Seuraa 
Viestejä45973

Kuinka moni palstalaisista polttaa tupakkaa?
Itse poltan vain humalassa. Tosin joskus polttelen selvinkin päin
Mutta itselleni valehtelen vielä etten polta.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (63)

RaahenTiikeri
Seuraa 
Viestejä973

"Mutta itselleni valehtelen vielä etten polta."
-miksi?Ei aikuisen(?) ihmisen ole mitään syytä valehdella itselleen asiasta josta selvästikin pitää jollain tasolla.
Olen vuosikausia jänkännyt erilaisilla tupakka-sivustoilla,enkä edelleenkään hyväksy kaksijakoista selitystä fyysisestä riippuvuudesta.Koska mielestäni evoluution rytinät läpi käynyt nisäkäs ei yksinkertaisesti tule riippuvaiseksi asiasta josta ei pidä.Ja henkinen "riippuvuushan" on sama,kuin "paljon pitäminen",itse ainakin auliisti myönnän olevani "henkisesti riippuvainen" myös vapaa ajasta,puolisostani,harrastuksistani ym....
Ja niin.Palaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
derz
Seuraa 
Viestejä2470

Olen ollut reilun viikon polttamatta purkan avulla. Kuuden vuoden nikotiiniputki takana. Baarissa istuessa purkan jauhaminen ei vain oikein "toimi", joten olen pariin otteeseen sortunut ottamaan henkoset jos toisetkin.

RaahenTiikeri
Olen vuosikausia jänkännyt erilaisilla tupakka-sivustoilla,enkä edelleenkään hyväksy kaksijakoista selitystä fyysisestä riippuvuudesta.Koska mielestäni evoluution rytinät läpi käynyt nisäkäs ei yksinkertaisesti tule riippuvaiseksi asiasta josta ei pidä.Kyllä ainakin meikällä alkaa kylmä hiki valumaan ja hermot kiristymään jos ei sitä nikotiinia saa vereensä vähintään parin tunnin välein. Tulee levoton olo. Minulla vieroitusoireet ilmenevät siis myös fyysisesti (kuten useimmilla yli vuoden polttaneilla).

Nikotiinin viertoitusoireet ovat yksilöllisiä, ja niiden voimakkuuskin vaihtelee. Kyllä silti jokaisen tupakoitsijan nikotiinireseptorit turtuvat ajan myötä ja vie aikaa ennen kuin ne palautuvat normaaliksi.

RaahenTiikeri
Ja henkinen "riippuvuushan" on sama,kuin "paljon pitäminen",itse ainakin auliisti myönnän olevani "henkisesti riippuvainen" myös vapaa ajasta,puolisostani,harrastuksistani ym....
Ja niin.PalaaTämän allekirjoitan. Tosin miellän myös "tapariippuvuuden" henkiseksi riippuvuudeksi.

∞ = ω^(1/Ω)
- Georg Cantor

RaahenTiikeri
Seuraa 
Viestejä973

minä olen tupakoinut laskenta tavasta riippuen 9-13 vuotta noin suurin piirtein.En minä tuota fyysisen riippuvuuden osuutta kyllä osaa nähdä semmoisena peikkona kuin jotkut sen haluavat nähdä,ja jollaisena sen propagandakoneisto(ja lääketeollisuus)haluaa ihmisten näkevän.
Itsellä oli leppä-ja koivuallergiat ennen tosi pahoja(nyt ne ovat hävinneet itekseen ajan myötä),ei mulla ollut kyllä mitään ongelmia olla kesiä polttamatta,kun ei yksinkertaisesti maistunut allergia oireisena,ei kyllä maistunut mikään muukaan.

näkisin tupakan fyysisen riippuvuuden olevan kahvin tasoa.Itellä tosin kofeiinin puute toisinaan lojauttaa nopeastikin päänsäryn.Tupakasta ei vastaavaa ilmene.Ja minä nyt olen kuitenkin tupakoidessani sen vahvimman ystävä,punaista norttia tai sit eri lajisia sätkänpuruja sekoitteina.Määrällisesti menee vähän mieltymysten mukaan.Keskimäärin ehkä 12-17 savuketta päivässä(tosi harvoin koko aski),mutta joskus kun ei maistu,niin jää 5 savukkeeseen,eikä semmoisina päivinä valu kylmä hiki enkä hypi seinille.
Eli siis yritän sanoa,että mun mielesetä tupakka on aika normaali nautintoaine(vrt suklaa,kahvi,tee ym)jota käytetään kun mieli tekee.Ei se mun reilun 10 vuoden tupakointi kokemuksella ole semmoinen demoni(johon ihmisten halutaan uskovan)joka tekee päätöksiä käyttäjänsä puolesta.Nautintoaine on aina käyttäjälleen alisteinen.

Hyvä keino lopettaa / vähentää tupakointia on se, ettei mene polttamaan tavan vuoksi tai kellon mukaan, eikä ensimmäisestä himosta, vaan vasta, kun olo on ihan sietämätön.

Yllättävän monta savuketta jää käyttämättä ja kohta huomaa, ettei tarvitse ollenkaan. Pastilleja tai jotain oheishommaa sen röökin tilalle.

Toimii.

kairamo
Seuraa 
Viestejä1517
RaahenTiikeri
Olen vuosikausia jänkännyt erilaisilla tupakka-sivustoilla,enkä edelleenkään hyväksy kaksijakoista selitystä fyysisestä riippuvuudesta.Koska mielestäni evoluution rytinät läpi käynyt nisäkäs ei yksinkertaisesti tule riippuvaiseksi asiasta josta ei pidä.Ja koska mielestäsi tupakka ei aiheuta fyysistä riippuvuutta, niin asia on sitä myöden selvä?

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
(Axel Oxenstierna)

Leuka
Kamalanhajuista hommaa

Hajuja on niin monemoisia. Minnuu veetuttaa naapurin eukon kusenhaju, varsinkin kun se peittelee sitä mitä vahvimmillla hajusteilla. Parvekkeella ei pysty tupakoimaan jos se kulkee ali. Itsesuojeluvaisto pakottaa tumppaamaan. STOP! HELP! KAASUVAARA!
Tupakka oikeasti haisee hyvältä. Media on opettanut teitä nyrpistelemään tupakanhajulle.
Kalat haisee pahalle. Sanoisinko v...lle En sano. Kalat haisee naapurin naiselle.

RaahenTiikeri
Seuraa 
Viestejä973

"Ja koska mielestäsi tupakka ei aiheuta fyysistä riippuvuutta, niin asia on sitä myöden selvä?"
-en minä mitään asiaa voi "selväksi" päättää.Mutta on tupakan ympärillä aivan älyttömästi ylimääräistä möyhyä.Toki tupakointi tavat ja halut ovat yksilöllisiä mutta minä olen sitä mieltä,että lääketeollisuus (ja kliinisen yhteiskunnan ajajat)on masinoinut pienestä mieliteosta riippuvuuden.Sitä paitsi,riippuvuuden määritelmää muutettiin 70-luvulla-jotta tupakointi saatiin virallisesti mahdutettua sen piiriin.

Joku tuossa alempanakin kirjoitti,että media ja yleinen konsensus on opettanut vihaamaan tupakan tuoksua.Samalla mekanismilla on saatu ihmiset uskomaan paljon muutakin.

Omia subjektiivisia tuntemuksia ei uskota,koska eihän sitä nyt voi tuntea konsensuksen vastaisesti.....

PS.Näin muuten oma mummonikin.Nyt 80-kymppisenä kammoa tupakan hajua,saarnaa tupakan vaaroista,ja puhuu ruumisarkun nauloista...ei paljon yli 15 vuotta,kun heilläkin miesväki poltti sisällä,ja mummo nuuhki (mielestään kuulemma)hyvää tupakan tuoksua,jota ei kuitenkaan polttanut.

Vierailija

Olen 28-vuotias ja olen polttanut 15 vuotta. Minimi on 3-5 tupakkaa päivässä, pakko saada!!! Ei voi muuten olla. Jopa rapulassa on pakko polttaa vaikka laatta lentäis

Haluaisin lopettaa, mutta olen niin koukussa että en halua lopettaa.

Vittumaisinta tupakassa on se, että koko ajan on limaa kurkussa ja yskä. Ei mikään tupakkayskä, vaan tavallinen virusräkätautiyskä, joka ei röökaamisen takia kerkiä parantua ennen kuin uusi hengitystieinfektio iskee. Ja sitten ei jaksa tehdä mitään, hapenottokyky on heikko.

Olen ajatellut, että lopetan sitten jos joskus tulen raskaaksi.

murjaani
Ei pala, mutta hyvän piipputupakan aromi on mieleen.

En polta. En ole koskaan nähnyt hommassa mitään järkeä.

Pidän kuitenkin piipputupakan tai hyvien sikarien savun hajusta. Myös tuore tupakkakasvi tai kuivatetut tupakan lehdet tuoksuvat hyvältä.

Nikotiinihan on myrkyllinen keskushermostoa stimuloiva alkaloidi jota käytetään myös hyönteismyrkkynä.

Usein kuulee puhuttavan tupakoinnin yhteydessä nikotiinin haitallisista vaikutuksista. Mutta mahtaako nikotiinilla olla mitään hyödyllisiä vaikutuksia - lukuunottamatta sen laukaiseman dopamiinin tuotannon aiheuttamaa hyvänolon tunnetta?

Vierailija
Riemuidiootti
Usein kuulee puhuttavan tupakoinnin yhteydessä nikotiinin haitallisista vaikutuksista. Mutta mahtaako nikotiinilla olla mitään hyödyllisiä vaikutuksia - lukuunottamatta sen laukaiseman dopamiinin tuotannon aiheuttamaa hyvänolon tunnetta?

Piristää, vie nälän tunnetta ja auttaa keskittymään.

RaahenTiikeri
Seuraa 
Viestejä973

Jännä,että tupakkaan voi olla näinkin vastakohtaisia suhtautumisia.Esim vatkain kirjoitti;
"Haluaisin lopettaa, mutta olen niin koukussa että en halua lopettaa."
-miten tuo "raja" määritellään?En väitä,että vatkain näin olisi tehnyt,mutta tiedän monta ihmistä,ketkä on antanu ulkoistaa omat ajatuksensa "paremmin tietäville" ja päätyneet 'ajatukseen' että haluavat lopettaa.

"Vittumaisinta tupakassa on se, että koko ajan on limaa kurkussa ja yskä. Ei mikään tupakkayskä, vaan tavallinen virusräkätautiyskä, joka ei röökaamisen takia kerkiä parantua ennen kuin uusi hengitystieinfektio iskee."
-ja taas päin vastaiset kokemukset.Ikää on yli 30 v ja kerran oli elämässä yskä,muistaakseni 4 luokalla keuhkokuumeen yhteydessä.Itse asiassa se on ollut ainut kunnon röhä ikinä..Kausi-flunssat on osuneet noin 5 vuoden välein,ja poskiontelotulehdus on ollut kerran pahempana tähän ikään mennessä.armeijassa käväs kuume kerran 40 paremmalla puolella ilman hengitystieoireita.

"Ja sitten ei jaksa tehdä mitään, hapenottokyky on heikko."
-mulle taas kuntoilu on ollut aina helppoa,silloin kun huvittaa.Ehkä muutaman vuoden välein innostuu lenkkeileen.Sohva-kunnosta cooperin 3 tonnin kuntoon ei montaa lenkkiä tarvi.Yleinen vireystila on hyvä,ja hapenotto pelaa.

Mutta nää on niin yksilöllisiä.Tämmöset seikat varmaan selittää yksilöiden suhtautumista.

RaahenTiikeri
Seuraa 
Viestejä973

"Usein kuulee puhuttavan tupakoinnin yhteydessä nikotiinin haitallisista vaikutuksista. Mutta mahtaako nikotiinilla olla mitään hyödyllisiä vaikutuksia - lukuunottamatta sen laukaiseman dopamiinin tuotannon aiheuttamaa hyvänolon tunnetta?"
-niin eiköhän se alzheimeria ehkäisevä vaikutus ole jo kiistaton lääketieteen piirissä,mutta eihän sellaisia saa sanoa ääneen.

Myös joitain suolistotulehduksia kutsutaan "savuttomien sairaudeksi"

Vastasin, että vaan humalassa. Tämä on kaikkein lähimpänä totuutta mutta kyllä se joskus maistuu selvänäkin. Etenkin jos kaverit tyrkyttää. Tässä on ollut parin viikon jaksoja kun on selvinnyt helposti polttamatta ja pitkiä viikonloppuja joissa palaa aski poikineen.

Pariin otteeseen elämäni aikana olen polttanut päivittäin. Jaksot kestivät muutaman vuoden. Näiden jaksojen jälkeen olen myös ollut polttamatta suunnilleen yhtä pitkän pätkän. Ja sitten on näitä poltan vain kännissä -kausia. Nyt ollaan onneksi siinä pisteessä, että kaljalle ei lähdetä itseään huijatakseen. Baareihin astunut tupakkalaki on varmaan auttanut tässä.

Nyt kun on syksyllä paikkakunnan vaihtaminen ja muut uudet kuviot edessä ajattelin tumpata lopullisesti. En asiasta kuitenkaan stressiä ota. Jos sorrun niin sorrun mutta mieluiten olisin ihan ilman. Tietyissä sosiaalisissa tilanteissa vaan spaddu huulessa tuntuisi edistävän verkostojen luomista, heh.

eukko
Seuraa 
Viestejä102
RaahenTiikeri
ja näyttäis olevan myös parkinsonin taudin riski pienempi tupakoijilla&kahvin juojilla.
Joopa. Kiinnostaisi vaan tietää, että onko mielestäsi ihan oikeasti tupakasta enemmän terveydellistä hyötyä kuin haittaa? Saa ottaa huomioon myös psykologiset vaikutukset: kun se vaan on niin hyvää ja polttaminen antaa mielihyvän tunteita ja nämähän on ihmiselle tärkeitä asioita henkisen hyvinvoinnin kannalta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat