Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Mites on, onko kellään kokemusta, voiko esim. astianpesukoneessa ollutta vastusta muotoilla uudestaan, muuhun sovellettuun kohteeseen?Kestääkö taittelua?, valmiista tankosta nämä vissiin taitellaan tehtaallakin, eikä putkesta, ja täytetä sitten eristeellä ja vastus langalla...Mites on?

Kommentit (2)

Putkessa on ilm. helmieriste ja se taas vaatii riittävän taivutussäteen ettei rikkoudu. Siis taivutuslaitteella joita saa kympillä.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005

No ei varmasti ole helmieristettä. Putkessa on mineraalimassa vastuksen ja vaipan välissä. Voi olla, että massa on taivutusvaiheessa sitkostettu jollain, mikä palaa tai jotenkin muuttuu ensimmäisessä kuumennuksessa pois. Mutta tuo on arvailua. Mutta minä ainakin varmistaisin vastuksen pysymisen keskellä rakennetta jollain tukimatriisilla. Massa voi olla magnesiumoksidia.

Ennenwanhaan oli helmieristeisiä vastuksia. Niissä helminauha sijoitettiin varovasti uraan. Helmien sisällä spiraaliksi kierretty vastus. Tuollaisen olen korjannutkin vuonna 1976 amiksessa. Hauskaa näpertelyä tuo vedenlämmittimen korjaus oli.

On muuten myytävänä metallikuorisia vastuksia, joita voi taivutella asennettaessa. Tilasin muinoin hiilivoimalaitoksen syöttösuppiloon ulkopintaan kiinnitettäväksi. Lumensekainen hiili tuppasi padottumaan suppiloon. Olisiko ollut Meyer-vastus-niminen firma.

Googletin Meyer: http://www.meyervastus.fi/?p=products&cat=8&id=3

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat