Seuraa 
Viestejä45973

Ovatko merirosvot tulleet Itämerelle? Tuskin!

Kaappauksessa on jotakin hämärää. Mitä laivasta etsittiin? Todennäköisesti etsittiin jotakin helposti piilotettavaa, koska miehistöä on pahoinpidelty. Ei kuitenkaan huumeita vaan todennäköisesti rahaa, jolla huumeita hankittaisiin Algeriasta, tai vietiin rahaa pestäväksi. Keksiikö joku muuta selitystä.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (190)

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1835

Tuosta oli tekstiteeveessä huvittava uutisointi. Siinä siis selitettiin mitä oli tapahtunut, Ruotsin poliiseiksi naamioituneet kaapparit olivat vallanneet laivan jne.
Loppulauseena oli "Ruotsin poliisi pitää todennäköisenä että kyseessä ei ollut Ruotsin poliisi"

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

Mr. Bauglir
"Ruotsin poliisi pitää todennäköisenä että kyseessä ei ollut Ruotsin poliisi"tutkivat vielä asiaa...
*nauraaaa*

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615

Vaikuttaisi, että kyseessä olisi latvialaisten rikollisten tempaus. Yhtiö oli Latviasta (ei Suomesta, toisin kuin oli raportoitu) ja miehistö Venäjältä.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Nousevat laivaan, nujertavat miehistön voimakeinoin, tutkivat aluksen läpikotaisin ja poistuvat lopulta tyhjin käsin.

Joko kyseessä oli jokin aivan muu kuin etsintä tai kohteena oli jotakin varsin epätavallista.

Dark Shade
Nousevat laivaan, nujertavat miehistön voimakeinoin, tutkivat aluksen läpikotaisin ja poistuvat lopulta tyhjin käsin.
Joko kyseessä oli jokin aivan muu kuin etsintä tai kohteena oli jotakin varsin epätavallista.Mistä tiedetään , että kaappaajat poistuivat tyhjin käsin ? Miehistö ei välttämättä kerro koko totuutta !

jussikoo

Mistä tiedetään , että kaappaajat poistuivat tyhjin käsin ? Miehistö ei välttämättä kerro koko totuutta !Miehistö päätyy kuulusteltavaksi, ja kuulustelija saa kyllä totuuden esiin mikäli tietää mitä tekee.

Ja jos eivät kertoneet totuutta, iso joukko ihmisiä on äkkiä vaikeuksissa.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
tiäremiäs
Olisko joku rikollisjoukkio etsinyt huumeita. Tosin laiva taisi olla väärä.

Eli jossain laivassa oli ehkä runsaasti huumeita menossa johonkin.?
Hashista matkalla Algeriaan?
Tai sitten jäätä matkalla eskimoille.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Vierailija
Seppo_Pietikainen
tiäremiäs
Olisko joku rikollisjoukkio etsinyt huumeita. Tosin laiva taisi olla väärä.

Eli jossain laivassa oli ehkä runsaasti huumeita menossa johonkin.?
Hashista matkalla Algeriaan?
Tai sitten jäätä matkalla eskimoille.Minä sain Rauni-Leena Luukaselta kanavoidun viestin, että laivalla oli ydinmateriaalia, jonka "poliisit" kävivät hakemassa. Tai sitten "poliisit" toivat laivalle rahtia Algeriaan, tai oli muuten vain rikollisten pelottelua tai välien selvittelyä.

Siinä lastattiin kumminkin nuuskaa muukalaislegioonalle ja turvallisuuspalveluille. Se miksi se piti tehdä salaa johtuu EU-määräyksistä...

kairamo
Seuraa 
Viestejä1517

Olen antanut asiasta perillä olevien lähteiden kertoa itselleni, että kyseessä oli etsintätehtävä, joka koski Vladimiria (nimi muutettu), joka "läheisilleen" kertomatta on ilmeisesti lähtenyt pitkähkölle ulkomaan matkalle jätettyään tilittämättä "läheisille" kuuluneita varoja.

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
(Axel Oxenstierna)

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228

Tämän trillerin juoni alkaa kyllä olla jo Remeksen ellei peräti Ludlumin kynästä lähtöisin.

Juonen keskeiset vaiheet lyhyesti:

Arctic Sea -laiva lastaa Suomessa puutavaraa noin 1,3 miljoonan euron arvosta. Venäläismiehistö, 15 henkeä, ottaa suunnan Algeriaan 23.7, perillä sen piti olla 4.8. Sen jälkeen varustamo ottaa myöhemmin yhteyttä Ruotsin poliisiin ja kyselevät syitä erikoisille toimille aluksella.

Varustamo väittää saaneensa tiedon tapahtuneesta tekstiviestillä miehistön jäseneltä.

Yö 24.7. Kumiveneellä alukseen kiinnittyneet poliisiksi naamioituneet aseistautuneet kaapparit, joita oli 8-10, rikkoivat laivan radion, pahoinpitelivät sen miehistöä ja keräsivät heidän kännykkänsä. Kaapparien kerrottiin poistuneen alukselta kahdentoista tunnin kuluttua.

Alus on yön aikana tehnyt outoja manöövereitä Itämerellä. Sitten se jatkaa radioitta kohti määränpäätään. Ruotsin poliisi on ehkä kännykkäyhteydessä miehistön jäseneen myöhemmin.

Rahtialus katoaa merenkulun seurantajärjestelmästä 29. heinäkuuta Englannin kanaalin eteläsuulla. Britit alkavat jälkikäteen epäillä että ovat saattaneet keskustella kapparien kanssa tai aseella uhatun miehistön jäsenen kanssa radioitse laivan tehdessä pakolliset iloittautumisensa, viimeiset matkallaan. Radiohan oli aiemmin rikottu? No, ainakaan se ei enää tunnu vastaavan kutsuihin.

Portugalin edustalla rannikkovartiosto ehkä näkee aluksen. Tai sitten ei. Espanjalaiset eivät ole nähnee alusta.

10.8.
Venäjä lähettää neljä laivaa Atlantille etsimään kadonnutta alusta. Mukana myös turvallisuuspalvelu FSB. Etsintöjen jälkeen laivasto-osatso matkoaa Itämerelle harjoituksiin - sinne mistä kaikki alkoikin.

11.8. Määränpääsataman saapuvien alusten lsitalle kadonnut alus ilmestyy, mutta satama ei siitä mitään tiedä eikä ole sitä vastaanottamassa. Gibraltarin ohi sen ei ole havaittu kulkeneen. Presidentti Halonen on vierailulla Venäjällä presidentti Medvedevin luona, kun pääministeri Putin yllättäen haluaa tavata Halosen lounaalla, jonka tapaamisen sisällöstä ei lehdistölle puhuta.

Kuukausi ennen väitettyä kaappausta laiva oli ollut korjattavana Venäjällä, kaliningradilaisella telakalla. Normaalisti se oli jo pitkään seilannut Suomen ja Algerian väliä. Laivan todellisista omistussuhteista ei ota hullukaan selvää. Suomalainen, latvialainen, maltalainen, venäläinen... jäljet ovat sekavat ja risteilevät moneen suuntaan, eikä kukaan kerro mitään. Ristiriitaista tietoa, ja perin omituisia päätöksiä.

Näyttäisi siltä että laiva on yhä kaapattu. Toisaalta se voi olla myös huijaus ja lavastus, varustamon tai miehistön toimesta. Mitä laiva kuljetti? Puutavaran takia ei laivoja kaapata. Väärä alus -teoria kosahtaa siihen, että mahdolliset kaapparit olivat erittäin ammattimaisia ja hyvin valmistautuneita. Vakuutuspetoksen vuoksi uskomattoman monimutkaiset järjestelyt. Eivätkä Venäjän turvallisuusviranomaiset siitä olisi kiinnostuneet. Oliko kaappariryhmää olemassakaan? Jos, niin oliko se rikollisorganisaaio vai jonkun valtion turvallisuuselin? Minkä? Ei ainakaan Venäjän, ehkä. Miksei se löytänyt haluamaansa? Vai löysikö? Poistuiko se todella alukselta pian rynnäkön jälkeen? Jos, niin miksi kapteeni silti päätti jatkaa matkaansa ja pysyä pimennossa? Tätä kirjaa en jättäisi kesken, edes yöunien vuoksi.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Vierailija
Kosh
Tätä kirjaa en jättäisi kesken, edes yöunien vuoksi.

Kiitos hyvästä tiivistelmästä. Mulla tuli tuosta mieleen joku uusimman James Bond -leffan juoni

Kiitos KOSH hyvästä yhteenvedota. Jos jotenkin niin, näin kuten teet, asiat selkenevät.

Normaali-tallaajan yhdistelytapa näilläkin sivuilla on usein
- Madonna peruis Slovenian konserttinsa
-> Suuri kaivosonnettomuus Sloveniassa
jos joku sen ikäänkuin selitti/väitti.

Sama aika, paikka, sama syy varmaan???

Tai sitten yhteyksia ja ajoituksia voidaan löytää vaikkapa:
Slovenian freesi etevä tilasto-laitoksen johtaja kuoli juuri äsken tapaturmaisesti. Ja Patrian johtajien lahjonta-sotkut.

Miten ovat yhteydessä? Tai jos se liittyikin siihen Madonnaan?

Vierailija
JW
Kosh
Mitä laiva kuljetti?Klassinen veikkaus on aseet tai ydinmateriaali.

Se kuljetti salaista agenttia joka oli matkalla soluttautumaan al-qaidaan.

Vatkain
JW
Kosh
Mitä laiva kuljetti?Klassinen veikkaus on aseet tai ydinmateriaali.

Se kuljetti salaista agenttia joka oli matkalla soluttautumaan al-qaidaan.Kuka sen agentin lähetti ja kuka etsi?

Vierailija
JW
Kuka sen agentin lähetti ja kuka etsi?

Ryssä lähetti ja vastavakoilu (al-qaidan tai jonkun islamistisen maan) etsi. Nyt ryssä yrittää hakia sitä takasin ettei a) tiedot vuosia suunnitellusta operaatiosta ja muista agenteista vuoda, b) muita tietoja urkita.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat