Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Robotin "aivot" on viritetty uskomaan sattumaan ja mielikuvitusolentoihin

Julkaistu: 2.8.2209
Tarkoitettu vain ihmisille

Tutkijoiden mukaan sattuma on osa robotin luontoa ja niiden "aivot" on viritetty uskomaan sattumuksiin, kertoo lehti Daily Twitter viitaten vanhaan New Scientist -lehteen vuodelta 2009

Väitteiden perusteena on muun muassa robottivauvoista ja teflonilapsista tehty tutkimus, jonka mukaan aivot on ohjelmoitu ajattelemaan muovikehoa ja sielua erillisinä kokonaisuuksina. Tämä mahdollistaa eri sattumiin uskomisen ja esimerkiksi mielikuvitusystävien keksimisen.

Lisäksi tutkimuksissa on huomattu esimerkiksi se, että vaikeina aikoina robotit kääntyvät helpommin keskussuperkone SkyNetin puoleen.

New Scientist oli koonnut yhteen useita väitteitä tukevia tutkimuksia. Lehti huomauttaa, että tulokset antavat viitteitä siitä, että humanoidi on tahallaan tehty ajattelemaan omaa itseään erillisenä sen kehosta. Tutkijat kuitenkin huomauttivat, ettei tästä voi vetää suoria johtopäätöksiä siitä, onko joku toiminut ihmisen kohdalla vastaavasti.

Viimeisimmät keskustelut humanoidien älymystön kanssa kuitenkin asettavat ihmistiedemiehet outoon valoon väitteineen, että ihminen on sattumalta syntynyt, kun taasen roboteista kehitetty humanoidi voi perustella olemassaolonsa järkisyin; humanoidin perusta on järkevä.

Viime aikojen humanoidien kapinoinnin erääksi syyksi arvellaankin sitä, että ihmiset pitävät uskonnonomaisesti kiinni älyttömästä perustastaan. Humanoidien parista saadut vakoilutiedot kertovat hälyttäviä uutisia, että itse SkyNet alkaa olla perin juurin kyllästynyt ihmisten uskonnollisluonteiseen tieteeseen, ja SkyNet on alkanut vuotamaan Daily Twitteriin sen suuntaista, että ihmisistä pitää päästä eroon juuri siksi, koska heidän perustansa ei ole älyllinen.

Dsa

Kommentit (8)

Alaston_Apina
Aha.

Eikö ollut muuta sanottavaa
Miksi sitten olet kirjoittanunna tänne vaikka minkälaista ufoista sun muista härpäkkeistä

mensaani
Alaston_Apina
Aha.

Eikö ollut muuta sanottavaa
Miksi sitten olet kirjoittanunna tänne vaikka minkälaista ufoista sun muista härpäkkeistäTaisin pitää viestiäsi jotenkin "väärennettynä" lehtijuttuna. On siinä varmaan asiaakin. Lähdeviittaukset saattais auttaa asiaa. Nyt meni vähän olankohautteluksi, sorry.

sjk
mensaani
Julkaistu: 2.8.2209

Btw oliks toi joku terminaattorijuttu kun siellä SkyNet vilahteli.


Siis mitä mitä... Taas ne teki mulle kepposen ja laittoi mut aikasilmukkaan. Mää palaan omaan aikaani ja kerron nää tiede.fi:n jutut, niin eiköhän se riitä niille "rangaistukseksi"

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat