Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Olisko mahdollista geneettisesti kehittää semmonen plantaatio, mikä kasvais isoksi lihapullaksi, millä ei ois mitään aivoja, ja vois ihan hyvällä omatunnolla syödä se?

Kommentit (11)

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008
nuubi
VatkainJoo kiitti linkistä.
Söisitkö vatkain muuten tommosta lihamöhkälettä? Habanero kastikkeen ja lohkoperunoitten kera!

Saattas kai tuo mennäkin just habanerokastikkeen kanssa, jos maku nyt ei ihan vehjettä muistuta ja suutuntuma ei ole ällö

Hämmentää.

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005

Mausteillahan se makunautinto saadaan aikaiseksi, tärkeämpi merkitys taitaa olla oikealla aminohappokoostumuksella. Eikö esimerkiksi koostumukseltaan sopivaa bakteeriliejua voisi nauttia ravinnoksi, silleen utilitaristis-pragmaattisesti maiskutellen?

Mikrobit taitavat olla ainoita eläviä jotka pystyvät muuttamaan hiilihydraatteja proteiiniksi, muut elävät olennot vain kierrättävät niiden tuotoksen ravintoketjussa. Sammioissa selluloosassa elätetty oikein valittu mikrobimassa, esimerkisi maitohappobakteerit sopisivat varmasti ravinnoksi ja mauttomiahan liha ja kalakin ovat ilman mausteita. Rakenteen muokkaaminen esteetiseksi tuskin olisi suuri ongelma ja eettiset ongelmatkin tulisi ratkaistua, kehittyneemmät eläimet saisivat rauhassa elää omaa elämäänsä.

PeterH
Jep - tosin jostain se selluloosakin pitää saada. Kehittyneemmistä eliöistä ( = kasvit) kai sitten.

Niinhän se liha tälläkin hetkellä tuotetaan. Syöttämällä kasveja eliöille, jotka sitten tuottavat lihaa. Bakteerit (tai soluviljelmät) vain tekisivät sen huomattavasti paremmalla hyötysuhteella, kun ei tarvitse koko tasalämpöisen eläimen massaa aivoineen päivineen elättää.

Sitten kun olis enemmän sapuskaa ja helpompaa elämää ni ois aikaa ja mahdollisuutta lisääntyä enemmän, kuluttaa enemmän..

Hm.. Sienethän on jo "keksitty". Rakenne hulppean limanuljaskainen, nam.

Ja tosiaan, kala ja liha ei maistu hyvältä ilman mausteita. Raakana kala on aika hyytelömäinen myös mutta jos tykkää syödä vaikka hyytelöitä lihan kanssa niin suutuntuma ei muutu jos lihan tilalla on kiisselimäistä sienisalaattia tai kiisseliä.

Lihasieniä..

Pönni
Sitten kun olis enemmän sapuskaa ja helpompaa elämää ni ois aikaa ja mahdollisuutta lisääntyä enemmän, kuluttaa enemmän..

Toivottavasti ei.

Positiivinen suhtautumiseni keinolihaan perustuu juurikin siihen, että se vähentäisi kulutusta: ei tarvittaisi laidunmaita, ja soluviljelmät vaativat tuotettua lihakiloa kohden vähemmän ravintoa ja tilaa. Ja tietenkin se säästäisi eläimet tehotuotannon kärsimyksiltä.

Ja jos kaikille riittäisi ruokaa, olisi helpompaa saada köyhien maiden elintasoa ylös jäljelläolevaa luontoa tuhoamatta, ja siinä samalla saataisiin väestönkasvukin kuriin. Optimistista utopiaa, mutta jos kuitenkin.

OT jonkinverran mutta sivuten aihetta ja syitä tuottaa..

Mei long
Pönni
[size=50:2md0do72]Sitten kun olis enemmän sapuskaa ja helpompaa elämää ni ois aikaa ja mahdollisuutta lisääntyä enemmän, kuluttaa enemmän.. [/size:2md0do72]

[size=50:2md0do72]Toivottavasti ei.

Positiivinen suhtautumiseni keinolihaan perustuu juurikin siihen, että se vähentäisi kulutusta: ei tarvittaisi laidunmaita, ja soluviljelmät vaativat tuotettua lihakiloa kohden vähemmän ravintoa ja tilaa. Ja tietenkin se säästäisi eläimet tehotuotannon kärsimyksiltä.

Ja jos kaikille riittäisi ruokaa, olisi helpompaa saada köyhien maiden elintasoa ylös jäljelläolevaa luontoa tuhoamatta, ja siinä samalla saataisiin väestönkasvukin kuriin. Optimistista utopiaa, mutta jos kuitenkin.[/size:2md0do72]
En minäkään toivo lisäpopulaa mihinkään köyhään kehitysmaahan. En tarvitse turhia kertakäyttökulutustavaroita, joista ei saa hyötyä muut kuin jokkut harvat jotka tuhlaa saamiaan voittoja ties missä veroparatiiseissa niin ettei niistä kuitenkaan lopulta palaudu paljonkaan sinne missä varattomat raataa tai sinne missä roinaa myydään.

Kestävän kehityksen kontekstissa toki kehitysyhteistönä opiskelijoiden ottaminen esmes vesialan ammattikoulutukseen, niinkuin yks ystävätuttavani oli Namibiasta täällä 7v. ja palasi kotimaahansa, missä nyt on tärkeissä töissä, sellaisen kannattaja minä oon ja sapuskapuoli pitäis saada sellaiseksi ettei sen tuottaminen kuormitais liikaa luontoa.

Ylensyönti ja kaikkinainen kerskakaulutus kuitenkin on pahinta.
Se että jossakin luonnonkatastrofialueilla elää ihmisiä totaalisessa epätoivossa, toki se aiheuttaa sitä että kaikki kasvillisuus nyhdetään jo valmiiks kuivuneilta alueilta ja laiduntamalla aiheutetaan lisäongelmia kuin tietenkin polttopuiksi käyttämällä jne.
Mutta se on vähän niin ja näin että miten kaikki periferiat ja niille jäävät ihmiset olis jotenkin täysin muitten vastuulla kun kaikkialla kaikkien on pakko yrittää selviytyä parhaalla mahdollisella tavalla.

Eihän Suomessakaan kunnolla näytetä välitettävän syrjäseuduille jäävistä aikamiespojista jotka on kiinni jossain "esi-isiensä" pellonreunoissa, maisemissa ja aika monet jossakin "Essonbaareissa". Ketäänhän ei kuitenkaan voi väkisin raahata mihinkään vasten tahtoaan tai muutenkaan hätistellä.

Olen itte joutunut pakon edessä muuttamaan lapsuuskodistani jo 16v. täysin tyhjätaskuna ja tyhjin käsin. Oon joutunut vaihtamaan työpaikkoja monet kerrat ja paikkakuntiakin on pitänyt vaihdella. No.. en ole kokenut sitä rasitteena kun oon vaihtelunhaluinen, utelias ja kait selviytyjätyyppi kun mulla ei oo mitään ongelmia sääntöjen ymmärtämisessä ja noudattamisessa vaikka oonkin dramaattinen höhlä.

Tuo siis vaan siteeksi auttamaan ymmärrystä sen suhteen että kaikki ei halua pois alueiltaan vaikka siellä olis elinkelvotonta. Jotkut vaan näyttää syrjäytyvän vaikka muut koittais auttaa vaikka miten. Alkoholismihan kukoistaa aina sitten siellä missä ongelmat kasaantuu ja se aiheuttaa lisääntymistä kun päihdeongelmaiset kännipäiten kuksii ilman ehkäisyä.
Sen takia suomessa ja muissakin länsimaissa, kaikkialla on ongelmia. Alkoholi ja siihen rinnastettavat kemikaalit poistaa estoja ja se on maailmanlaajuinen väestöongelma vaikka ne ei yleensä haluakkaan asiasta puhua joilla on omakohtaisia vaikeuksia välttää päihteitä.

Sitä minä en oikein kans ymmärrä että miten jotakin kalliisti laboratorio-olosuhteissa tai mitenkään muutenkaan tuotettua ruokaa, joka todennäköisesti on myös hyvin pilaantumisherkkää, miten mitään kapitalistisessa voitontavoittelussa voidaan siirtää mihinkään ilman kalliita erityisongelmia?

Teollistuneissa änsimaissahan on nyt jo ja on ollut pitkään elintarviketuotteiden ylitarjontaa. Ruokaa kuitenkin kuskataan kaatopaikoille ettei hinnat laske liikaa ja kate kärsi.
Maidontuottajilla on tietyt kiintiöt joiden jälkeen tuleva maito kaadetaan viemäriin tai jaetaan kyläläisten kesken yms.
Puheet ravinnon vähyydestä hämmästyttää kun valtavat määrät pilaantuukin lisäks.

Ihan hyvä tietenkin että tutkitaan tuollaista, en sillä sano mutta ei ne rikkaitten herkut köyhän suuhun kyllä päädy jos poliittiset arvot ja asenteet on sitä vastaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat