Seuraa 
Viestejä45973

Tiedemies hakusessa.

Hän eli viime vuosisadan alkupuoliskolla. Puhdas teoreetikko ja ilmeisesti uimataidoton. Oli niin kova teoreetikko, että päätti oppia uimaan lainaamalla kirjan joka kertoi uimisesta. Kirjan luettuaan hän puki uimahousut ja hyppäsi itsevarmana laiturin päästä Atlantin valtamereen, lopulta rannalla sai yskiä suolaista merivettä. Teoria ei siis aivan pitänyt pinnalla ilman käytännön kokemusta.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Oliko ne just ne Raatteen tiellä kuolleet ukrainalaiset, joille oli opetettu hiihtoa kirjan avulla. Melkein kaikkihan ne sitten kuoli.

Fyysikoilta uskoisi myös. Nää on just näitä teoreettisen astrofysiikan erikoismiehiä. Revitään tapahtumahorisonttia kaavoilla tehokkaammin kuin uikkareita jalkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Toope
Seuraa 
Viestejä31641

Oliko tiedemies vai kylähullu?

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus tai puolue lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Kuvaus kyllä sopii melkein keneen tahansa nykyajan kasvatustieteilijään. Hienot on teoriat, mutta käytäntö kusee ja pahasti.

Vierailija
Fëanor
Kuvaus kyllä sopii melkein keneen tahansa nykyajan kasvatustieteilijään. Hienot on teoriat, mutta käytäntö kusee ja pahasti.Hauska kommentti sikäli, ettei taida olla sellaista yhteiskunta-/käyttäytymistieteen alaa, jota ei olisi kritisoitu samasta asiasta. Vielä huvittavammaksi asia muuttuu, kun tiedostetaan, että kasvatustieteissä ei ole yleensä omaa teorianmuodostusta, vaan se on enimmäkseen lainatavaraa psykologiasta ja sosiologiasta...

Naksuttaja
Fëanor
Kuvaus kyllä sopii melkein keneen tahansa nykyajan kasvatustieteilijään. Hienot on teoriat, mutta käytäntö kusee ja pahasti.Hauska kommentti sikäli, ettei taida olla sellaista yhteiskunta-/käyttäytymistieteen alaa, jota ei olisi kritisoitu samasta asiasta. Vielä huvittavammaksi asia muuttuu, kun tiedostetaan, että kasvatustieteissä ei ole yleensä omaa teorianmuodostusta, vaan se on enimmäkseen lainatavaraa psykologiasta ja sosiologiasta...Noinhan on kaikilla soveltavilla tieteenaloilla, että perusteoriat ja myös perusideologiat ("alan maailmankuva") tulevat ns. perustieteiden puolelta.

Näinhän on esimerkiksi meillä tekinisissä tieteissä, joissa sovellettavuus kuuluu tutkimuskohteeseen yhtenä piirteenä, mutta ei se mitään sellaista tarkoita, ettei olisi omaa teorianmuodostusta koskien ilmiöitä, jotka juuri sellaisina esiintyvät, tai "joilla on mielenkiintoa", vain IHMISEN KONSTRUOIMISSA SYSTEEMEISSÄ, mutta ei "villissä luonnossa".

Mitään Kiinan muuria ei kuitenaan ole, ja esimerkiksi nykyaikanen psykologinen tieteellinen ihmiskuva on kasvatustiteiljä Lev Vygotskin luoma. Alunperin hän tutki taidekasvatusta tsaarin Venäjällä, ja tuli siihen tulokseen, että taidemaku on täydellisesti kasvatuksen tulosta. Ihmiskova kytkee yhteiskunnallisen ihmisolemuksen sen luonnotiteelliseen bioogiseen perustaan "palvlovilaiseen" (fieldsiläiseen) ehdollistumismekanismiin.

Hydrodynamiikassa ja virtauksissa yleensä on möhlitty hyvin monasti ja vieläkin kokeellinen tutkimus on sen perusta.

tietää
Hydrodynamiikassa ja virtauksissa yleensä on möhlitty hyvin monasti ja vieläkin kokeellinen tutkimus on sen perusta.Kokeellinen tutkimus edelleen sanoo, että esim

http://en.wikipedia.org/wiki/Taylor%E2% ... uette_flow

laskennallinen tulos on usein 100% väärä. Eli virtaus meneekin päinvastaiseen suuntaan. Ajatellaan veden virtaus kahden lusikan välissä. Virtaus tarttuu toiseen, mutta kumpaan?

Tätä on ilmastomallinnus 4000 euroa/kk miljoonalle tutkijalle.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat