Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tiedemies hakusessa.

Hän eli viime vuosisadan alkupuoliskolla. Puhdas teoreetikko ja ilmeisesti uimataidoton. Oli niin kova teoreetikko, että päätti oppia uimaan lainaamalla kirjan joka kertoi uimisesta. Kirjan luettuaan hän puki uimahousut ja hyppäsi itsevarmana laiturin päästä Atlantin valtamereen, lopulta rannalla sai yskiä suolaista merivettä. Teoria ei siis aivan pitänyt pinnalla ilman käytännön kokemusta.

Kommentit (8)

Oliko ne just ne Raatteen tiellä kuolleet ukrainalaiset, joille oli opetettu hiihtoa kirjan avulla. Melkein kaikkihan ne sitten kuoli.

Fyysikoilta uskoisi myös. Nää on just näitä teoreettisen astrofysiikan erikoismiehiä. Revitään tapahtumahorisonttia kaavoilla tehokkaammin kuin uikkareita jalkaan.

Toope
Seuraa 
Viestejä24855
Liittynyt23.7.2006

Oliko tiedemies vai kylähullu?

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Kuvaus kyllä sopii melkein keneen tahansa nykyajan kasvatustieteilijään. Hienot on teoriat, mutta käytäntö kusee ja pahasti.

Naksuttaja
Seuraa 
Viestejä1324
Liittynyt1.11.2008
Fëanor
Kuvaus kyllä sopii melkein keneen tahansa nykyajan kasvatustieteilijään. Hienot on teoriat, mutta käytäntö kusee ja pahasti.Hauska kommentti sikäli, ettei taida olla sellaista yhteiskunta-/käyttäytymistieteen alaa, jota ei olisi kritisoitu samasta asiasta. Vielä huvittavammaksi asia muuttuu, kun tiedostetaan, että kasvatustieteissä ei ole yleensä omaa teorianmuodostusta, vaan se on enimmäkseen lainatavaraa psykologiasta ja sosiologiasta...

"Hetkinen, voinko kirjoittaa tuon muistiin?" Arthur kysyi innoissaan ja etsi kynää taskustaan.
"Se on saatavilla lentoasemalla", vanhus sanoi. "Tätä on siellä telinekaupalla."
(Adams: Enimmäkseen harmiton)

Naksuttaja
Fëanor
Kuvaus kyllä sopii melkein keneen tahansa nykyajan kasvatustieteilijään. Hienot on teoriat, mutta käytäntö kusee ja pahasti.Hauska kommentti sikäli, ettei taida olla sellaista yhteiskunta-/käyttäytymistieteen alaa, jota ei olisi kritisoitu samasta asiasta. Vielä huvittavammaksi asia muuttuu, kun tiedostetaan, että kasvatustieteissä ei ole yleensä omaa teorianmuodostusta, vaan se on enimmäkseen lainatavaraa psykologiasta ja sosiologiasta...Noinhan on kaikilla soveltavilla tieteenaloilla, että perusteoriat ja myös perusideologiat ("alan maailmankuva") tulevat ns. perustieteiden puolelta.

Näinhän on esimerkiksi meillä tekinisissä tieteissä, joissa sovellettavuus kuuluu tutkimuskohteeseen yhtenä piirteenä, mutta ei se mitään sellaista tarkoita, ettei olisi omaa teorianmuodostusta koskien ilmiöitä, jotka juuri sellaisina esiintyvät, tai "joilla on mielenkiintoa", vain IHMISEN KONSTRUOIMISSA SYSTEEMEISSÄ, mutta ei "villissä luonnossa".

Mitään Kiinan muuria ei kuitenaan ole, ja esimerkiksi nykyaikanen psykologinen tieteellinen ihmiskuva on kasvatustiteiljä Lev Vygotskin luoma. Alunperin hän tutki taidekasvatusta tsaarin Venäjällä, ja tuli siihen tulokseen, että taidemaku on täydellisesti kasvatuksen tulosta. Ihmiskova kytkee yhteiskunnallisen ihmisolemuksen sen luonnotiteelliseen bioogiseen perustaan "palvlovilaiseen" (fieldsiläiseen) ehdollistumismekanismiin.

tietää
Hydrodynamiikassa ja virtauksissa yleensä on möhlitty hyvin monasti ja vieläkin kokeellinen tutkimus on sen perusta.Kokeellinen tutkimus edelleen sanoo, että esim

http://en.wikipedia.org/wiki/Taylor%E2% ... uette_flow

laskennallinen tulos on usein 100% väärä. Eli virtaus meneekin päinvastaiseen suuntaan. Ajatellaan veden virtaus kahden lusikan välissä. Virtaus tarttuu toiseen, mutta kumpaan?

Tätä on ilmastomallinnus 4000 euroa/kk miljoonalle tutkijalle.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat