Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Ja siitähän tulee palttiarallaa 10.000 kW lämpöä. Tammikuussa olis lämpö tarpeen pajan/talon lämmittämiseen, mutta oliskos ideaa, mihin sen lämmön nyt käyttäisin?

Kyseessä on polttolaitteen koeajo. Hieman harmittaa puhaltaa lämpöä pihalle hellekeliin. Makkaranpaistoon kyllästyy nopsaan, Eikä kukaan ole keksinyt sellaista akkuakaan, mihin tuon energian vois edullisesti säilöä...

Ideoita?

Olis tuossa tuollainen 20 kuution säiliö, mutta se ei pidä vettä.

Sivut

Kommentit (38)

ei onnistu lyhkäsillä kokeilla.

Heh, höyrypaattiin. Vois siirtää itseään samalla tossa päijänteellä. Mut pitäis ajaa 30 Kw:n teholla sit koko ajan. Kyllä sillä pariin kertaan ajas Lahti-Jyväskylä välin. Lomamatka tuli kyllä jo tehtyä..

pice
Seuraa 
Viestejä95
Liittynyt16.6.2008

Sillähän voisi antaa lisälämpöä viljankuivaajalle (kylmäilma sellaiselle), ajankohtaista muutaman viikon päästä. Siis jos se lämmönlähde on helposti siirrettävissä.

Mites nopsaan tulis vaikka kuution verran rankkia? Voisin tiputtaa pontikkaa, ja polttaa sen sitten talvella öljypolttimella. Tai vaikka ajaa autolla. Toimiiko nuo pikahiivat? Rankkiin voisin heittää biojätteet.

Kukas tietää tiputtelusta?

niin, Ei sitä oikein tästä pajasta voi siirtää mihinkään.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
Liittynyt1.7.2007

solis semmonen viikko niin rankki olis aika hyvillä vesillä. toki superhiivalla kolmessa päivässä rankin vahvuus olisi hyvä. sokeri on kyllä aika kallista nykypäivänä...

tosin mistäpä minä tiedän... olen vain kuullut...

toisen polven pilkkuvirhe

Tuleekos siitä mitään ihan hedelmien omalla sokerilla? Tehosekoitimeen, tai siis varmaankin jollakin teroitetulla maalinsekoittimella mössöksi. En vaan tiedä, paljonko hedelmissä on sokeria.

Muistelen, jotta yks tyyppi käytti ruisleivälläkin. Tiedä siten.

Ja joskus todella pula-aikoina sontikkaakin on joku tehnyt. Mut kyseessä oli kai se paskan mukana tuleva villihiiva. Ei kai nyt pelkkä paska viinaksi käy...

Homma alkaa perjantaina, ja kestää pari viikkoa. Okei, kWh sitten.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
Liittynyt1.7.2007

hevosen paskalla saa kyllä rankin käymään kysehän on vain käynnistyksestä. eihän kukaan nyt itse rankkia juo... niin tai siis laita auton tankkiin.

pentuna tuli ostettua halvinta appelsiini tuoremehua päiväksi pakastimeen ja sitten lämpimää. parissa päivässä oli mukava humala odottamassa ripulin kera. ei aina tarvita hiivaa.

toisen polven pilkkuvirhe

Elikkäs lienee helpointa saada jostain satsi ylipäiväistä mehua. Sinne pika-pika hiivat ja silleen.

Jos nyt ylipäänsä kerkeen tekemään tuon keitoksen. Lopputuloksella ei niin ole väliä. Ainakaan sisäisen nautinnan kannalta.

Noita kontteja (säiliöitä) lienee löytyy lähempääkin. (kiitti vinkistä) Niitä sellaisia muovisia, joissa lienee jotain paperiteollisuuden mömmöä ollut sisällä. Joskus nähnyt tuossa Kuusakosken metallifirmassakin.

Mutta mistäs mehut? Tuossa k-lähikaupassa tuskin muutamaa tuhatta litraa jää ylijäämää.

Lopputekniikka onkin sitten vaan rakentelua.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat