Seuraa 
Viestejä27432

Miitissä siinä pikkuhönöissämme pohdittiin, että mistä kumpuaa tämä meidän kulttuurimme suhtautuminen karvoihin? Joku vuosi sitten parta ei ollut ollenkaan muotia, kunnes jotkut nuoret miehet innoistuivat leuka- tai pukinparrasta. Kellään ei enää näe pelkkiä viiksiä mutta 15 vuotta sitten ne olivat ihan jees. Kokopartaa kantava nuorimies on outo näky.

Ja entäs naisten karvojen ajelu kainaloista, sääristä ja intiimistä? Käsittääkseni tämä intiimin ajelu tulee naisille ja miehille tuolta pornoteollisuudesta? Vaikka joidenkin miesten tuntuisi olevan hyödyllistä ajella pyllyvako ihan hygieniasyistä. Mutta miksi ajellaan tuhero?

Ja kun naiset ajelevat kainalokarvat, niin senkin voi perustella hygienialla: karvaton kainalokuoppa ei haise hielle niin paljon/herkästi. Mutta miehet hikoilevat enemmän ja harvemmin ajelevat kainaloitaan, vaikka jotkut niitä saattaakin vähän trimmata (toivottavasti) jos ne pursuavat kainalokuopan ulkopuolelle.

Oikeastaan ainoa, mitä en käsitä on tuo säärikarvojen ajelu että mistä se tulee? Ja miksi? Miksi karvaton sääri on miellyttävämpi (ja nätimpi) kuin karvainen. Miksi miehet eivät ajele sääriään? Ja muita karvoja? Ja miksi ajavat parran? Minkä mukaan partamuoti vaihtelee?

Mikä meidän kulttuurissamme säätelee karvojen leikkaamista ja leikkaamattomuutta milloin mistäkin?

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (129)

Kyllä se hoidettu karvoitus on visuaalisesti parempi, kuin luomutilassa rehottava. Oli sitten kyse naisen alapäästä tai miehen parrasta.

Sitä ihmettelen, mikseivät jotkut "viiksekkäät" naiset höylää viiksiään

Vierailija
Leuka
Sitä ihmettelen, mikseivät jotkut "viiksekkäät" naiset höylää viiksiään

Ne vissiin uskoo siihen höpötykseen, että karva vahvenee jos sitä leikkaa. Tai sitten niitä ei vaan kiinnosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vatkain
Leuka
Sitä ihmettelen, mikseivät jotkut "viiksekkäät" naiset höylää viiksiään

Ne vissiin uskoo siihen höpötykseen, että karva vahvenee jos sitä leikkaa. Tai sitten niitä ei vaan kiinnosta.Näin luulen itsekin. Hölmöä hommaa.

Viinankylväjä
Seuraa 
Viestejä476
Leuka

Sitä ihmettelen, mikseivät jotkut "viiksekkäät" naiset höylää viiksiäänAla-asteeni keittäjällä Raijalla oli lempinimenä Reijo. Vieläkin puistattaa. Intimii- ja kainalokarvojen lyhyenä pitämistä voi perustella jo hygieniasyillä. Ärsyttää, kun viikset kasvaa tuplasti nopeammin kuin parta. On niin typerän näköistä, että saa joka päivä ajaa.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

Ajamaton mirri on suloisen näköinen, mutta ajettu on kyl silti ehkä parempi. Se hyvä puoli ajetussa mirrissä on se, että sitten kun sitä nuolee niin ei tule karvoja suuhun ollenkaan

Mää ajan parran ja viikset aina välillä. Ne kun ei kuitenkaa minulla näytä hyvältä, kun olen vielä niin nuori pentu ettei ne sovi mulle.

Pers karvat mää yritän kans aina ajella, mutta tahtoo unohtua aina ottaa sitä varten otettu erillinen höylä. En mää meinaa haluu samalla höylällä naamaa ja persettä siistiä.

Höylään parran ja viikset noin kerran parissa viikossa.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Tässä asiassa ei liene mitään suurta mysteeriä.

Kyse on kulttuurien mielivaltaisesti vaihtelevista konventioista. Tätä voi verrata muotiin. Yhtenä keväänä farkut ovat lahkeista kapeita, seuraavana leveitä, seuraavana kivipestyjä ja sitä seuraavana jo kaupasta ostettaessa valmiiksi revittyjä jne.

Oikeiksi katsottujen karvoitusten osalta muutokset tapahtuvat vain jonkin verran hitaammin.

Vierailija
anomalia
Kyse on kulttuurien mielivaltaisesti vaihtelevista konventioista.

Kulttuurien konventiot ei vaihtele mielivaltaisesti. En nyt varsinaisesti usko mihinkään "muodin luojiin", mutta jostainhan muutos saa sysäyksen. Mietin tässä, että mikä voi olla se kollektiivinen ponnistus joka muuttaa vallitsevan käytännön ja muuttaa miehet viiksellisistä viiksekkäiksi.

Mikä tämä tieteenala on nimeltään edes? Kulttuuriantropologia? Sosiologia? Lähden sitten kirjastoon ja otan asiasta selvää!

Vatkain
anomalia
Kyse on kulttuurien mielivaltaisesti vaihtelevista konventioista.

Kulttuurien konventiot ei vaihtele mielivaltaisesti. En nyt varsinaisesti usko mihinkään "muodin luojiin", mutta jostainhan muutos saa sysäyksen.

Ei kaikki konventiot vaihtele mielivaltaisesti, mutta esteettisiin mieltymyksiin liittyvät useimmiten kyllä.

Vaan en minä tästä riitelemään ala.

Vierailija
anomalia
Ei kaikki konventiot vaihtele mielivaltaisesti, mutta esteettisiin mieltymyksiin liittyvät useimmiten kyllä.

Vaan en minä tästä riitelemään ala.


En minäkään. Ennen kuin oon käyny siellä kirjastossa Ei ole nimittäin varmaa tietoa asiasta. Entäs muut, onks tiatoo?

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Mielenkiintoinen aihe, mistä lie sait kimmokkeen?

Itse annan joskus parran kasvaa, lähinnä vaihtelun vuoksi ja tosikoiden ärsyttämiseksi. Parran ajaminen päivittäin on lopulta sangen työläs operaatio, mikä ärsyttää ihon lisäksi myös mieltä; mokoma vaiva ihan vaan siksi että parrattomuus mielletään sosiaalisesti hyväksytymmäksi habitukseksi. Muita ihokarvoja ei ole tapana ajella, koska apinan kaltaisena turkiseläimenä ajelun rajaaminen muodostuisi problemaattiseksi.

Mielestäni ihan hyvä pohdinnan aihe on myös se, miksi ihmisellä ylipäänsä kasvaa parta, sehän ei suinkaan ole ihan itsestäänselvä ominaisuus. Modostaako parta jonkunlaisen valintaedun? Onko jossain muinaishistorian vaiheessa parta mielletty (naisihmisten taholta) niin merkittäväksi ominaisuudeksi, että parrakkaat ovat menestyneet paremmin lisääntymisasioissa? Vai onko parta jonkun toisen, äärimmäisen hyödyllisen valintaedun hupsu sivutuote?

Pistin tohon kyselyyn viiksein ja parrain lisäksi jotain muutakin.
Kun eniten saa olla työstämässä nenäkarvoja, mutta en niitä ole ns. ajellut toistaiseksi, vaan nyppinyt.
Luulis että tästä aiheestasi on tehty joitain ihan jees tutkimuksia.
Asioille tulee kulttuurissa tiettyjä arvoja, ja kyllä jos pidän megaviiksiä, niin omasta mielestänikin näytän ihan homolta tai Wyat Earpilta.
Karvattomuus voi tosiaan olla myös hygieenistä ja ihmismäistäkin(?).
Jos jaksat joka päivä ajella/nyppiä suuuria pinta-aloja [potenttiaalista]karvaa , niin kai se jokin itsestähuolehtimis saavutus on...
...ja kai tätä kautta linkittyy luontevasti statukseenkin, jos siis yksilö kaiken muun tehokkaan tekemisensä lisäksi vielä jatkuvasti työstää itseään, niin HÄN on huipulla .

Kyllä naamakarvojen ajelemistakin voi perustella hygienialla. Leivän murut ja muu ruoka-aines voi helposti jäädä kokoparran syövereihin. Paloturvallisuuskin on siloposkella paremmin hoidossa.

Vastasin, että ajan parrankin... Valehtelin. Nypin pois ne pari rankempaa haiventa, mitä satun havaitsemaan. Niin, miksi me arvon rouvat emme partaamme ajele, voi simppelisti johtua siitä, että emme sänkeä näe pellolta. Lähinäkö heikkenee, kun ikää tulee?

Kainalokarvojen ajelua puolustan: hajupöpöillä on tuplasti pintaa kiinnittyäsinnittyä kainalokarvaan ja -ihoon. Hygienia on mielestäni helpompaa ylläpitää ajeltuna.

Sääristä selviän myös nyppimällä ja ajoittaisella persuteellisemmalla höyläämisellä.

Ne muut. Noh. Onsevaa kliffaa vääntelehtiä jossain kokouksessa, jos alkaa puoliksikasvanut sänki oikein kutittaa. Se on joko tai: sheivata vai eikösheivata? Hyvä niin ja näin.

Ajelevathan miehet nykyisin ihan ja yltympäri puliksi, eikös vaan? Se on muotia. Nääs. Nytte. Annas olla, tulee kohta joku muu lampaanraivo tai hillitön hitti. Niitä pitää kai olla.

Mietin vielä tossa sen verran, että kun ei oo noi henkkariasiat kunnnossa, niin kyllä mä pidin tossa viiksee ja partaa ihan sen takiakin, että sai ostettua vaivattomasti tupakkaa ja alkomaholia...

...Hmm. mitenköhän tän muotoilis jotenkin tajuttavasti ...
...Sitä mietin siis, että mitä vaikutuksia karvoituksella on kemiaamme?
Karvoitus kuitenkin liene vaikuttaa jotain jonnekin ja niin kai karvattomuuskin, siellä missä niitä voisi olla...tai jotai!?
Kyllä ainakin itse käyn nyt taas naamasta ihan kuumana, kun on taas jo hieman pidempää sänkeä naamalla, kulkeeko se ajatuskin sitten hitaammin tai muuten erilailla?

Oisko joku pedofiilijuttu kun tykätään poslarista ja inhotaan karvaisia aikuisia?

Sori.. niin mä vaan aattelen. Psykologisesti se vois selittyä aikuisuuden pelolla, tjms. Karvaisuus edustaa kypsyyttä, aikuisuutta ja vanhenemista ja länsimainen kulttuurihan palvoo nuoruutta ja jonniinlaista lapsellisuutta ja erityisesti naisten kohdalla korostuu aina vaan että pitäis olla joku bimbo ollakseen nainen.

Minulla rehottaa ja rönsyää enkä huolis seuraani sellaista joka moista kavahtaa. En dikkaa neurootikkojakaan. Villisti ja vapaasti vaikka olis karvan peitossa koko keho. Nuorempana toki sosiaaliset paineet ahdisti pakottaen omituisiin tapoihin sheivaamaan mutta en mä enää kun oon oikeesti aikuinen.
Jotain yksittäisiä jouhia nypin, etenkin ylähuulesta kun ne osuu huuleen ja kutittaa tai ihan siks ettei höhlät tuijottais suu auki kun näkee niitä mutta muuten naturel. Reijo tai Raija, ihan sama.

Eikä muuten haise kainalot kun niitä pesee riittävän usein. Vain härskiintynyt hiki haisee pahalle, ei tuore ja toisaalta, sekin on jotain poroporvarillista hapatusta sekin että ei sais haista hielle kun se on niin epäfiinii ja rhavaanomaista.. Evvvk.
Kunhan ei haise vanhalle lialle tai paskalle niin se saa riittää.
Ja.. saapahan tilaa kun ei käytä Rexonaa. Ei ainakaan ne änge lähelle joitten ei pidäkkään..

Reiska
Seuraa 
Viestejä6845

Naiset on ajellu itteänsä jo antiikuin kreikasta asti.

Itte pidän leukapartaa ettei tarttis sitten niin usein ajella. Helpottaa olemista. Eikö testosteronilla ja parrankasvulla ole jokin yhteys? Siitä syy miksi kasvaa?

Per se

Vierailija
Heksu
Mielenkiintoinen aihe, mistä lie sait kimmokkeen?

Heksu
Mielestäni ihan hyvä pohdinnan aihe on myös se, miksi ihmisellä ylipäänsä kasvaa parta, sehän ei suinkaan ole ihan itsestäänselvä ominaisuus. Modostaako parta jonkunlaisen valintaedun? Onko jossain muinaishistorian vaiheessa parta mielletty (naisihmisten taholta) niin merkittäväksi ominaisuudeksi, että parrakkaat ovat menestyneet paremmin lisääntymisasioissa? Vai onko parta jonkun toisen, äärimmäisen hyödyllisen valintaedun hupsu sivutuote?

Tässä kanssa nippu hyviä kysymyksiä! Ylipäätään tuo että kun evoluutio on vähentänyt karvoitusta, niin miksi naisilta enemmän kuin miehiltä ja kun evo on vähentänyt miestenkin karvoja lähisukulaisiimme verrattuna, niin miksi juuri parta on jäänyt? Eikä vaikka superkarvaiset reidet? Onko nykymiehissä vähemmän niitä joille parta kasvaa kunnolla kuin vaikkapa pari sataa vuotta sitten? Vai onko suomipoika aina ollut partaominaisuuksiltaan keski- ja etelä-eurooppalaista veljeään heikompi? Ja miksi näin? Miksei ugrille parta kasva?

Vierailija
Pönni
Psykologisesti se vois selittyä aikuisuuden pelolla, tjms. Karvaisuus edustaa kypsyyttä, aikuisuutta ja vanhenemista ja länsimainen kulttuurihan palvoo nuoruutta ja jonniinlaista lapsellisuutta ja erityisesti naisten kohdalla korostuu aina vaan että pitäis olla joku bimbo ollakseen nainen.

Hyvä pointti! Oliskohan tässä mitään perää..? Kuullostaa ainakin ihan loogiselta.

Reiska
Naiset on ajellu itteänsä jo antiikuin kreikasta asti.

Niin muuten saattoi olla. Mutta pimeällä keskiajalla sekin tapa vissiin hävisi.

Reiska
Itte pidän leukapartaa ettei tarttis sitten niin usein ajella. Helpottaa olemista. Eikö testosteronilla ja parrankasvulla ole jokin yhteys? Siitä syy miksi kasvaa?

Eihän sulla lauantaina ollut partaa? Ihan siloposkena olit.

Testosteroni ja karvoitus liittyvät toisiinsa kyllä. Mutta mites naarasapinoilla? Miten niitten karvat kasvaa? Vai onko ihmisnaisen kehosta se testo vaan niin vähentynyt, että karvat on harvenneet?

Reiska
Seuraa 
Viestejä6845
Vatkain

Reiska
Itte pidän leukapartaa ettei tarttis sitten niin usein ajella. Helpottaa olemista. Eikö testosteronilla ja parrankasvulla ole jokin yhteys? Siitä syy miksi kasvaa?

Eihän sulla lauantaina ollut partaa? Ihan siloposkena olit.Partaa olen pitäny jo 5 vuotta..

Per se

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat