Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Suomi hyvinvointivaltio ja länsimaisen sivistyksen alue. Olemme puolueeton, rauhaa rakentava maa maailmassa, jossa suurvallat ajavat röyhkeästi omia intressejään toisiaan vastaan. Turvaamme rauhaa, harrastamme kehitysapua ja otamme kollektiivisesti vastuuta maailman muutoksista ja ongelmista. Koetamme parhaamme mukaan ja kaikkia resurssejamme käyttäen rakentaa maailmasta parempaa ja tasapainoisempaa paikkaa kaikille, turvaten täten myös lastemme tulevaisuuden vakaaseen maailmaan. Näin olivat asiat minun unessani, kunnes heräsin todellisuuteen.
Karussa todellisuudessa maan eliitti, kuten kaikkien maiden eliitit, ahmivat itselleen valtaa ja resursseja imien ne pois maan – sekä ennen kaikkea maapallon – köyhimmiltä.
Rahoitamme valheiden ja peittelyn kautta rehellistä työtä tekevien hyväuskoisten ihmisten miljardeilla vuodessa hyökkäyssotia, tuhoisan teknologian ja ihmisten kontrollointiin sopivien välineiden kehittämistä. Olemme itseasiassa maailman raaimman ja eniten maailmanhistoriassa inhimillistä tuskaa tuottaneen sotarikollisen säännöllinen rahoittaja. Jotkut huurupäät tahi hyväuskoiset hölmöt ovat itseasiassa lobbaamassa Suomea tämän hyökkäyssotia ja erään suurvallan valta-asemaa ja taloudellisia intressejä ajavan imperialistisen koneiston täysiosaiseksi jäseneksi! Se minkä mittakaavan tuhoa ja kärsimystä USA ja NATO-joukot sekä näiden aseteknologia ja moraaliton jakaminen ovat saaneet aikaiseksi niin Laosissa, Vietnamissa, Afganistanissa, Irakissa, Kosovossa, Itä-Timorissa, Turkissa, Somaliassa, Keniassa, Kolumbiassa, Libyassa, Panamassa, Libanonissa sekä lukemattomissa muissa maissa on täysin raakalaismaista ja hyväksymätöntä. Yksikään maailmanhistorian suurvalta ei ole saanut tuhoa, demokratian sortoa ja siviiliuhreja aikaiseksi yhtä paljon kuin Yhdysvallat ja sen NATO-kätyrit lukuisissa interventioissaan. Ei ole lainkaan suomalaisten(kaan) turvallisuutta lisäävää osallistua hyökkäyssotiin, miinoituksiin, resurssien ryöstöön ja poliittiseen kopelointiin Yhdysvaltojen hyväksi kehitysmaissa.
Nämä röyhkeät edelleenkin jatkuvat operaatiot luovat katkeruutta, vihaa, eripuraa, sotaa ja lisää hyökkäyksiä sekä tappamista muka-oikeuttavaa ”terrorismia” ympäri maailmaa. Osallistumalla tähän vihanluomiseen tuhlaamme niin rakentavia resurssejamme jo valmiiksi maailmanloppuun kykenevän tuhoteknologian kehittämiseksi, tuhoamme maailman hedelmällisiä alueita omien taloudellisten intressien ”oikeuttamilla” sodilla, vaarannamme jälkipolviemme turvallisuuden luomalla vihan ilmapiiriä ympäri maailmaa sekä osallistumme rahoittamalla ja toimet hyväksymällä kehitysmaiden siviilien kiduttamisen, tappamisen ja hyväksikäyttön. Olemme ottaneet esikuvaksemme ja liitolaiseksemme valtion, joka räikeimmin polkee ihmisoikeuksia niin omalla maaperällään, kuin kaikkialla muuallakin. Se ettei Yhdysvallat ole suoraan hyökännyt Suomeen - paitsi lahjomalla poliitikkomme hyväksymään tulevia sukupolvia rasittavia ja hyväksikäyttäviä kovakorkoisia lainaehtoja IMF:ltä - ei tarkoita sitä, että meidän tulisi työpanoksellamme avittaa suurvallan hirmutekoja ympäri maailmaa.
Toivon että kaikki, jotka nyt suuttuivat minun tietämättömyydestäni maailman tilanteesta, turvallisuudesta ja talouden suhdanteiden riippuvuudesta urbaaniin kolonialismiin – tutustukaa NATO:n ja ennen kaikkea sen johtajan Yhdysvaltojen lähihistorian sotiin, motiiveihin ja seurauksiin. Vaikka meilläkin on faktoja poissulkevia ja kaunistelevia kaupallisia medioita ei tarkoita, että hirmuteot ja vääryydet olisi jätetty tekemättä. Mikäli Suomi jatkaa vielä Yhdysvaltalaisten sotakoneistojen ja –tehtaiden rahoitusta ja liittoutumisaikeiden edistämistä, en ainakaan henkilökohtaisesti enää eettisistä syistä pysty osallistumaan yhteiskunnan toimintaan tai sen puolustamiseen.
Ihmiskunta on jo yhteisessä liemessä kohtaamassa yhteisiä ongelmia, eikä meillä todellakaan ole enää varaa aiheuttaa kuolemaa, vihaa ja resurssikatoa sotimisen seurauksena, jos haluamme selvitä tulevista haasteista.

Kommentit (15)

Usa lähtöistä skeidaa on tärkeysjärjesyksessä :
Hollywood
Hamburilaiset
Musiikkiteollisuus
Presidentit

Nuo ovat typistäneet tai tuhonneet paikallista kulttuuria pahiten.

Carcara on tyypillinen idiootti, joka ei tiedä historiasta tai nykymaailmasta yhtään mitään. On vain anarkistilehdistä ja vasuriopettajilta saadut luulot. Minullekin opetettiin koulussa että YYA ei ole sotilasliitto vaan rauhankumppanuus, ja että Suomi ampui itse Mainilan laukaukset.

Otapa Carcara selville, että miksei USA liittynyt aikanaan kansainliittoon ?

Syy oli se, että se oli heidän mielestään liian sotaisa. 10. artikla teki siitä kuin Nato:n, eli jokaisen piti avustaa toista aseellisesti. USA:lle se ei sopinut, eikä yksikään heidän presidentti siihen aikaan ollut koskaan käynyt presidenttinä edes ulkomailla. Wilson oli ensimmäinen.

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447
Liittynyt16.3.2005

Suomen suhdetta mihin tahansa maahan, järjestöön tai organisaatioon on aina syytä tarkastella kriittisesti. Jostain syystä kuitenkin suhdetta USA:han on aina tarkasteltu erityisen kriittisesti.

Yhdysvaltain finanssiliskot (jotka tarkoituksellisesti ja laskelmoiden saivat aikaiseksi myös maailmanlaajuisen laman omaksi edukseen) ovat saaneet myös monet Suomen poliitikot taakseen ja tukemaan tavoitteitaan. Lainanotto ja yleensäkin taloudenhoito täysin riippuvaisina ulkomaalaisten yksityisten pankkien päähänpistoista ei ole Suomen etu.
Lisäksi miksi juuri "erityisesti" kriittisesti itse tarkastelen Suomen suhdetta Yhdysvaltoihin johtuu siitä yksinkertaisesta faktasta, että USA on toimillaan aiheuttanut enemmän kurjuutta, orjuutta ja sotaa maailmaan, kuin mikään suurvalta tähän mennessä. Se on erittäin ikävä fakta etenkin, kun osa suomalaisista lobbaa tosissaan meidän valtiotamme mukaan kärsimystä ja epätasa-arvoa luovaan sotilasliittoon Setä Samulin kanssa. Se on hälyyttävää ja huolestuttavaa!
Sota on pelkkää bisnestä rikkaimpien eduksi ja eniten harmittaa, että Suomi tekee aseelliset hankintansa maailman nykyisten sotien luojilta rahoittaen miljardeilla sotabisneksen kannattavuutta ja Pentagonin kusipäiden toimia.

Tässä sotilasoperaatiot USA:n toimesta viimeiseltä ja nykyiseltä vuosisadalta (jos ne faktat nyt ikinä edes kiinnosti):
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States
Ja tässä olivat vain ne sodat, joihin Yhdysvaltojen joukkoja tai agentteja on lähetetty. Lähes kaikki muut sodat 1900-2009 on kernaasti pistetty alkuun aseistamalla ja antamalla lainaa sotimista varten molemmille osapuolille. Seurauksena helvetisti kuolleita ja hengissä olevat velkavankeudessa Maailmanpankille.

Kyllä kyllä.. ihan pyyteetöntä rauhaahan kaikki imperialistit ovat aina rakentaneet..

"The lion’s share of this money is not spent by the Pentagon on protecting American citizens. It goes to supporting U.S. military activities, including interventions, throughout the world. Were this budget and the organization it finances called the “Military Department,” then attitudes might be quite different. Americans are willing to pay for defense, but they would probably be much less willing to spend billions of dollars if the money were labeled “Foreign Military Operations.”
The Billions For “Defense” Jeopardize Our Safety, Center For Defense Information, March 9, 2000

Lukemat kertovatkin todella rauhaa rakastavasta nallekarhusta.. Eikä näissä Pentagonin vuosittain vaatimissa luvuissa ole laskettu mukaan ydinaseohjelmia, energiankulutusta ja sen hintaa sotimiseen, tai erillisiä operaatioita, kute Irak ja Afganistan (joiden hinta on helposti yli USA:n vuoden BKT:n).

Yhdysvallat myös myy 38% aseista kaikkialle maailmaan (135 miljardin bisnes vuodessa) juurikaan vailla rajoituksia, kunhan hallitusten johtajat ottavat IMF:n lainaehdot vastaan velkaorjuuttaen kansansa ja avaavat rajansa vapaakaupalle ja Yhdysvaltojen korporaatioille.
Venäjän vastuu tappokaluston levityksestä on 19% ja Kiinalla vain 4%. Suurin osa kaikista aseista päätyy kehitysmaihin - sisällis- ja naapurisotien kaikkia osapuolia aseistetaan, koska se on hyvä bisnes näille "rauhankyyhkysille".
http://www.globalissues.org/article/74/the-arms-trade-is-big-business

Maailman valtiot tuhlaavat 1400 miljardia (USA siitä puolet) vuosittain ihmisten tappamiseen ja väkivaltaiseen kontrollointiin tarkoitettuihin välineisiin suurimpien asemyyjien johdolla. Lisäämällä tätä määrää saadaan lisää sotaa, katkeruutta, vihaa ja väkivaltaa, mutta mitä kaikkea muuta edes murto-osalla tästä rahasta voitaisiin saada aikaiseksi? Meillä olisi jo fuusiovoima, asutus marssissa, lentoautoja ja poistettu nälänhätä, jos poliittista tahtoa sotien lopettamiseen tai vähentämiseen löytyisi. Nyt resurssit valuvat hukkaan - tappamiseen ja uusien ongelmien synnyttämiseen.

World Military Spendings (USA:n vastuulla lähes puolet):
http://www.globalissues.org/article/75/world-military-spending

Carcara

Maailman valtiot tuhlaavat 1400 miljardia (USA siitä puolet) vuosittain ihmisten tappamiseen ja väkivaltaiseen kontrollointiin tarkoitettuihin välineisiin suurimpien asemyyjien johdolla. Lisäämällä tätä määrää saadaan lisää sotaa, katkeruutta, vihaa ja väkivaltaa, mutta mitä kaikkea muuta edes murto-osalla tästä rahasta voitaisiin saada aikaiseksi? Meillä olisi jo fuusiovoima, asutus marssissa, lentoautoja ja poistettu nälänhätä, jos poliittista tahtoa sotien lopettamiseen tai vähentämiseen löytyisi. Nyt resurssit valuvat hukkaan - tappamiseen ja uusien ongelmien synnyttämiseen.Ota huomioon, että amerikkalaiset ovat myös teknisesti edistyneimpiä tällä planeetalla ja tuon on mahdollistanut mm. aseteollisuuden tuottamat optiot ja tekniikan valjastaminen myös rauhanomaisempiin sovellutuksiin.

Mm. Uusi-Seelanti ja Islanti ja monet muut ovat pitkälti pysytelleet erossa aseellisista konflikteista 2. maailmasodan jälkeen mutta ei siellä silti ole vielä kehitetty fuusiovoimaloita, lentoautoja tai lennetty marsiin? Mainitsemasi tekniikan kilometripylväät tulee tasan tarkkaan ensimmäisenä saavuttamaan valtio jonka puolustusbudjetin prosentuaalinen osuus bkt:stä on samoilla nurkilla USA:n kanssa.

Mietipä hetki; ilman sotia olisimme tuskin keksineet mitään kovin merkityksellistä päivittäiseen selviytymiseen liittymätöntä tilbehööriä. Toki varmaan ihan mielenkiinnosta ihmiskunta olisi rakennellut esim. erilaisia lentolaitteita mutta uskotko tosiaan, että ilman sotia nuokaan olisivat tänä päivänä Virkin veljesten Flyeriä edistyneempiä? Sodat kehittävät ihmiskuntaa ja siten niillä on oma tärkeä roolinsa evoluutiossa.

Voitaisiin ensialkuun vaikka leikkiä sivistyneitä ja lopettaa Pentagonin pääpirujen pillin tahtiin sotiminen ja toiminnan rahoittaminen. Toivoisin myös että puheet väkivaltakoneistoon liittymisestä olisivat jo historiaa.
Ihminen ei todellakaan ole sivistynyt.. aivan helvetin helppo täältä lintukodosta huudella, että sota on hienoa ei hemmetin pässit huhhuh.. Siviilien pommitus ja rahojen tuhlaaminen räjähteisiin ja uraanipitoisiin luoteihin vasta onkin niin huimaa kehitystä, että eiköhän niillä maailman yhteiset väistämättömät ongelmat saada korjatuksi!
USA:n teknologia on kehittyneintä, koska se on käyttänyt eniten ja röyhkeimmitien siirtomaapolitiikkaa maailmassa. Suurin osa resursseista on väkivallan avulla riistetty itselle ja ehkä juuri siksi kateelliset macho-alfat vajaavaisine pähkinäaivoineen kuvittelevat, että sotiminen tai tappovälineiden kehittely voisivat viedä kehitystä eteenpäin..
Onnea matkaan, toivottavasti saadaan tänne sotaa ja äitejänne silpovia sirpalepommeja, niin voitte vähän ylistää sodan edistyksellisyyttä lisää.

L
Seuraa 
Viestejä7878
Liittynyt17.3.2005

Carcara

Kirjoitit:

Lukemat kertovatkin todella rauhaa rakastavasta nallekarhusta..

Toi 44% on aika mielenkiintoinen luku. Current militay spending and cost of past wars. Mitenkäs se lasketaan?

Ja muutenkin kyseessä varmastikin vain liittovaltion menot.

Ainoa yhteismitallinen luku on menot kansantuotteeseen nähden. USA sijalla 28.

https://www.cia.gov/library/publication ... rank=28#us

Carcara

Onnea matkaan, toivottavasti saadaan tänne sotaa ja äitejänne silpovia sirpalepommeja, niin voitte vähän ylistää sodan edistyksellisyyttä lisää.Kyllä tänne vielä sota saadaan, ja siinä sodassa mitään "sivullisia" ei ole.

Ainoastaan oikea- ja vääräuskoisia.

Se paljonko valtio käyttää vuodessa rahaa sotimiseen, ei millään tapaa edusta sen teknologista ylivertaisuutta, vaan lähinnä kykenemättömyyttä siirtyä sivistyneeseen ja tasa-arvoiseen yhteiskuntamalliin suhteessa muihin valtioihin. Jos satatuhatta miestä ja naista seisoo 10e tuntipalkalla (lähelle menevä keskiarvoinen pyöristys) aseet kädessä aiheuttaen turvattomuudentunnetta ja itsenäisyyden menetyksen pelkoa täysin vieraalla maaperällä, en näe tämän toimen teknologiaa edistävää vaikutusta.
Jos taloudelliseen riistoon ja jatkuviin sotilaallisiin interventioihin traumatisoitunut tai kyllästynyt kiihkoislamisti räjäyttää tiesulun tappaen 3 sotilasta ja 4 siviiliä, se on kauheaa kauheaa terrorismia, "jonka lisääntymisen johdosta intervention voimakkuutta on lisättävä".
Jos NATO-hävittäjä tiputtaa tonneittain pommeja asuinkortteleihin tappaen 6 vastarintataistelijaa ja 28 siviiliä, tämä on "pakollinen taktinen manööveri, jossa tuli odotettu määrä sivullista vahinkoa".
Tämä täysin absurdi ja epärealistinen tapa suhtautua eri osapuolien hirmutekoihin sokeuttaa niin "oman puolulaisten" (ketä ikinä sitten millonkin) tekemiltä vääryyksiltä ja demonisoi "vihollisen" tekemiä täysin samankaltaisia virheitä. Näin saadaan pidettyä yllä ruusuista kuvaa ja harhaista uskoa siihen, että jokin sodan osapuoli (yleensä se länsimainen ja hyökkäävä..) olisi oikeassa ja tekemässä pyyteetöntä hyvää. Elättelemme uhkakuvia jostain islamistien armageddon-jihadista länsimaissa, vaikka todellisuudessa teemme aivan tismalleen sitä samaa monessakin muslimivaltiossa tälläkin hetkellä. Kaksinaismoralismin määrä sota-asioissa on aina ollut kuvottavan yleistä - ja sitä se on edelleen.

Jos emme jatkuvasti syytäisi aseita joka kolkkaan maailmaa ja innostaisi omin esimerkein niitä käytettävän, väkivaltaa, "terrorismia" ja ihmisten alistamista tapahtuisi huomattavasti vähemmän. Jos kehittyneet valtiot näyttäisivät esimerkkiä rauhan rakentamisesta infrastruktuuria, koulutusta ja palveluja parantamalla, saisimme ehkä todellisuudessakin rakentavia ratkaisuita. Nyt me käymme omaa lompakkoa lihottavaa sotabisnestämme lietsoen mahdollisimman paljon sotaa, koska ilman sitä tämä miljardibisnes ei toimi. Ja todellisuudessa mekin (kaikki maailman veronmaksajat) olemme häviävä osapuoli tässä pelissä, kun joudumme syytämään valtavia määriä rahaa itsemme näennäiseen aseistukseen hyvinvointipalvelujen kärsiessä. Aseteollisuus tienaa ja ehkä näillä tuhansilla miljardeilla ne saavat aina toisinaan jonkun siviilikäyttöönkin soveltuvan teknologisen läpimurron kehitettyä, mutta sama raha suunnattuna jo alunperin siviilikäyttöön sopivaan teknologiaan saavuttaisi nämä tavoitteet sata kertaa nopeammin, kun sadat tuhannet sotilaat ja miljoonat ammukset, ajoneuvot ja pommit jäisivät menoista pois.

Ihminen ei oletusarvoisesti ole toisensa vihollinen, vaan laumaeläin. Nyt laumat on niiden johtajien eduksi laitettu kähisemään toisiaan vastaan ja lampaat jatkavat nilkkojensa nakertamista tukemalla jälkipolville vihaa ja ongelmia aiheuttavia sotatoimia, karsimalla myös omaa hyvinvointiaan sotatoimet hyväksymällä. Meillä on oikeus ja velvollisuus olla väkivaltaa ja alistamista vastaan kaikkialla. Omien sotatoimien laajentaminen ei edesauta tätä tavoitetta.

Sleepysilver:
"cost of post wars" tarkoittaa osaa (ehkä noin 20-30%) psykiatrisista ja kuntouttavista hoidoista ja eläkkeistä, joita entisten sotien veteraanit saavat. "Cost of post wars" -osioon kuuluu myös FEDiltä lainattujen sotarahojen korkojenmaksu. Jo pelkästään yksityiselle pankkilaitokselle maksettavat korot sodista ovat satoja miljoonia (hyvin kehitystä ja edistystä ajavaa!), mikä ehkä valottaakin sitä miksi pankit niin kernaasti lainottavat sotien kaikkia osapuolia ja tukevat mielellään maailman epätasapainoa ja sotia. Sota on moraalittoman, rahauskonnon eliitin bisnes - helvetisti inhimillistä kärsimystä aiheuttava - mutta tehokas rahasampo myös pankeille.

Eräässä kuuluisassa sodanjälkeisessä leffassa konna sanoo: "Sveitsi on elänyt 500 vuotta sotimatta ja tulos on käkikello". Sveitsi on kyllä kunnostautunut pankkitoiminnassa missä rahojen alkuperää ei ole kyselty. Paljon siis verirahojakin, joten se sen moraalista.

Sodalla on myönteisiäkin piirteitä, mutta ne peittyvät huonojen alle, niin paljon huonoa on.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat