Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kävin tänään vaihteeksi taas kirjastossa ja totuttuun tapaani kävelin hyllyille, joilta löytyy terveyteen liittyvää kirjallisuutta. Siellä kelasin että olisipa kiva jos tietäisi mitä kannattaisi lukea. Ja aiemmin tänään d-vitamiiniketjussa kyseltiin hyvien kirjojen perään.

Tässä ketjussa voisi heittää hyviä kirjasuosituksia, eli mikä kirja on kolahtanut sinulle, siinä määrin että voisit sitä suositella muillekin?

Itsellä tuli ensimmäiseksi mieleen Ruokavalio ja syöpä. Se on Kanadalaisten asiantuntijoiden ja tiedemiesten kirjoittama.. ja nimensä mukaisesti käsittelee syöpää (mikä se on? mitä tapahtuu solutasolla? Miten se etenee? etc..) ja ruokaa / ravintoaineita, lähinnä kasviksia (miksi jotkut kasvit "tappavat" syöpäsoluja? Mitä aineksia esim. parsakaalissa on, ja miten ne ainekset vaikuttavat soluihin? etc. etc.)

Tuo kirja todellakin oli hyvä, jopa siinä määrin että tietyt ruoka-aineet jäivät menuulle pysyvästi.

Kommentit (9)

No? Eikö kukaan enää lue kirjoja? Voin toki muuttaa kysymyksen "mitä pc-peliä suosittelet"? tai "mikä on paras katsomasi leffa?"

Ehdoton suosikkini on Gary Taubesin kirja The Diet Delusion (jenkkinimeltään Good Calories, Bad Calories). Se kertoo perusteellisesti mutta viihdyttävästi, miten ja miksi aloimme uskoa (kunnollisen todistusaineiston puutteessa tai jopa sitä vastaan), että teollisuusmaiden lihavuus- ja sydäntautiongelma johtuu liiasta rasvansyönnistä.

Tässä on ainakin kiinnostava lista, josta voi katsella mieleisiään:

http://www.amazon.com/lm/R3HD91CU3D7QOO/

Olen lukenut tuosta D Curen, joka ei tehnyt erityistä vaikutusta, jotenkin liian opasmainen, naiivi ja suurpiirteinen. Lukemistani D-kirjoista Vitamin d3 and Solar Power on ollut pitkälti lähdeviitteidensä takia omassa kastissaan.

Listassa noin alkuvilkaisulta kiinnostavilta vaikuttivat ainakin 10, 15 ja 23. 23 on Eadesin kirjoittama ja ainakin bloginsa perusteella kaveri vaikuttaa tekijämieheltä. Mielenkiintoista miten näiden ravintogurujen mielipiteet menevät pahasti ristiin monin olennaisin kohdin. Jotkut kehottavat viimeiseen asti välttämään "eläinproteiiniä" ja suosittelevat vähärasvaista kasvisdieettiä ja sitten toiset kaverit syövät likimain pelkkää rasvaa ja lihaa, vieläpä raakana...

Monista terveysopuksista saa vaikutelman, että ravintovalinnat ovat ideologisia ja sitten faktoja valikoidaan ja painotetaan taustaideologiasta lähtien.

Tuossa linkissä kirja nro. 10 on mielenkiintoinen, nimittäini se on kirjoitettu -30 luvulla ja käsittelee syömistä ja terveyttä eri kulttuureissa. Olen lukenut sen netissä, siis referoidun version. Se kirja laittaa todellakin ajattelemaan ja pohtimaan mitä nykyään syömme.

Lainausta wikipediasta:
Price was a dentist and nutritionist from Cleveland, Ohio, whose 1939 book Nutritional and Physical Degeneration describes the fieldwork he did in the 1920s and 1930s among various world cultures, with the original goal of recording and studying the dental hygiene and development of pre-industrial populations including tribal Africans and Pacific islanders, Inuit, North and South American natives, and Australian aborigines. His book contains numerous photographs of the people he studied, and includes comparison photographs of the teeth and facial structure of people who lived on their traditional diet and people who had adopted or grown up on industrialised food. In certain instances it was possible for Dr Price to examine and photograph traditional and industrialised eaters from the same family.

erx
No? Eikö kukaan enää lue kirjoja?Ei tarvitse enää, niitä on tullut luettua >pari metriä korkea pino, kyllä nyt jo riittää.

fenomenologi

Ei tarvitse enää, niitä on tullut luettua >pari metriä korkea pino, kyllä nyt jo riittää.Hyvä, oliko siellä pinossa tähän teemaan sopivia hyviä oopuksia?

Zone-kirjat tuli joskus luettua usempaankin otteeseen ja jonkin aikaa testasinkin ruokavaliota. Suoraan sanottuna en saanut siitä mitään erityistä efektiä, joten lopetin. Zonekirjoista mielestäni paras oli omega3-zone, sillä omegoista tuli kirjassa paljonkin hyvää jutskaa. Voisinpa lukea jonkun hyvän kirjan omega3:een liittyen.. löytyykö kellään suosituksia tai onko aiheesta kirjoitettu hyviä kirjoja?

Mulla on yks Luonnonmukaiset parannuskeinot, niminen opus. Siinä on väriterapiaa josta en perusta ja jotain muutakin mihin en usko mutta hyviä rohtojuttuja siinä on.
Vanhaa lääketiedettä. Voi olla kansanuskomuksiakin jotkut mutta ihan hyviä ohjeita löytyy. Siellä on jotain reseptejäkin, mm. männynkärkässiirappiyskänlääke.

Muitakin on mutta tuosta oon löytänyt toimivia juttuja paljon.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Liittynyt16.3.2005

Mats-Eric Nilssonin Petos lautasella sai Ruotsissa ilmestyttyään paljon huomiota ja sai ruotsalaiset muuttamaan ruokatottumuksiaan.

http://www.kotiliesi.fi/kirjat/arkisto/ ... lsson.aspx

En ole vielä itse lukenut tuota kirjaa, koska sen painos on loppu, mutta uusi painos kuulemma tulee elokuussa.

Kirja on täynnä epämiellyttäviä faktoja, ja lukijat kertovat että sen lukemisen myötä elämä vaikeutuu, kun oppi mitä elintarvikkeissa oikeasti on ja täytyy alkaa valikoida ruokaansa tarkemmin.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat