Seuraa 
Viestejä13176

Luen kirjaa sisällisodan oikeuksista ja teloituksita.

Miksei peruskoulussa opetettu että pitkin 1900-luvun alkua tapettiin suomessa politiikkoja ja jopa pakettipommeja lähtivät herroille.

1900-luvun terrori levis suomeenkin ja se huipentui sisällisotaan.

Kirja on:

Marko Tikka

Kenttäoikeudet

Välitömät rankaisutoimet Suomen sisällisodassa 1918.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

Minä taas luen Tuulikki Pekkalaisen ja Seppo Rustaniuksen kirjaa "Punavankileirit 1918 - Suomalainen murhenäytelmä". Karua kertomaa.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176

No niin, nyt selvisi tuo kirja onkin joku tutkimus ja se on valmistunut 2004. Eli näitäkin asioita on nyt vasta 2000-luvulla ruvettu tutkimaan.

Kysymys siis 1900-luvun terrorista mikä oli yleistä Euroopassa ja levisi jossain määriin suomeen.

Ihmisiä tapettiin sen takia koska omisti aseen. Hyvät että ihmisillä nykyääkin on aseita, että ei pääse ihmiset tappamaan toisiaan säännöllisesti ja runsaasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
tiäremiäs

Ihmisiä tapettiin sen takia koska omisti aseen. Hyvät että ihmisillä nykyääkin on aseita, että ei pääse ihmiset tappamaan toisiaan säännöllisesti ja runsaasti.Ihailen logiikkaasi.

Vierailija

Luin juuri SK:sta jutun, jossa Edward Gyllingin pojanpoika kertoi isoisänsä tavoittaista liittää Suomi Neuvostoliittoon. Suunnitelma epäonnistui, kuten ehkä on useilla tiedossa, ja Gylling sai Stalinilta asiallisen palautteen.

sigfrid
Luin juuri SK:sta jutun, jossa Edward Gyllingin pojanpoika kertoi isoisänsä tavoittaista liittää Suomi Neuvostoliittoon. Suunnitelma epäonnistui, kuten ehkä on useilla tiedossa, ja Gylling sai Stalinilta asiallisen palautteen.NL:ssa Gyllingia syytettiin tavoitteesta liittää Karjala Suomeen. Tosin sitä mahdollisuutta toisaalta tarjottiinkin vain vähän myöhemmin Kuusisen hallituksen muodossa joka oli kyllä pulkkä sivujuonne siltä varalta, että jos Suomen puolustus todella romahtaa.

tiäremiäs

Kysymys siis 1900-luvun terrorista mikä oli yleistä Euroopassa ja levisi jossain määriin suomeen.

Niin levisi. Espanjan tunnetusti verisessä ja raa'assa sisällissodassa tapettiin noin 1,5% kansasta kolmessa vuodessa. Suomessa samaan riitti kolme kuukautta. Ehkä tuossa tarkoitetaan "ajallisesti jossain määrin"?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat