Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Onko väite "jumalaa tai jumalia ei ole olemassa" tieteellinen väite?

Sivut

Kommentit (38)

Olen lukenut vain sitä evoluutio kumoaa ateismin tjn topickia, mutta sieltä ei saa yksiselitteistä vastausta kysymykseeni.

Joten kyllä vai ei?

Telep
Onko väite "jumalaa tai jumalia ei ole olemassa" tieteellinen väite?Voi tietysti, jos siinä määritellään se 'jumala', siten että väite sulkee pois tuonnimisiä olioita niihin liitettyjen ominaisuuksien perusteella.

MUUTEN: ollakseen "TIETEELLINEN" väitteestä ei tarvitse ainakaan edeltä käsin ehdottomasti tietää, että se myös olisi TOSI.

Tieteellisesti jumalia ei ole, koska olemassaolo on materiaa tai energiaa. Jumalien täytyy olla edellämainittua, ja sen lisäksi se täytyy myös pystyä havainnoimaan tavalla tai toisella. Muussa tapauksessa jumalat eivät voi manifestoida itseään eli niitä ei ole olemassa.

Tiede ei ole absoluuttinen totuus, vaan se hakee sillä hetkellä rationaalisinta totuutta. Se mikä tänään on faktaa voi huomenna olla bullshittia.

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä18399
Liittynyt16.3.2005
Telep
Onko väite "jumalaa tai jumalia ei ole olemassa" tieteellinen väite?

Ei. Ainoastaan väite, koska "tosiasia-aineisto" puuttuu.

Jumaluuksien olemassaolon tai olemattomuuden todistelu ei toistaiseksi siis kuulu suoranaisesti tieteen piiriin, vaan on osa lähinnä uskomus- ja kansantaruaiheistoa.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Kyllä jonkin asian sanominen olemattomaksi on tieteellistä, jos sille ei kertakaikkiaan löydy perusteita eikä sitä tai sen vaikutusta mihinkään voida havaita.

Joten jumalat ovat tieteellisesti olemattomia, eli niitä ei ole. Tämä käsitys muuttuu, jos löydetään todisteita jumalista.

author="Cubemon" kirjoitti:

Käsittääkseni keskustelu Jumalan (persoonallisen luojan, taustavoiman, perimmäisen tarkoituksen tms.) olemassaolosta ei sisällä oletuksia siitä, minkälainen Jumala on.

Erakko
Onkos henkisen ulottuvuuden olemassaolo tieteellisesti todistettavissa ?

Tuosta ei nyt saa mitään selvää; rivi jotakin ihmeviivoja useat niistä mutkalle väännettyjä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat