Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

.
Malliesimerkiksi käy vaikkapa tämä:

author="<a href="http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1714205">iltasanomat.fi</a>" kirjoitti:

Saksalaiset raivoissaan: ministeri ajatutti virkamersun Espanjaan lomamatkalleen

[size=50:2d3g3dtf]Ulla Schmidt ajatutti panssaroidun virkamersunsa
loma-autoksi Espanjaan. Asia selvisi, kun auto
varastettiin.
Kuva: AP[/size:2d3g3dtf]

Talouslaman painamassa Saksassa viestimet ryöpyttävät ministeriä, joka otti virka-auton kuljettajineen mukaan lomamatkalle Espanjaan. Teko paljastui, kun 90 000 euron arvoinen panssaroitu Mercedes varastettiin.

Terveysministeri Ulla Schmidt lensi itse lomalle Costa Blancaan, mutta kuljettaja ajoi perästä virka-auton ministerin käyttöön. Selvitystä 5 000 kilometrin loma-autoilusta vaatii Veronmaksajien liiton lisäksi parlamentin valtiovarainvaliokunta.

Sosiaalidemokraattisen ministerin tiedottaja on selitellyt virka-auton käyttöä sillä, että ministerillä oli useita virallisia tehtäviä lomamatkallaan kuten tapaamisia Espanjassa asuvien saksalaiseläkeläisten kanssa. Sunnuntai-iltana ministeriö joutui myöntämään, että ministeri käytteli virka-autoa myös yksityiseen matkailuun Luoteis-Espanjassa.
[size=50:2d3g3dtf]STT-Reuters-AFP-IS[/size:2d3g3dtf]
Tässä siis vain yksi esimerkkitapaus. Miten joku voi kuvitella, ettei tuollaisen asian perään kyseltäisi? Eivätkö ihmiset todella ymmärrä mitä ne tekevät? Tuleeko tuollainen vauhtisokeus kun ihminen saa valtaa?

Ja tuollaiset ihmiset hoitavat tai "hoitavat" meidän yhteisiä asioita!

Sivut

Kommentit (76)

Lausahdukseen vallan turmelevasta vaikutuksesta on selvästi kiteytynyt kokemusperäistä viisautta.

Sama juttu muuten muissakin vanhoissa sanonnoissa. Miettikääpä vain miten tarkasti kohdalleen sattuvat:

"Sen lauluja laulat kenen leipää syöt."
"Ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella."

Phony kirjoitti:

Tässä siis vain yksi esimerkkitapaus. Miten joku voi kuvitella, ettei tuollaisen asian perään kyseltäisi?

Ei tuo kyllä erityisen tahdikas teko ole poliitikon tekemänä. Vaikea kuvitella, minkälaiset tekijät olivat ilmeisen kömmähdyksen taustalla. Arvon ministerillä on varmasti seliteltävää ja epäluottamuslause parlamentin ja kansan taholta on luonnollisestikin itsestäänselvyys.

Phony
Tässä siis vain yksi esimerkkitapaus. Miten joku voi kuvitella, ettei tuollaisen asian perään kyseltäisi? Eivätkö ihmiset todella ymmärrä mitä ne tekevät? Tuleeko tuollainen vauhtisokeus kun ihminen saa valtaa?Joo, olisi pitänyt tuottaa vartija auton mukana. Joskus vähän lipsuu.

Phony
Ja tuollaiset ihmiset hoitavat tai "hoitavat" meidän yhteisiä asioita!Näillä tapauksilla ei ole mitään merkitystä. Oikeastaan vauhkoontuminen näistä tapauksista vain osoittaa sen kuinka surkeassa tilassa suhteellisuudentaju ja järjenkäyttö on. Ketään ei sen sijaan kiinnosta eturyhmien saamat tulonsiirrot, jotka nousevat miljooniin tai miljardeihin.

Onko tuo nyt isokaan teko. Saksasta ajanee Espanjaan nopeammin kuin Hgistä Inariin. Täti maksoi matkansa itse ja vuokrasi auton omia ajoja varten ja ajeli virka-autolla saksalaisten immigranttien tykö neuvotteluun jotta olisi esiintynyt valtionaisena.

Monta kertaa pahempiahan nuo Englannin sekoilut ovat jossa remontoidaan omia asuntoja jne.

JW
Phony
Ja tuollaiset ihmiset hoitavat tai "hoitavat" meidän yhteisiä asioita!

Näillä tapauksilla ei ole mitään merkitystä. Oikeastaan vauhkoontuminen näistä tapauksista vain osoittaa sen kuinka surkeassa tilassa suhteellisuudentaju ja järjenkäyttö on. Ketään ei sen sijaan kiinnosta eturyhmien saamat tulonsiirrot, jotka nousevat miljooniin tai miljardeihin.Sinun mielestäsikö puhuminen jostakin rikkeestä = mikään muu ei kiinnosta? Outoa logiikkaa?

Täälläkin käytiin kipakkaa keskustelua joku aika sittenoptioiden jakamisesta valtionyrityksessä ja paljon muuta on. Toihan on vaan yks esimerkki siitä miten joillakin kosahtaa valta hattuun.
Jotkut ihmiset tulee aika äkkiä sokeiksi niin menneisyydelleen kuin sille että virkapaikka ei ole oman edun ajamista varten, jne.
Se on kuitenkin aika yleisinhimillistä. Ja.. niinollen tarvitaan lakeja ja valvontaa että moista pidetään kurissa.

"Tilaisuus tekee varkaan".

Phony

Tässä siis vain yksi esimerkkitapaus. Miten joku voi kuvitella, ettei tuollaisen asian perään kyseltäisi? Eivätkö ihmiset todella ymmärrä mitä ne tekevät? Tuleeko tuollainen vauhtisokeus kun ihminen saa valtaa?

Ja tuollaiset ihmiset hoitavat tai "hoitavat" meidän yhteisiä asioita!
Nämä ihmiset ajattelevat yhteisöä firmana, jota edustavat ja jota he voivat hyödyntää etuisuuksien kautta niin pitkälle kuin mahdollista.

Kysymys ei ole kuitenkaan yksiselitteisestä itsekkyydestä tai ahneudesta; tuolla tasolla tiedetään, että rahaa on ja rakenteiden ylätasoilla sitä riittää - tuottavan kierron taantuma ja lamakin säilyttävät kyllä reaaliomaisuuden, vaikka keskiluokka ja sosiaalisesti sen alapuolella olevat massat saadaan uskomaan, että nyt on kaikkien kiristettävä vyötä, että selviydytään. Sosiaaliturvaa olisi leikattava, vähintään, sanotaan ensimmäiseksi.

Raha kun kiertyy tuottavassa kierrossa pääomalta alaspäin ja siitä voiton kautta ylös, joka tuottaa uutta valuakseen taas alas. Nyt alas ei tule samalla lailla kuin normaalissa kierrossa.

Tuollainen Phonyn antaman esimerkin kaltainen ei menisi hallinnon portaissa läpi, ellei se olisi perussysteeminä vallitseva; vain räikeimmät ylilyönnit sitten huomataan.

Tuo ei ole yksittäistapaus, vika on vallan rakenteessa.

Pubilta taas hyvä tiivistys!
Naurisvarkaista pidetään paljon isompaa haloota kuin kuormasta syövästä eliitistä. Huomioita käännetään sinne missä on huonoin puolustuskyky ja vähiten mistä ottaa.

Pohjimmiltaan kyse on inhimillisydestä ihmisten rakentamassa systeemissä. Sen nurjista puolista.

Aika-ajoin, sitten kun valtaosa alkaa jäädä alakynteen voi ilmaantua vakavasti otettavaa kapinaa ja oikeutta jaetaan hetken paremmin kunnes kohta jälleen jahdataan pelkkiä naurisvarkaita.

Tosin.. Netti voi olla mullistaja? Ainakin muuttaa asetelmia johonkin uuteen sorttiin kun epäkohdista ja moraalittomudesta voidaan puhua reaaliajassa isossa mittakaavassa.
Kaksnaamaisuus paljastuu helpommin kun ei ole mahdollisuutta salailla asioita niinkuin ennen.

Nettihän on kuin pienten patojen korvat kaikkialla..

Kaikista eniten salailevat eivät puhu netissä, vastustavat tätä, yrittävät sätkiä tutkainta vastaan mutta laiha saldo heille on kuin jänöjussilla, jolla on pää pensaassa.
Netti mahdollistaa jonniinlaisen anarkian. [size=50:3cmr4x34](Tuossa ei sitten lue että netti on synonyymi täydelliselle!)[/size:3cmr4x34] Ongelmat on pysyviä, ne vain muuttaa muotoaan ja valta, se vaihtaa omistaja/hallitsijaansa aina.

planetisti
Seuraa 
Viestejä463
Liittynyt22.9.2008

Kyllä, on ilo pohdiskella Pubin vastausta. Vallan rakenteen ongelmien analysointi on mielenkiintoista. Ja tosiaan netti on seuraava vallankumous, joka on jo käynnissä. Sen avulla myös vallan rakenteet saadaan läpinäkyvimmiksi ja epäkohdat paljastuvat yhä enemmän.

Nettisivujen parantelu maksoi lähes 10.000 euroa

Aamulehden tietojen mukaan Anna Tapion koulun nettisivujen uudistuksesta vastasi vuonna 2007 kansanedustaja Marja Tiuran (kok) silloinen maakunta-avustaja Berit Virtanen-Thewlis.

Tapaus on mielenkiintoinen, koska Tiura on Anna Tapion koulun säätiön hallituksen varapuheenjohtaja.
Aamulehden tietojen mukaan pelkästä Anna Tapion nettisivujen ulkoasusta maksettiin tiettävästi tuhansia euroja. Useiden asiantuntijoiden mukaan markkinahinta uudistuksesta olisi ollut 300-400 euroa. Aamulehden tietojen mukaan hankintaa ei kilpailutettu.

Aamulehden tavoittama Tiura kiistää hyötyneensä tapauksesta millään tavalla.

- En ole ajanut mitään omaa etuani, enkä katso sitä myöskään saaneeni suoraan tai välillisesti, Tiura sanoo Aamulehdelle.

Tiedot tilauksesta vahvistaa säätiön entinen puheenjohtaja Martti Huhtamäki.

Hänen mukaansa nettisivujen uudistusta ehdottivat Marja Tiura ja rehtori Elisa Torvinen.

Tiura ehdotti avustajaa
Muutos liittyi koulun markkinoinnin kokonaisuudistukseen, jossa yksi muutosten kohteista oli nettisivusto.

Anna Tapion rehtori Elisa Torvinen kertoo, että Berit Virtanen-Thewliksen nimi tuli säätiön hallituksessa esiin nimenomaan Marja Tiuralta.

- Kun asiasta on keskustelu hallituksessa, olen tuonut aikanaan esille, että Pälkäneellä asuva Virtanen-Thewlis voisi olla yksi vaihtoehto, Marja Tiura myönsi sunnuntai-iltana Aamulehdelle.

Aamulehti ei tavoittanut sunnuntaina Berit Virtanen-Thewlistä kommentoimaan tapausta. Koulun talouspäällikkö Kirsi Huotari vahvistaa, että ensimmäinen lasku nettiuudistuksesta oli tuhansia euroja ja lopulliset kustannukset jäivät alle 10 000 euron.

Pian laskun saavuttua Huhtamäki pyysi tilanteen selvitysmieheksi koulun atk-suunnittelijan Timo Ojalan. Samalla selvisi, että koulun sivujen päivityksestä olisi vastannut uudessa mallissa täysin ulkopuolinen yritys.

Martti Huhtamäelle paljastui myös, että Berit Virtanen-Thewlis oli Tiuran maakunta-avustaja.

- Koin loukkauksena, ettei hän (Tiura) kertonut tarjoamansa tekijän olevan hänen vaaliorganisaatiossaan, Huhtamäki muistaa.

Marja Tiura sanoo, että kaikki Anna Tapion koulun laskut ja sopimukset ovat julkisia.

- Olen tehnyt hallitukselle tuolloin tiettäväksi, että hänen (Virtanen-Thewlis) toimistonsa on hoitanut minun kalenteriani. Hallitus teki päätöksen yksimielisesti.

Hän korostaa myös, että Anna Tapion koulun ja Berit Virtanen-Thewliksen väliset sopimukset on neuvotellut koulun rehtori ja säätiön hallituksen puheenjohtaja.

Huhtamäen mukaan riitaa seuranneessa säätiön hallituksen kokouksessa Tiura, ja osa muista jäsenistä halusi erottaa kiistan selvitysmiehenä olleen Timo Ojalan. Erottaminen ei kuitenkaan toteutunut.
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa ... ttu/150722

Kansanedustaja Marja Tiura (kok) on jättänyt Valtiontalouden tarkastusvirastolle selvityspyynnön Anna Tapion koulun taloudenpidosta.

Tiura pyytää selvittämään, onko julkista rahaa saavan koulun taloutta hoidettu lakia noudattaen.

Koulu nousi julkisuuteen, kun selvisi että se otti Nova Kiinteistökehitykseltä 21 000 euron edestä pesukoneita.

VTV vahvistaa, että selvityspyyntö on jätetty tänään maanantaina.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009072 ... 9_uu.shtml

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008
Mirepoix
Onko tuo nyt isokaan teko. Saksasta ajanee Espanjaan nopeammin kuin Hgistä Inariin. Täti maksoi matkansa itse ja vuokrasi auton omia ajoja varten ja ajeli virka-autolla saksalaisten immigranttien tykö neuvotteluun jotta olisi esiintynyt valtionaisena.Phony & Iltis
Terveysministeri Ulla Schmidt lensi itse lomalle Costa Blancaan, mutta kuljettaja ajoi perästä virka-auton ministerin käyttöön. Selvitystä 5 000 kilometrin loma-autoilusta vaatii Veronmaksajien liiton lisäksi parlamentin valtiovarainvaliokunta.

Hämmentää.

Vatkain
Mirepoix
Onko tuo nyt isokaan teko. Saksasta ajanee Espanjaan nopeammin kuin Hgistä Inariin. Täti maksoi matkansa itse ja vuokrasi auton omia ajoja varten ja ajeli virka-autolla saksalaisten immigranttien tykö neuvotteluun jotta olisi esiintynyt valtionaisena.Phony & Iltis
Terveysministeri Ulla Schmidt lensi itse lomalle Costa Blancaan, mutta kuljettaja ajoi perästä virka-auton ministerin käyttöön. Selvitystä 5 000 kilometrin loma-autoilusta vaatii Veronmaksajien liiton lisäksi parlamentin valtiovarainvaliokunta.Tuo lienee toimittajan keksintöä. Bonnista on Alicanteen 1500 km, eihän se takaisin ole tullut, auto kun vietiin. Nopeudesta: jos ajat Suomessa Saksa/Ranska/Espanja autostradojen vauhtia, sinulta viedään pois auto ihan poliisin toimesta. Saksassa ministereillä on koko ajan oma autonkuljettaja käytössä, joten Schmidtin rikokseksi jää se osa mikä on yksityiskäyttöä.

Pubi
Raha kun kiertyy tuottavassa kierrossa pääomalta alaspäin ja siitä voiton kautta ylös, joka tuottaa uutta valuakseen taas alas. Nyt alas ei tule samalla lailla kuin normaalissa kierrossa.

Niin siis valtion veropolitiikka saattaa vaikuttaa noin, mutta ei nyt sen sisäinen korruptio sentäs.

Pubi
Tuo ei ole yksittäistapaus, vika on vallan rakenteessa.

Vallan rakenteessa? Ottaen huomioon että valtasuhteita ei voi olla olematta olemassa, kyse on lähinnä niiden kontrolloinnista. Naiivia olisi kritisoida valtaa sinällään.

Kontrollista on esimerkki ketjun aloittajan aihe. Siinä opposoitio kritisoi ministeriä tuhlauksesta. Kyse on vain hyvin vaatimattomasta asiasta kustannuksiltaan, verrattuna vaikka Kehittyvien Maakuntien Suomi -touhuihin. Jotenkin tuntuu että suhteellisuudentaju näissä katoaa nopeasti.

Esim:

fenomenologi
Useiden asiantuntijoiden mukaan markkinahinta uudistuksesta olisi ollut 300-400 euroa.

No jo on asiantuntijat. Että "useiden asiantuntijoiden" mukaan 300 euroa on kokonaan uusien sivujen designin markkinahinta.
http://web.archive.org/web/200602020302 ... atapio.fi/

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008
Mirepoix
Vatkain
Mirepoix
Onko tuo nyt isokaan teko. Saksasta ajanee Espanjaan nopeammin kuin Hgistä Inariin. Täti maksoi matkansa itse ja vuokrasi auton omia ajoja varten ja ajeli virka-autolla saksalaisten immigranttien tykö neuvotteluun jotta olisi esiintynyt valtionaisena.Phony & Iltis
Terveysministeri Ulla Schmidt lensi itse lomalle Costa Blancaan, mutta kuljettaja ajoi perästä virka-auton ministerin käyttöön. Selvitystä 5 000 kilometrin loma-autoilusta vaatii Veronmaksajien liiton lisäksi parlamentin valtiovarainvaliokunta.Tuo lienee toimittajan keksintöä. Bonnista on Alicanteen 1500 km, eihän se takaisin ole tullut, auto kun vietiin. Nopeudesta: jos ajat Suomessa Saksa/Ranska/Espanja autostradojen vauhtia, sinulta viedään pois auto ihan poliisin toimesta. Saksassa ministereillä on koko ajan oma autonkuljettaja käytössä, joten Schmidtin rikokseksi jää se osa mikä on yksityiskäyttöä.

Kyllä mä mahan tuota lehteä kumminkin uskoa. Tai sitä toimittajaa...

Hämmentää.

Veli Hopea
Seuraa 
Viestejä1249
Liittynyt29.11.2006

Veronmaksajien maksukykyyn luottavaiset poliitikot tekevät veronmaksajilta lypsämillään rahoilla kaikenlaista hoopoa, myös Suomessa. Ja siihen verrattuna joku matka Espanjaan panssaroidulla autolla on pikkujuttu. Tutustukaa Suomen valtion budjetin ihmeellisyyksiin ja laskekaa yhteen kaikki kummallisuuksiin kulutetut rahat.

New ideas are always criticized - not because an idea lacks merit, but because it might turn out to be workable, which would threaten the reputations of many people whose opinions conflict with it.

ISLAM: Mitä lännen tulee tietää (http://www.youtube.com/watch?v=sbLfpqBx2TU&feature=&p=3C7052B7ADA587B6&i...) (video)

Veli Hopea
Veronmaksajien maksukykyyn luottavaiset poliitikot tekevät veronmaksajilta lypsämillään rahoilla kaikenlaista hoopoa, myös Suomessa. Ja siihen verrattuna joku matka Espanjaan panssaroidulla autolla on pikkujuttu.

No ilman muuta. Mersun S 420 CDI:n kulutus on 9,9 l satasella. Nyt on kulutettu siis ainakin 500 e:n edestä löpöä, josta kenties jopa 100 e täysin turhaan ajeluun!. Kuinka idiootti ihminen voi olla. (Autonkuljettaja kun on kuukausipalkalla).

Paljonko Jyrki Kasvin alkuvuoden 5600 e:n taksilaskusta olikaan virka-ajoa? Ja sekin on täysin pennonen verrattuna siihen jos annetaan useiden satojen tuhansien tukia ja etuja konkurssiyrityksille, joiden tehtävä on rahoittaa puolueita. Tai maksetaan 20 000 e synttärikemut ministerille, joka kehtaa vielä sanoa ettei tiedä kuka järjesti. Tai Kairamon esimerkki, joka on silkkaa tuhlausta. Miksei menty Ikeaan tai ala huomioiden käytettyjen konttorikalusteiden myyntiin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat