Seuraa 
Viestejä27432

Taivaalla nyt idässä, itä-kaakossa. 120 astetta. En osaa sanoa että kuinka korkealla horisontissa, suht korkealla kumminkin. Väriltään vaaleanpunainen. Itse Mars?

Jos joku (mode) löytää niitä muita "mikä taivaankappale?"-ketjuja niin vois yhistää että näitä ei ole sataa. Ite etin vaan en löytänyt...

  • ylös 0
  • alas 1

Sivut

Kommentit (35)

Vierailija

Vau! Kiitos B

Hitto ko ei oo kiikareita täällä, en ikinä muista ottaa niitä mukaan kun käyn porukoilla. Osaatko sanoa että kauanko sen voi tuolta suunnilta vielä bongilla? Jos sais ne kiikarit kikkailtua kaupunkiin... Hitto ko on hienon näköinen tuo Jupiter!

Pitääpä alkaa tutkimaan astrologia saittia, näkyy olevan mun tähdistössä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

Aika hitaasti planeetat kiertää taivaankantta joten ihan reilusti aikaa.
Lähettämässäni linkissä voi katsoa reaaliaikaisen tähtikarttakuvan ja kalenteriakin voi säätää.

Tossa kartassa näyttää olevan menneillään myös perseidien tähdenlentokausi. Tähdenlentoja voi bongata muutamia tunnissa. 12.08 on parven maksimi.

Vierailija

Täällä alkaa vetää taivasta pilveen tälle iltaa, mutta voiskin oikeastaan lähteä joku ilta Ainolan puistoon viltille makaamaan ja ottaa kiikarit ja läppärin mukaan ja alkaa bongailemaan. Tai jonnekin meren rantaan. Mahtava kun on lämpimät yöt ja pimeä taivas. Ainakin pari-kolme h on jo ihan pimeää täällä. Tai ainakin hyvin, hyvin hämärää.

Vatkain
Täällä alkaa vetää taivasta pilveen tälle iltaa, mutta voiskin oikeastaan lähteä joku ilta Ainolan puistoon viltille makaamaan ja ottaa kiikarit ja läppärin mukaan ja alkaa bongailemaan.

Mä ottaisin läppärin sijaan jonkun tyttelin. Eikä ne kiikaritkaan niin tärkeät olisi. Loppukesän tähtiöistä on niin ihania muistoja...

Vierailija

B:n linkistä: "Ilmansuuntien tunnukset pohjoinen (P), länsi (L), etelä (E) ja itä (I) on merkitty kartan reunoille. Taivaanlaki on kartan keskellä. Itä ja länsi ovat päinvastoin kuin maantieteellisissä kartoissa, sillä tähtitaivas on havaitsijan yläpuolella, toisin kuin maanpinta." Tuohon mun aivo ei nyrjähdä... Eikö se ole sama itä-länsisuunta sama miten kattoo? Vai pitääkö tuota pitää pään päällä tuota karttaa ja laittaa oma pää pohjoiseen vai miten tuota on tarkotus pidellä?

Vierailija
Barbaari

Tuolta sivulta näkyy realiaikaisena miten sen neljä suurinta kuuta ovat sijoittuneet.


Vau, oikeesti! Pakko saaha se kiikari tänne heti

Ihan oikein. Siis, kuten Ursan kartan käyttöohjeessa kerrotaan, niin kartta nostetaan pään yläpuolelle ja kierretään sitten oikeaaseen ilmansuuntaan niiden karttaan merkattujen sunntien mukaisesti.

Sinbad
Seuraa 
Viestejä40

Tällainenkin tähtikarttaohjelma on ihan käytännöllinen (löytyy net:stä ilmaiseksi Windows:lle. MAC:lle ja Linux:lle):

http://www.stellarium.org/

Stellariumissa voi asentaa tarkat koordinaatit paikkaan, jossa taivasta havainnoi. Tähtitaivaan liikettä voi simuloida reaaliaikaisena tai nopeutettuna ja onpahan siinä paljon kaikenlaisia muitakin ominaisuuksia (voit vaikkapa "matkustaa" Jupiteriin katsomaan, miltä tähtitaivas näyttää sieltä käsin).

Sinbad
Seuraa 
Viestejä40
Barbaari
Onko toi stellarium parempi ku redshift, worldwide telescope?Niin, tuskinpa tämä sen parempi on eikä riitä. Olen vain joskus ladannut Stellarium:n läppärilleni ja se on monesti riittänyt tarkoituksiini. En lähde vertailemaan kumpi näistä on parempi varsinkaan, kun minulla ei ole riittävästi kokemusta tuosta WorldWide Telescope:sta.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä44296
Vatkain
Osaatko sanoa että kauanko sen voi tuolta suunnilta vielä bongilla?Kyllä sen pitäisi näkyä iltaisin koko syksyn. Vielä paremmin se alkaa näkylä kun illat pimenevät.

Jos sais ne kiikarit kikkailtua kaupunkiin... Hitto ko on hienon näköinen tuo Jupiter!Jos kiikarit ovat maalla, yritä kikkailla itsesi kiikareiden luo. Maaseudun pimeydessä näkyy paljon muutakin. Jupiteria voi kyllä katsella missä kaupungissakin, se on sen verran iso ja kirkas.

Kiikarilla Jupiter näkyy levymäisenä ja jotkut sen neljästä suurimmasta kuusta erottuvat rivissä planeetan ympärillä. Kannattaa katsoa. Pitäisi itsekin rahdata joku ilta kaukoputki tien viereen, en ole vielä katsonut Jupiteria, koska se on ollut viime vuodet hyvin etelässä ja näkynyt siten hyvin matalalla ja huonosti. Mahtaako TALilla näkyä ne raidat?

Vierailija
Neutroni
Vatkain
Jos sais ne kiikarit kikkailtua kaupunkiin... Hitto ko on hienon näköinen tuo Jupiter!Jos kiikarit ovat maalla, yritä kikkailla itsesi kiikareiden luo. Maaseudun pimeydessä näkyy paljon muutakin. Jupiteria voi kyllä katsella missä kaupungissakin, se on sen verran iso ja kirkas.

Joo, perjantaina ja eilen koitin vähän tähyillä näkyvyyksiä, mutta oli pilvistä. Tänä iltana näyttää lupaavammalta. Ainoaksi ongelmaksi täällä maalla muodostuu paikka. Meinaan puut ovat korkeita ja tiheässä. Tuosta läheiseltä pellolta tosin voisi käydä yrittämässä bongailua. Silloin tosin kiikarin jalusta muodostuu onkelmaksi. Pitäisi saada joku pönkkä niille. Kädessä ne kiikarit tärrää niin ettei taho selvää saada...

Neutroni
Seuraa 
Viestejä44296
Vatkain
Silloin tosin kiikarin jalusta muodostuu onkelmaksi. Pitäisi saada joku pönkkä niille. Kädessä ne kiikarit tärrää niin ettei taho selvää saada...Pika-apu on nojata kiikari puuhun tai rakennuksen kulmaan. Valokuvausliikkeistä saa myös monopod-jalustoja, joka on kaikessa yksinkertaisuudessaan kiikariin kiinnitetty tappi, joka tuetaan maata vasten.

Vierailija
Neutroni
Pika-apu on nojata kiikari puuhun tai rakennuksen kulmaan. Valokuvausliikkeistä saa myös monopod-jalustoja, joka on kaikessa yksinkertaisuudessaan kiikariin kiinnitetty tappi, joka tuetaan maata vasten.

Tai jos vaan iskin katuharjan kunttaan väärin päin ja vetäis jesarilla ne kiikarit siihen harjaosaan kenolleen. Sitten harjanvarren kallistuskulmaa säätelemällä sais korkeuden.

Nyt oon kaupungissa taas ja totta kai UNOHIN SAATANA ne kiikarit

Neutroni
Seuraa 
Viestejä44296
Vatkain
Tai jos vaan iskin katuharjan kunttaan väärin päin ja vetäis jesarilla ne kiikarit siihen harjaosaan kenolleen. Sitten harjanvarren kallistuskulmaa säätelemällä sais korkeuden.Tuokin varmasti toimii.

Barbaari
Siis asut jossain keskellä mettää ja menet kaupunkiin tiirailemaan tähtiä? Yleensä tehdään toisinpäin.Käsittääkseni Vatkain itse asuu kaupungissa ja hänen vanhempansa kiikareineen maalla.

Vierailija
Neutroni
Käsittääkseni Vatkain itse asuu kaupungissa ja hänen vanhempansa kiikareineen maalla.

Juuri näin. Mulla on sillä lailla hauskasti, että olkkarin ikkunasta on suora linja jupiteriin. Olen kerrostalossa tarpeeksi korkealla niin että näen puitten latvojen yli toisin kuin maalla, jossa ympäröivät puut peittää horisontin. Ei tästäkään kyllä sitä Jupiteria nää kuin parin, kolmen tunnin ajan ennen kuin se menee vastapäisen kerrostalon taakse. Mutta kyllä siinä kerkiäis kytätä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat