Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Miitissä siinä pikkuhönöissämme pohdittiin, että mistä kumpuaa tämä meidän kulttuurimme suhtautuminen karvoihin? Joku vuosi sitten parta ei ollut ollenkaan muotia, kunnes jotkut nuoret miehet innoistuivat leuka- tai pukinparrasta. Kellään ei enää näe pelkkiä viiksiä mutta 15 vuotta sitten ne olivat ihan jees. Kokopartaa kantava nuorimies on outo näky.

Ja entäs naisten karvojen ajelu kainaloista, sääristä ja intiimistä? Käsittääkseni tämä intiimin ajelu tulee naisille ja miehille tuolta pornoteollisuudesta? Vaikka joidenkin miesten tuntuisi olevan hyödyllistä ajella pyllyvako ihan hygieniasyistä. Mutta miksi ajellaan tuhero?

Ja kun naiset ajelevat kainalokarvat, niin senkin voi perustella hygienialla: karvaton kainalokuoppa ei haise hielle niin paljon/herkästi. Mutta miehet hikoilevat enemmän ja harvemmin ajelevat kainaloitaan, vaikka jotkut niitä saattaakin vähän trimmata (toivottavasti) jos ne pursuavat kainalokuopan ulkopuolelle.

Oikeastaan ainoa, mitä en käsitä on tuo säärikarvojen ajelu että mistä se tulee? Ja miksi? Miksi karvaton sääri on miellyttävämpi (ja nätimpi) kuin karvainen. Miksi miehet eivät ajele sääriään? Ja muita karvoja? Ja miksi ajavat parran? Minkä mukaan partamuoti vaihtelee?

Mikä meidän kulttuurissamme säätelee karvojen leikkaamista ja leikkaamattomuutta milloin mistäkin?

Hämmentää.

Sivut

Kommentit (129)

Kyllä se hoidettu karvoitus on visuaalisesti parempi, kuin luomutilassa rehottava. Oli sitten kyse naisen alapäästä tai miehen parrasta.

Sitä ihmettelen, mikseivät jotkut "viiksekkäät" naiset höylää viiksiään

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008
Leuka
Sitä ihmettelen, mikseivät jotkut "viiksekkäät" naiset höylää viiksiään

Ne vissiin uskoo siihen höpötykseen, että karva vahvenee jos sitä leikkaa. Tai sitten niitä ei vaan kiinnosta.

Hämmentää.

Vatkain
Leuka
Sitä ihmettelen, mikseivät jotkut "viiksekkäät" naiset höylää viiksiään

Ne vissiin uskoo siihen höpötykseen, että karva vahvenee jos sitä leikkaa. Tai sitten niitä ei vaan kiinnosta.Näin luulen itsekin. Hölmöä hommaa.

Viinankylväjä
Seuraa 
Viestejä476
Liittynyt15.1.2009
Leuka

Sitä ihmettelen, mikseivät jotkut "viiksekkäät" naiset höylää viiksiäänAla-asteeni keittäjällä Raijalla oli lempinimenä Reijo. Vieläkin puistattaa. Intimii- ja kainalokarvojen lyhyenä pitämistä voi perustella jo hygieniasyillä. Ärsyttää, kun viikset kasvaa tuplasti nopeammin kuin parta. On niin typerän näköistä, että saa joka päivä ajaa.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Liittynyt31.1.2008

Ajamaton mirri on suloisen näköinen, mutta ajettu on kyl silti ehkä parempi. Se hyvä puoli ajetussa mirrissä on se, että sitten kun sitä nuolee niin ei tule karvoja suuhun ollenkaan

Mää ajan parran ja viikset aina välillä. Ne kun ei kuitenkaa minulla näytä hyvältä, kun olen vielä niin nuori pentu ettei ne sovi mulle.

Pers karvat mää yritän kans aina ajella, mutta tahtoo unohtua aina ottaa sitä varten otettu erillinen höylä. En mää meinaa haluu samalla höylällä naamaa ja persettä siistiä.

Höylään parran ja viikset noin kerran parissa viikossa.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Tässä asiassa ei liene mitään suurta mysteeriä.

Kyse on kulttuurien mielivaltaisesti vaihtelevista konventioista. Tätä voi verrata muotiin. Yhtenä keväänä farkut ovat lahkeista kapeita, seuraavana leveitä, seuraavana kivipestyjä ja sitä seuraavana jo kaupasta ostettaessa valmiiksi revittyjä jne.

Oikeiksi katsottujen karvoitusten osalta muutokset tapahtuvat vain jonkin verran hitaammin.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008
anomalia
Kyse on kulttuurien mielivaltaisesti vaihtelevista konventioista.

Kulttuurien konventiot ei vaihtele mielivaltaisesti. En nyt varsinaisesti usko mihinkään "muodin luojiin", mutta jostainhan muutos saa sysäyksen. Mietin tässä, että mikä voi olla se kollektiivinen ponnistus joka muuttaa vallitsevan käytännön ja muuttaa miehet viiksellisistä viiksekkäiksi.

Mikä tämä tieteenala on nimeltään edes? Kulttuuriantropologia? Sosiologia? Lähden sitten kirjastoon ja otan asiasta selvää!

Hämmentää.

Vatkain
anomalia
Kyse on kulttuurien mielivaltaisesti vaihtelevista konventioista.

Kulttuurien konventiot ei vaihtele mielivaltaisesti. En nyt varsinaisesti usko mihinkään "muodin luojiin", mutta jostainhan muutos saa sysäyksen.

Ei kaikki konventiot vaihtele mielivaltaisesti, mutta esteettisiin mieltymyksiin liittyvät useimmiten kyllä.

Vaan en minä tästä riitelemään ala.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008
anomalia
Ei kaikki konventiot vaihtele mielivaltaisesti, mutta esteettisiin mieltymyksiin liittyvät useimmiten kyllä.

Vaan en minä tästä riitelemään ala.


En minäkään. Ennen kuin oon käyny siellä kirjastossa Ei ole nimittäin varmaa tietoa asiasta. Entäs muut, onks tiatoo?

Hämmentää.

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
Liittynyt16.3.2005

Mielenkiintoinen aihe, mistä lie sait kimmokkeen?

Itse annan joskus parran kasvaa, lähinnä vaihtelun vuoksi ja tosikoiden ärsyttämiseksi. Parran ajaminen päivittäin on lopulta sangen työläs operaatio, mikä ärsyttää ihon lisäksi myös mieltä; mokoma vaiva ihan vaan siksi että parrattomuus mielletään sosiaalisesti hyväksytymmäksi habitukseksi. Muita ihokarvoja ei ole tapana ajella, koska apinan kaltaisena turkiseläimenä ajelun rajaaminen muodostuisi problemaattiseksi.

Mielestäni ihan hyvä pohdinnan aihe on myös se, miksi ihmisellä ylipäänsä kasvaa parta, sehän ei suinkaan ole ihan itsestäänselvä ominaisuus. Modostaako parta jonkunlaisen valintaedun? Onko jossain muinaishistorian vaiheessa parta mielletty (naisihmisten taholta) niin merkittäväksi ominaisuudeksi, että parrakkaat ovat menestyneet paremmin lisääntymisasioissa? Vai onko parta jonkun toisen, äärimmäisen hyödyllisen valintaedun hupsu sivutuote?

Pistin tohon kyselyyn viiksein ja parrain lisäksi jotain muutakin.
Kun eniten saa olla työstämässä nenäkarvoja, mutta en niitä ole ns. ajellut toistaiseksi, vaan nyppinyt.
Luulis että tästä aiheestasi on tehty joitain ihan jees tutkimuksia.
Asioille tulee kulttuurissa tiettyjä arvoja, ja kyllä jos pidän megaviiksiä, niin omasta mielestänikin näytän ihan homolta tai Wyat Earpilta.
Karvattomuus voi tosiaan olla myös hygieenistä ja ihmismäistäkin(?).
Jos jaksat joka päivä ajella/nyppiä suuuria pinta-aloja [potenttiaalista]karvaa , niin kai se jokin itsestähuolehtimis saavutus on...
...ja kai tätä kautta linkittyy luontevasti statukseenkin, jos siis yksilö kaiken muun tehokkaan tekemisensä lisäksi vielä jatkuvasti työstää itseään, niin HÄN on huipulla .

Kyllä naamakarvojen ajelemistakin voi perustella hygienialla. Leivän murut ja muu ruoka-aines voi helposti jäädä kokoparran syövereihin. Paloturvallisuuskin on siloposkella paremmin hoidossa.

Vastasin, että ajan parrankin... Valehtelin. Nypin pois ne pari rankempaa haiventa, mitä satun havaitsemaan. Niin, miksi me arvon rouvat emme partaamme ajele, voi simppelisti johtua siitä, että emme sänkeä näe pellolta. Lähinäkö heikkenee, kun ikää tulee?

Kainalokarvojen ajelua puolustan: hajupöpöillä on tuplasti pintaa kiinnittyäsinnittyä kainalokarvaan ja -ihoon. Hygienia on mielestäni helpompaa ylläpitää ajeltuna.

Sääristä selviän myös nyppimällä ja ajoittaisella persuteellisemmalla höyläämisellä.

Ne muut. Noh. Onsevaa kliffaa vääntelehtiä jossain kokouksessa, jos alkaa puoliksikasvanut sänki oikein kutittaa. Se on joko tai: sheivata vai eikösheivata? Hyvä niin ja näin.

Ajelevathan miehet nykyisin ihan ja yltympäri puliksi, eikös vaan? Se on muotia. Nääs. Nytte. Annas olla, tulee kohta joku muu lampaanraivo tai hillitön hitti. Niitä pitää kai olla.

Mietin vielä tossa sen verran, että kun ei oo noi henkkariasiat kunnnossa, niin kyllä mä pidin tossa viiksee ja partaa ihan sen takiakin, että sai ostettua vaivattomasti tupakkaa ja alkomaholia...

...Hmm. mitenköhän tän muotoilis jotenkin tajuttavasti ...
...Sitä mietin siis, että mitä vaikutuksia karvoituksella on kemiaamme?
Karvoitus kuitenkin liene vaikuttaa jotain jonnekin ja niin kai karvattomuuskin, siellä missä niitä voisi olla...tai jotai!?
Kyllä ainakin itse käyn nyt taas naamasta ihan kuumana, kun on taas jo hieman pidempää sänkeä naamalla, kulkeeko se ajatuskin sitten hitaammin tai muuten erilailla?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat