Seuraa 
Viestejä45973

Käsittämätön mafian ihannointi (populaarikulttuurissa erityisesti elokuvissa) herätti miettimään mitä tällainen rikollisuus todellisuudessa on. Entäpä jos sisilialainen mafia (tai jota USA:ssa nimitetään La Cosa Nostraksi, "Meidän asiaksemme") olisi rantautunut Suomeen, vaikkapa Helsingin alueelle. Millaista se kaikki olisi?

Tarinan alku sijoittuisi 1980-luvun nousukaudelle, jolloin useita tuhansia sisilialaisia siirtolaisia asettui asumaan pääasiassa Helsingin alueelle. Joukko oli pääasiassa (sisilialaisittain) lainkuuliaista väkeä. Joukon mukana tuli kuitenkin parisen sataa rikollista, joilla syystä tai toisesta oli intressejä siirtyä Suomeen (Venäjän markkinat?). Monet sisialaiset aloittivat yrittäjätoiminnan pääkaupunkiseudulla. Erityisesti ravintolat, erityyppiset vaateliikkeet ja muut kaupat olivat sisilialaisten yrittäjien toimialaa.

Kuten synnyinsaarellakin niin myös Helsingissä rikolliset aloittivat välittömästi oman toimintansa. Heidän ydinryhmänsä koostui n. 40-50 mafiaan kuuluvasta jäsenestä. Ensimmäisessä vaiheessa he tekivät yhteistyötä syntyperäisten suomalaisten sekä balttialaisten ja venäläisten rikollisten kanssa mm. huumekaupassa, kiristyksessä, prostituutiossa, varastetun tavaran kaupassa, suojelumaksujen perimisessä, petoksissa, laittomassa uhkapelissä jne. Vähitellen sisialaiset ottavat vallan muilta alistaen ne komentoonsa. Näistä ei-sisilialaisista tulee "associated" eli liittolaisia. Joitakin kymmeniä kovapäisimmistä (moottoripyöräjengiläiset) oli sitä ennen tapettu - jotkut heistä erittäin raaisti, esim. paloittelemalla heidät kirveellä tai pumppaamalla heihin about sata luotia.

Näin Suomeen muodostui Schillachin mafiaperhe, johon kuuluu lähes 50 mafiavalan tehnyttä jäsentä ja jonka komentovallan alaisena toimii n. 1000 muuta rikollista. Schillachin mafiaperheen liiketoiminnan ydinalueet ovat:

1. Rakennustoiminta Etelä-Suomessa sekä suurimmat urakat myös muualla maassa. Jokainen urakka jossa liikkuu vähintäin 2 miljoonaa euroa rahaa on perheen kontrollissa. Urakan voittaa yritys joka suostuu yhteistyöhön perheen kanssa ja maksaa sovitun summan urakasta perheelle.

2. Ammattiliitot. Rakennustyötekijäinliitto sekä AKT ovat mafian kontrollissa. AKT:n varapuheenjohtajan on arveltu jopa kuuluvan mafiaan. Tämän kautta suomalaisia yrityksiä voidaan kiristää tehokkaasti. Siinä samalla päästään käsiksi liittojen jäsenkassaan josta imetään rahaa mm. lomahotellibusinekseen. Useat perheen rivijäsenet ja nokkamiehet ovat virallisesti jomman kumman ammattiliiton virkailijoita.

3. Huumekauppa. Schillachin perhe ei suoranaisesti myy huumeita. Tämä on jätetty balttialaisille, venäläisille, turkkilaisille ja somaleille. Nämä rikolliset maksavat kuitenkin suojelurahaa Scillachin perheelle.

4. Helsingin satama ja Helsinki-Vantaan lentoasema. Nämä kohteet kiinnostavat erityisesti niissä liikkuvan arvotavaran vuoksi. Koska tullilaitos sekä lentokenttävirkailijoiden johtoporras on päästä varpaisiin perheen ostamia - helpottaa tämä liiketoimintoja. Tätä kautta saapuu myös huomattava osa kovan luokan huumeista (heroiini).

5. Prostituutio,uhkapeli ja kiristys. Yli tuhat huoraa ja n. sata sutenööriä (suomalaisia, turkkilaisia, venäläisiä, virolaisia...) toimii perheen luvalla ympäri Suomea. Sutenöörit tilittävät tietyt prosentit perheelle. Uhkapeli, mm. urheiluvedonlyönti on perheen täydellisessä kontrollissa. Sopupelit jalkapallossa, pesäpallossa, jääkiekossa, hevosurheilusta nyt puhumattakaan ovat enemmän sääntö kuin poikkeus.

Kiristys on kuulunut alusta lähtien Scillachien liiketoimintaan. Tietyissä helsinkiläisissä kaupunginosissa kaikki yrittäjät maksavat suojelurahaa. Myös merkittäviä varakkaita yksityisiä ihmisiä kiristetään mm. arkaluontoisilla yksityisillä tiedoilla.

6. Cyberrikollisuus. Viime vuosina perhe on alkanut kiinnittämään yhä enemmän huomiota tietotekniikan suomiin mahdollisuuksiin. Tässä tunkeutuminen Nokia-yhtiön ja Telia-Soneran sisällä on auttanut suuresti. Suomen sisällä on puolenkymmentä keskisuurta pankkia, jotka toimivat Schillachien rahapesuloina. Pahiten ryvettynyt on OKO-pankki pääkaupunkiseudulla.

http://www.bcs.org/server.php?show=ConWebDoc.22658

7. Lailliset yritykset. Maassa asuvat sisialaiset omistavat hämmästyttävän suuren osan ravintoloista, hotelleista, lomakeskuksista ym. huomattavista kiinteistöistä. Vaikka nämä ovat nimellisesti heidän omistuksessaan, niin todellisuudessa ne omistaa huomattavalta osin perhe. Tänne virtaa se raha joka tulee eri liiketoiminnoista. Huomattava osa suurimpien suomalaiskaupunkien puhtaanapitolaitoksista (yksityiset yritykset) ovat Schillachien sukulaisten ja tuttavien omistuksessa tai kontrollissa.

POLIITTISET KYTKENNÄT

Schillachit ovat saaneet tukevan jalansijan pääkaupunkiseudun merkittävimmissä puolueissa - Kokoomuksessa ja SDP:ssä. Eduskunnassa on tätä kirjoittaessa 4 kansanedustajaa jotka ovat pahasti kytköksissä Schillacheihin. Kyseiset henkilöt ovat elämänsä eri vaiheissa joutuneet kiitollisuuden velkaan, koska perhe on tehokkaasti kyennyt suojelemaan heitä kiusalliselta julkisuudelta (mm. eräs heistä vietti yön lappilaisessa bordellissa tytön kanssa joka löytyy aamulla kuristettuna, poliisi ei koskaan päässyt tietoon tästä). Näistä 4 kansanedustajasta kaikki istuvat lakivaliokunnassa.

LAINVALVOJAT

Lahjuksilla, huippuluokan huorilla ja kiristyksellä on perhe onnistunut voitelemaan joitakin maan ylimpään poliisijohtoon kuuluvia ja tullilaitoksen johtajan. Helsingin rikollispoliisin eräs johtaja (pedofiilitausta?) sekä korkea KRP:n virkamies (vaimo löytyi kuristettuna) näyttävät myös olevan silmiinpistävän passiivisia Schillachien suhteen. Helsingin Sanomissa KRP:n virkamies (homobordellien kanta-asiakas) kiistää väitteet Suomessa olevasta sisilialaistyyppisestä mafiasta. Nämä väitteet ovat hänen mielestään täysin poskettomia. Vähitellen poliisien lahjonta on levinnyt myös suoritusportaaseen. Scillachien palkkalistalla on pääkaupunkiseudulla jo useita kymmeniä rivipoliiseja ja tullimiehiä.

Useita kihlakunnan tuomareita on perheen omistamia. Hovioikeuden yksi tuomari (vanha konservatiivinen piilohomo) on samoin ostettu mies. Silloin tällöin raastuvanoikeudessa tuomittu perheen jäsen saa yleensä tuomionsa alennettua tai muutettua ehdonalaiseksi hovioikeudessa.

SEURAUKSET

Schillachien toiminnan ansioista Suomeen on syntynyt harvinaislaatuinen korruptoitunut järjestelmä, jossa erityisesti rakentaminen on kallista. Rikollisuus on 5 kertaa yleisempää kuin Ruotsissa ja 2,5 kertaistunut 1970-luvun loppuun verrattuna. Taloudellinen eriarvoisuus on lähes Venäjän luokkaa ja erityisesti naisten asema eroaa suuresti muista pohjoismaista. OECD:n katsauksissa hämmästellään myös sitä kuinka BKT:lla mitattuna vaatimattomalla Suomella on väkilukuun nähden ylivoimaisesti eniten luxusluokan autoja ja moottoriveneitä muihin maihin verrattuna. Samoin ihmetystä aiheuttaa käsittämätön hotellien ja lomakeskusten paljous.

  • ylös 1
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat