissa maissa 20 vuodessa, niin myös ongelmat. Ainoa apu mitä afrikkaan kannattaa lähettää on kortsut ja ehkäisypillerit. Lisäksi pitäisi rakentaa porakaivoja riittävästi, että tulevat omillaan toimeen. Miksiköhän eurooppalaiset yritykset eivät hyödynnä afrikan halpaa työvoimaa (afrikassa)

Javert
Huomio kääntyy avuntarvitsijoista auttajiin, jotka näkyvällä ja kuuluvalla auttamisella pönkittävät vain omaa statustaan.Kun on maailman rikkain, joku voisi ihmetellä miksi se ei anna mitään hyväntekeväisyyteen, kun sitten antaa, se onkin vain statuksen kohottamista.
Mikään ei ole hyvä, pyri itse samaan jos pystyt.

Syntyvyyttä voisi säännöstellä sillä, ettei ruoka- ja muuta apua anneta tulevaisuudessa kuin niille, joille riittää 2 kersaa, nyt niitä tehdään parikymmentä.
Myös sterilisaatioon suostumisesta voisi palkita jotenkin.
Ongelmat ei poistu syntyvyyttä lisäävällä ruoka-avulla.

fenomenologi
Kun on maailman rikkain, joku voisi ihmetellä miksi se ei anna mitään hyväntekeväisyyteen,Siinäpähän ihmetelkööt.

Mikään ei ole hyvä, pyri itse samaan jos pystyt.Minä pyrin siihen, että mitään hyväntekeväisyyksiä ei enää tarvita.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat